Lähikirjastoa ei saa lakkauttaa Vantaa!

 

LÄHIKIRJASTOA EI SAA LAKKAUTTAA!

Lähikirjastossa lapset oppivat lukemaan. Lähikirjastossa kaikki saavat tietoa ja tapaavat toisiaan. Lähikirjasto on turvallinen - ja usein ainoa maksuton! - ajanviete alueen nuorille. Lähikirjasto on usein aikuistenkin ainoa yhteinen olohuone.  Lähikirjasto luo yhteisöllisyyttä.

Jos lähikirjasto lakkautetaan, ainakaan alle 12-vuotiaat eivät siirry ison kirjaston asiakkaiksi, koska heidän vanhempansa eivät anna. Matka on liian vaarallinen, kirjasto liian kaukana, keskusta epäilyttävä paikka jne. Lapset eivät sitten kasva kirjaston käyttäjiksi. Aikuisetkaan eivät tule käyttäneeksi kirjastoa, jos se on kaukana.

Vantaan kaupunki haluaa nyt ”säästää” (lue= tuhlata)  200.000 euroa lakkauttamalla Mikkolan ja Pähkinärinteen lähikirjastot. Mikkolan ja Pähkinärinteen lähikirjastot hoitavat tavallaan paitsi kirjasto- myös nuorisotointa, pikkukoululaisten iltapäiväkerhoa sekä aikuisten kansansivistystoimintaa oman työnsä ohessa.

Varsinkin alueen  maahanmuuttajille lähikirjasto on suureksi avuksi. Siellä he pitävät opintopiirejä, tapaavat toisiaan  ja saavat epävirallista virka-apua kirjastonhoitajilta. Siellä heidänkin lapsensa saavat hengailla, vaikka kotona olisi kuinka tiukat säännöt hyvänsä. Kirjastossa he kotoutuvat tähän maahan.

Mikkolassa kirjasto toimii vielä koulun yhteydessä, ja on samalla koulukirjasto. Koulussa on 830 oppilasta, jotka käyttävät kirjastoa läksyjentekopaikkana, hyppytuntipaikkana ja turvallisena oleskelupaikkana. He oppivat käyttämään tietokonetta kirjastossa (Mikkolassa on monia, joilla ei ole toimivaa tietokonetta kotona). He oppivat lukemaan kirjastossa. He oppivat kirjaston käyttäjiksi, kun viettävät aikaa siellä. Siellä on myös kirjastonhoitajina mahtavat tyypit, jotka hoitavat ikään kuin nuorisotyötä siinä sivussa.

Kuvitellusta rahasäästöstä. Jos Mikkolan kirjasto lakkautetaan, kirjastotilaa ei voida vuokrata muualle, turvallisuussyistä, koska se on koulun yhteydessä. Tilavuokrasta ei tule säästöä kaupungille. Jos kirjasto lakkautetaan, Mikkolan koulun on hankittava koulukirjasto, ei halpaa sekään. Jos kirjasto lakkautetaan, Mikkola menettää ainoan yhteisen olohuoneensa, jossa voi talvellakin viettää aikaa, ilman rahaa.

Jos rahassa lasketaan, tuo 100.000 euron ”säästö” Mikkolasta ja 100.000 euron säästö Pähkinärinteestä muuttuu hyvin äkkiä isommiksi kustannuksiksi muualla.

Lähikirjasto on halpaa sosiaalista liimaa, jota ei muualta saa rahallakaan. Vastustamme lähikirjastojen lakkauttamista.

 

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Vaula Norrena voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko nuuskan myynti sallia Suomessa?