Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä

KANSALAISADRESSI

SAMMALVUOREN LUONTOALUEEN TUHOAMINEN ESTETTÄVÄ

Tietoomme on tullut, että Sammalvuoren virkistys- ja luontoalue ollaan tuhoamassa rakennettavaksi aiotun Länsimetron varikon vuoksi. Hankkeella tuhottaisiin arvokas luontoalue pysyvästi. Ensin ainakin 5 vuotta kestävän rakennusprojektin aikana ja myöhemmin varikon maanpäällisillä rakennuksilla ja vilkkaalla huoltoliikenteellä.

Rakentaminen aiheuttaisi ympäristön asukkaille sietämätöntä melu-, pakokaasu- ja kivipölyhaittaa, kun satojatuhansia kuutiometrejä kivimursketta ajettaisiin ajoluiskien kautta muualle. Se tietäisi kymmenientuhansien kuormien kuorma-autorallia alueelle. Meluilmoituksen mukaan kuljetuksia suoritettaisiin myös ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Hankkeelle ei ole haettu meluilmoituspäätöstä tarpeellisin osin. ELY-keskus ilmoittaa 7.8.2014 lausunnossaan, että meluilmoitus on puutteellinen.

Me allekirjoittaneet vaadimme Länsimetro-hankkeen uudelleen valmistelua seuraavilta osin:

1. Metrovarikkoa ei sijoiteta Sammalvuoreen, koska se tuhoaisi Sammalvuoren käytön luonto- ja virkistysalueena. Sammalvuori on ainoa luonto- ja virkistysalue Kattiavuoren alueella. Se mahdollistaa mm. lastenvaunujen kanssa liikkumisen ja koirien ulkoiluttamisen nykyisin rauhallisella alueella. Tämä tulisi mahdottomaksi, jos metrovarikkoa ryhdyttäisiin rakentamaan ja varikon huoltoliikenne sallimaan. Sammalvuori on koko Espoonlahden alueella asuvien asukkaiden runsaassa käytössä.

2. Liikenne- ja viestintäministeriölle toimitetaan riittävät selvitykset Länsimetron jatkon kannattavuudesta.

 

Espoossa 6.9.2014  


Hannes Lampimäki    Ota yhteyttä adressin tekijään