Ulkomaalaislakia tiukennettava

Johannes Nieminen
Vantaa

/ #3

19.07.2009 18:46

Florova ei nyt tiedä mistä puhuu. Kyse on nyt oleskeluluvista eri perustein. Meillä ei ole mitään velvollisuutta ottaa vastaan ketään, jotka eivät tule tänne töihin, tai jotka eivät saa turvapaikkaa. Mediassa turvapaikanhakijat sekotetaan oleskeluluvan saaneisiin.

Kirjoitin aiheesta viime lokakuussa, kun laki oli selkeästi nykyistä tiukempi. Nyt meillä on EU:n löysin laki:

http://nieminen.blogit.uusisuomi.fi/2008/10/25/kunnat-eivat-halua-maahanmuuttajia/

Isoäidin asema on mielenkiintoinen. Lainsäädäntö antaa mahdollisuuden yhdistää perhe. Kuuluuko isoäiti perheeseen? Minusta ei, sillä perhe on isä, äiti ja lapset. Kuuluu äiti perheeseen, jos elää viisikymppisen peräkammarinpojan kanssa? Tämä on vähän hankalampi kysymys. Yleiseurooppalaisen tulkinnan mukaan ei. Kuitekin näkisin tässä koko isoäiti kysymyksessä sellaisen mahdollisuuden, että todistetut lapset ottavat isoäidin hoitoon omin varoin. Ehtona siis se, että nämä lapset ovat veronmaksajia, eivätkä sosiaalitoimiston luukulle tulleita. Toivon, että tässä yhteydessä itse itseään ruokkiavat työpaikat kuten monikulttuuriohjaajat yms. eivät käytä tilannetta hyväkseen, vaikka takuulla käyttävät.

Väittäisin omaavani huomattavasti suuremman tietopohjan aiheesta kuin Viktoria Florova, joka näemmä näyttää asuvan vanhassa kotikaupungissani.