Päivähoito_ja_perhekoko

Nykyisen lainsäädännön mukaan päivähoitomaksuissa ei huomioida kotona vanhempainlomakauden aikana olevaa vauvaa perheenjäsenten lukumäärään. Käytännössä, jos perheessä on äiti, isä, päivähoidossa käyvä lapsi ja vastasyntynyt vauva, perheenjäsenten lukumäärä on päivähoitomaksuissa edelleen vain kolme henkilöä. Tämä laskutapa nostaa perheen päivähoitomaksun tulorajaa 270€ / kk.

Käytäntö on nurinkurinen, koska uusi perheenjäsen ei pienennä perheen menoja, vaan päinvastoin. Näin ollen vaadimme, että päivähoitomaksun perheen koon määrittely tehtäisiin oikean perhekoon mukaisesti.


SELVENNYKSEKSI VIELÄ: vaikka kaikki perheen lapset olisivat päivähoidossa,ja vanhemmat töissä ja lapsia olisi esim. kuusi, niin päivähoitolain mukaan perhe on edelleen vain nelihenkinen, ja sen mukaan maksut määräytyvät kahden lapsen mukaisilla taksoilla.

LISÄTTY 4.6. Lähetän addressin eteenpäin kun 1000 nimeä on täynnä. Otetaan kunnon loppukiri ja muistakaa kertoa adressista kaikille asiasta mahdollisesti kiinnostuneille. Vielä väärinkäsitysten ehkäisemiseksi, kyseessä ei ole pelkästään kotona hoidettavien vauvojen mukaan lukeminen perhekokoon, vaan nimenomaan KAIKKIEN perheenjäsenten mukaan lukeminen iästä riippumatta.

LISÄTTY 1.8.2006
Vaikka 1000 nimeä on rikki, annan adressin olla auki vielä kuukauden, koska nimiä tulee lisää lähes päivittäin. Tämän jälkeen adressi lähetetään nimineen Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataiselle.

LISÄTTY 1.9.2006
Nimiä tulee edelleen hyvää vauhtia lisää. Tarkkailen tilannetta ja lähetän adressin eteenpäin kun nimien tulo hiljenee tai viimeistään 1.12.2006