KANSANEDUSTAJIEN PALKASTA POIS25%NYT SÄÄSTELLÄÄN!


Vieras

/ #1878

09.09.2015 18:01

Hämmästyttää todella nämä ehdotukset työntekijöiden etuuksien leikkaamisesta. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun eläkeikää nostettaessa lupailtiin parantaa ikääntyvien ihmisten työolosuhteita siten, että työssä jaksettaisiin entistä pidempään. Näinköhän sitä työssä jaksamista tuetaan? Juuri meillä pitkään palvelleilla ja siis eläkeiän kynnyksellä olevilla on pidemmät, hyvin ansaitut vuosilomat. Nyt lomia halutaan lyhentää ja vielä lomarahatkin lakkauttaa. Pidempien lomien ansiosta jotenkin jaksaa vielä työssä sinnitellä, vaikka terveys ei enää niin hyvä olisikaan. Lomarahan turvin pystyy lomalla matalapalkka- alojen työntekijä saamaan hieman virkistystä vastapainoksi raskaalle ja vastuulliselle työlle. Vuorotyötä tekevät ovat varmasti lisänsä ansainneet. Ei ole nyt ajateltu loppuun asti näiden etuuksien karsimisten vaikutuksia. Luultavammin työssä uupumiset lisääntyvät, ja sen seurauksena pitkät sairauslomat.
Me kuntasektorin koulutetut, vastuullista työtä tekevät, ihmisten turvallisuudesta, terveydestä ja tulevien veronmaksajien kasvatuksesta vastaavat työntekijät ,olemme varmasti alipalkattuina ansainneet ne edut, jotka kymmeniä vuosia työtä tehneenä olemme saaneet.
Kansanedustajat miettikööt tarkkaan ovatko he todella ansainneet oman palkkatasonsa ja kohtuuttomat lomaoikeutensa! kansanedustajat nostivat palkkojaan pari vuotta sitten 16 prosentilla. Matalapalkka-alojen ansiotaso on pysynyt jo vuosia samalla tasolla. Kyllä näihin säästötalkoisiin olisi aika alkaa osallistumaan ne, joilla on siihen varaa!