Sudet pois taajamista

Ritva Happonen

/ #267 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.12.2012 07:09

#70: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ikävä juttu tuossa taajamasusien hävittämisessä on se, että yleensä ne eivät ole niitä aggressiivisia yksilöitä, vaan uteliaita. Kun ammumme uteliaat, jäävät jäljelle vain aggressiiviset.

Susia oli ennen Suomessa useita tuhansia. Joukkoon mahtui huima geneettinen perimä. Tutkijat ovat nykyisin sitä mieltä että koiriemme monimuotoisuus on nimenomaan lähtöisin susien monipuolisesta perimästä. Ei siis mistään tyhjästä. Toki esim. lyttykuonoisten koirien luomiseen ihminen on käyttänyt rankkaa sisäsiitosta, ja ehkä myös jotain perimään vaikuttavia, mutatoivia aineita. Senhän muinaiset kiinalaiset taisivat.

Tiibetinsusi on vanhin suden alalaji, ja sekin on erittäin harvinainen. Se om miellyttävän koiramaisen näköinen eläin melko neliömäisine ruumineen ja pienine korvineen.

Samoin arktisen alueen valkeat sudet ovat kiinnostavia. Olen myös ylpeä siitä että Suomessakin on pohjoisessa valkeita susia, ihan omanlaisia kyllä, mutta valkeita ja keveitä.

Katsokaa upea dokumentti "Pohjoisen taivaan alla". Suomalaista erämaaluontoa. Älkäämme tuhotko luontoa. Taajamissakin pitää olla luontoa. Taajamien autot ovat pahempia kuin sudet. Naapurin lapsi jäi omalla pihallaan auton alle ja kuoli.