Lisää liikuntaa kouluihin

Tiina Vousden
Adressin tekijä

/ #23 Hei Annika, Eetu ja Eino

27.11.2009 14:06

KIITOS kommenteistanne! On todella hyvä, että otatte kantaa ja esitätte mielipiteitänne asiasta!

Liikunnan lisäyksellä ensiinäkin, Annika, ei ole tarkoitus pidentää koulupäivää!

Tulemme adressin myötä kokoamaan listan ehdotuksista, miten koululiikunnasta voidaan tehdä hauska ja kiinnostava aine myös niille joille se aiemmin on tuntunut kaikista kurjimmalta aineelta ja miten saadaan eliminoitua turha kilpaileminen. Numeroarviointi voisi olla vain haluaville, muille 'suoritettu'-merkintä.

LIIKUNTA - lisää energiaa, hyvää oloa, kuntoa, terveyttä. Mitä enemmän liikut, sitä enemmän siitä innostut ja sen helpomaa se on.

Aiemmin lapset, nuoret, aikuiset, vanhemmat liikkuivat paljon enemmän.
Kouluissa liikuttiin välitunneilla. Koulun liikuntatunteja oli enemmän.
Koulun jälkeen mentiin hakemaan naapureiden lapset ikäryhmä 7-18 ja aloitettiin vaikka pelata pesistä. Nykyisin tietsikat, tv, jne vievät monilta ylimääräisen ajan.

Helsingin kaupungin ja Stakes:n tekemän kyselyn mukaan karkeasti 30%:lla koululaisista on viikottaisia pää-, hartia- ja niskasärkyjä. Oikeanlainen liikunta poistaa nämä paremmin ja ilman huonoja sivuvaikutuksia:))) kuin kemiallinen lääkehoito.

Jotkut lapset, nuoret tarvitsevat enemmän tukea, ohjausta hyvän tasapainoisen elämän löytämiseksi. Jos koululiikunta on hauskaa, monipuolista, musiikilla ja huumorilla rytmitettyä, se voi olla sysäys useammalle liikkumiseen myös vapaa-ajalla.

Koulupäivän pituutta ei ole tarkoitus lisätä. Useissa teoria-aineissa on päällekkäisyyksiä, joita asiantuntijoiden pitäisi pystyä poistamaan.

Iloista mieltä päiväänne

terveisin
Tiina