Mopojen sallittunopeus

Mopojen suurin sallittu rakeenteellinen nopeus on 45 km/h, mikä on lähes jokaisen mopoilijan mielestä aivan liian pieni. Poliisien teettämän tutkimuksen mukaan joka kolmas mopo on viritetty, joka on suoraansanotusti paskapuhetta. Viritettyjä mopoja on enemmän...paljon enemmän.. Vakioita saa hakemalla hakea jos haluaa oikeasti sellaisen löytää.

Lähes jokainen mopo on viritetty, ja virittämisestä kiinni jääminen tulee erittäin kalliiksi. Vieritetyllä mopolla, joka kulkee 45-64.2 km/h saa sakkoja 30-50€ ja poliisit vievät kilvet. yli 65 km/h kulkeva mopo luokitellaan kevytmoottoripyöräksi, ja sakkoja saa 50-200€ esim. ajokortitta-ajosta jos ei ole kevytmoottoripyöräkorttia tai isomman moottoripyörän ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia, mopon rakenteellisesta muuttamisesta kevytmoottoripyöräksi, virkavallan harhauttamisesta ym. Kevytmoottoripyöräveron 200-400€ (10% uuden vastaavanlaisen mopon hinnasta), kilvet viedään ja edessä on uudelleen katsastus, seuraava hakuun laitettava ajokortti lykkääntyy vuodella kortitta-ajosta (jos mopo luokitallaan kevytmoottoripyöräksi etkä omista vastaavaa korttia)ja tästä vielä mopokortti otetaan hyllylle 1-6kk.

Sopiva nopeus mopolle olisi 60-80km/h, koska 45 km/h on erittäinen vaarallinen nopeus mopoilijalle. Jos ajat kevyenliikenteen väylällä, eli pyörätiellä joka on sallittu mopoille, vaarassa ovat myös muut pyöräilijät, kävelijät, koiranulkoiluttajat sekä mopoilijat. Taas 50-70 alueilla ajo tukkii liikennettä mistä seuraa pakostikkin ohitustilanteita mitkä saattavat olla vaarallisia mopoilijalle ja muille tien käyttäjille.

Mopot ovat myös suunnitultu kulkemaan kovempaa. Uudempien mopojen jarrut ovat huomattavasti parempi kuin vanhoissa kevytmoottoripyörissä joten ne on suunniteltu kovempiin nopeuksiin jo valmiiksi. Espanjasta suomeen tullessa Derbi- enduro-/supermototyyppinen mopo kulkee 70-80 km/h ja tämä kuristetaan maahantuojalla kulkemaan 45 km/h laittamalla pakoputkeen holkki, tai muu vastaava kuristus, joka estää pakokaasun virtausta paisuntakammion kautta ulos pakoputkesta ja tämä lisää karstan lisääntymistä sylinteriin koska virtausta häiritään. Moposkootterit kuristetaan laittamalla variaattoriin "prikka" mikä estää välitysuhteiden muuttumista pidemmiksi mikä rasittaa konetta. Myös suurimmasta osasta skoottereistakin löytyy myös pakoputkesta holkki tai muu vastaava kuristus.

Ehdotkseni olisi, että mopon rakenteellista nopeutta nostettaisiin ainakin 60km/h joka varmistaisi turvallisuutta mopoilijoille, kuin muillekkin teiden käyttäjille. Tästä voisi suunnitella, että mopokortin saamiseksi edellytetään 2-5 ajotuntia ja ajokoe teoriakokeen lisäksi. Ja tämä laki koskisi vain sellasia mopoja, missä jarrut, runko, ja muut osat kestävät nopeuden aiheuttaman kuormituksen.