Ulkomaalaislakia tiukennettava

kai haavisto
helsinki

/ #10 pakolaisuus ja elätiksi tuleminen on eri asia

26.07.2009 17:33

Kun 1980-luvulla neuvostoliittolainen loikkari tuli henkensäkaupalla suomeen ja haki turvapaikkaa kyse oli todella turvapaikan hakemisesta. Tuolloinen ulkoministeri tarja halonen katsoi, että hyvät ja lämpimät suhteet Moskovaan on oikeudenmukaisuutta tärkeämpää.

1980-luvun lopulla Vietnamista henkensäkaupalla paenneita venepakolaisia otettiin muutamia satoja... suomen kansan ja viranomaiset sopivat 500 pakolaisen vuosittaisesta kiintiöstä.

1990-luvun alussa neuvostoliiton tukema Somali-hallinto romahti... Moskovan piti kuitenkin huoltaa Somaliassa olevia "konsulttejaan"... Aeroflot lensi Mogadissuun tavaraa entiseen malliin mutta koneet lensivät tyhjinä takaisin, kunnes joku huomasi että on olemassa typeryyksien maa nimeltä Suomi.

Lentoihin saatiin väkeä ja lennoista saattoi pyytää hyvää hintaa, kun voitiin luvata että lentolipun lisäksi saa viisumit ja paperit Suomeen.

No, kyse oli etuoikeutetun eliitin tarpeesta välttuä joutumasta vastuuseen virka-asemansa väärin käytöstä ja menettää elitasonsa ja etuoikeutensa.

Suomen ulkomaalaisviranomaisten piti keksiä jokin kusetus suomen kansan varalta... kun mitään pakolaisen edellyttämiä uhkia ja edellytyksiä ei ollut niin Somaleista tuli "spontaani-pakolaisia".

Ei oikeutta turvapaikkaan mutta rajoittamaton oleskeluoikeus...

ja kun pitkittynyt asioiden käsittely venyi ja venyi niin syhtyi niin kovin uskottavat siteet suomalaiseen yhteiskuntaan....

Ja kun "spontaani-pakolaisuus oli mahdollista somaleille niin toki sama kusetus meni läpi myös kaikille muille, joille suomalainen sosiaaliturva takaa kivat oltavat suomessa.

Ja kun "pakolaisella" on erilaiset tarpeet kuin syntyperäisellä suomalaisella niin myös sosiaaliluukulta saa paremman palvelun kuin yksikään suomalaisperhe.

Ehkä valheelisten työttömyys tilastojen avaaminen saa kansan vihdoin ymmärtämään, minkäluontoinen "työvoimapula" oikeuttaa "pakolaisvirran" suomeen.