Lapin maakunnalle uusi maakuntalaulu: Lapille

New_Doc_2019-02-24_22.08_.38_1_.jpg

Kymmenen virran maa on nykyinen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakuntalaulu.

LAPIN MAAKUNTA ANSAITSEE IHAN OMAN MAAKUNTALAULUN.

Osoittakoon tämä nettiadressin suosio Lapin kuntien muodostamalle maakunnan kehittäjälle ja edunvalvojalle, Lapin liitolle, että haluamme lauluumme muutosta.

Tämä Heikki Yli-Tepsan sydämmellä tekemä kappale Lapille, on se oikea laulu jota haluamme laulaa maakuntalauluna Lapissa eri tilaisuuksissa, kunniaksi rakkaalle Lapille ja lappilaisille.

Jos koet, että asia on lähellä sydäntäsi, niin mainosta ja kerää kannatusta adressiin ympäriltäsi.

Uudeksi Lapin maakuntalauluksi ehdotetun Lapille  -laulun esitys YouTubessa: https://youtu.be/x_-BQKVkvzI

Ylinnä adresissa (kuvassa) uuden ehdotetun maakuntalaulun nuotit.

Ja tässä uuden ehdotetun maakuntalaulun sanat :

 

Heikki Yli-Tepsa - Lapille

1. Tunturituulien kera kuljet edessä selkosten outo maa, nuotion lämmössä silmäs suljet ja liron lauleloon saat nukahtaa. Pois kerran poikkesit valtatieltä, pois poronpolku sun johdattaa, jos levon mielesi löydät sieltä, sinun maasi on Lapinmaa.

2. On lapin luonnossa Lapin taikaa, se monet kasvonsa kuvastaa: on suvi sykkivää valon aikaa, ken kevät hanget voi unohtaa. Kun katsot tunturirinteen ruskaa, mi pintaan kaltion kuvastaa, kun tunnet kaamoksen tummaa tuskaa, piirtyy seluusi Lapinmaa.

3. Oi, Lapinmaa, kehto kotiseudun, jänkien, hallan ja hankien, jos vieraisiin milloin luotas´ joudun, kaipuuni kultamaa olet unien. Kun sinuun kasvoin ja sinuun juurruin, taas palaan luoksesi, Lapinmaa. Kun ilta tummuu ja ruska sammuu, saanhan helmaasi nukahtaa. 

4. Jos vallan saapi taas vieras henki, jos pirkka kauneutees´ kajoaa, et ole orja, et toisen renki, ei outo ohjata meitä saa. Tuhkasta nousivat kodit kerran, taas tuuli tunturiin puhaltaa: sa itsees´ luota ja voimaan Herran, meidän maamme on Lapinmaa.