Jättäkää Reposaaren koulu jo rauhaan!

Hanna Maria Mäkelä

/ #41

10.04.2016 21:44

Reposaareen on muuttanut viime vuosina useita lapsiperheitä! He ottivat ison lainan ja muuttivat unelmiensa saarelle uskoen Porin kaupungin vuonna 2014 tekemään lupaukseen siitä, että Reposaaren koulun kohtaloa pohdittaisiin seuraavan kerran vasta vuonna 2020.

Porin kaupungin päättäjät ovat pettäneet niin Reposaareen muuttaneet kuin siellä jo asuvat lapsiperheet ja muut saarelaiset. Reposaaren koulun perusopetuksen siirtäminen pois saarelta olisi vakava virhe ja suoranainen kyläyhteisön tietoinen murha!

Päättäjät, mitä teillä on Reposaarta ja reposaarelaisia vastaan? Mitä he ovat teille tehneet ansaitakseen tällaisen kohtelun? Ette te ole niin tyhmiä, että ette ymmärtäisi mitä tämä jäätävän sydämetön suunnitelmanne tulisi toteutuessaan aiheuttamaan tunhatpäiselle yhteisölle. Koulun lopettamisessa ei ole kyse vain koulun lopettamisesta vaan kokonaisen historiallisen ja harvinaisen kulttuurin järjestelmällisestä tuhoamisesta! Reposaari ei ole mikään haja-asutusalue, vaan harvinaisen tiivis ja stressitön kyläyhteisö, jossa alaluokkaikäisen lapsen on turvallista kasvaa ja käydä koulutie, kulkea kuralammikoissa ja pysähtyä tutkimaan nuokkukarhiaisia  (joita ei muualla maassa edes kasva) kotimatkalla.


Te, jotka puollatte Reposaaren koulun alasajoa, hävetkää! Hävetkää!