Hallituksen uusi linjaus pyhäkorvauksiin.

Oikeudenmukaisuus

/ #73 Oikeudenmukaisuutta?

09.09.2015 16:23

Edes palkaton sairausloma päivä ei koske kansanedustajia. Euroja ropisee tilille palkkiona ja verovapaana kulukorvauksena - olivat he töissä, sairaana tai vain POISSA. Iltalehti 9.9.2015

"Karenssipäivä ei koske kansanedustajia

Keskiviikko 9.9.2015 klo 13.38

  

Hallituksen kaavailema karenssipäivä ei koske millään tavalla kansanedustajia. Kansanedustajat voivat sairastaa vastaisuudessakin täyttä korvausta vastaan.


Hallitus ilmoitti tiistaina muuttavansa ensimmäisen sairauspoissaolopäivän palkattomaksi.

Eduskunnan kanslian mukaan luottamustehtävää hoitavan kansanedustajan ei tarvitse toimittaa erillistä sairauslomatodistusta samalla tavalla kuin tavalliselta palkansaajalta edellytetään.

Kanslian mukaan kansanedustajalle maksetaan kuukausittain joko 6 380 tai 6 858 euron suuruinen palkkio riippumatta siitä, kuinka monta päivää tämä on mahdollisesti ollut sairaana.

- Kansanedustajat saavat vaalikaudella heille kuuluvan palkkion kerran kuukaudessa joka tapauksessa, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio vahvistaa Iltalehdelle.

 

Myös kansanedustajalle kuukausittain maksettava 986,81-1 809,15 euron suuruinen verovapaa kulukorvaus maksetaan täysimääräisenä riippumatta sairauspoissaolojen määrästä."