Ei 24-tunnin aikarajaa tupakan tuonnille

Tero Korhonen

/ #87 Täysin typerää poraamista

15.04.2016 11:33

On tää nyt vähän (tai vähän enemmän) kummallista porua.

Pitäkää mielessä, että tämä 24-tunnin aikarajoitus tupakan tuontiin ETA-alueen ulkopuolelta on vain osa tupakkalain uudistusta, jolla hallitus tähtää tupakoinnin vähentämiseen ja pyrkii siten vähentämään tupakoinnista aiheutuvia merkittäviä terveydenhuollon kustannuksia. Agendaan kuuluu tietysti myös tupakan pimeän kaupan vähentäminen, josta aiheutuu myös kuluja. Ei kuitenkaan edes murto-osaa siitä, joka aiheutuu tupakan aiheuttamista terveyshaitoista.

Tuo addressi on suoraansanottuna niin päin metsää ja huolimattomasti laadittu, että vaikka siihen saataisiin koko Suomen kansan allekirjoitukset, eduskunta ei voisi ottaa sitä tosissaan ja se tippuisi pöydänkulmalta silppuriin, jos edes päätyisi paperille asti.

Jos perustellaan sillä että "syrjäkylien asukkaita" syrjitään karsimalla etuja hankaloittamalla tupakantuontia Venäjältä, koetteko ennen tupakkalain uudistusta olevanne etuoikeutettuja verrattuna esimerkiksi keskisessä Suomessa asuviin "syrjäkylien asukkaihin"? Tasa-arvon nimissä ja syrjinnän estämiseksihän silloin tulee nimenomaan karsia teiltä tämä etu pois, koska siihen ei ole kaikilla mahdollisuutta.

Summa summarum, helvetti soikoon mitä kuraa. Sain syövän kun luin tuon addressin, jonka tekijällä ei selkeästi ole jäänyt mieleen välimerkit, kappalejako tai edes suomenkieli.

Ja jotta ei jää epäselvyyksiä: olen Kaakkois-Suomessa asuva keskituloinen mieshenkilö, joka käy Venäjällä tankkaamassa (ja ostamassa ne tupakat) kerran tai kaksi viikossa.