Pelastetaan UMO Jazz Orchestra!

UMO Jazz Orchestra on maamme ainoa päätoiminen big band, ja sen rooli kotimaisessa jazz- ja rytmimusiikkikulttuurissa on merkittävä. Nyt UMOn toiminnan tulevaisuus on vaakalaudalla puutteellisen julkisen rahoituksen vuoksi. 

UMO on lajityyppinsä 43-vuotias huippuorkesteri ja maamme ainoa päätoiminen big band, joka on edistänyt ja edistää tulevaisuudessakin kotimaista jazz- ja rytmimusiikkikulttuuria ainutlaatuisella tavalla. UMO on kansainvälisesti ansioitunut, ja sitä arvostetaan ammattilaisten ja yleisön piirissä ympäri maailmaa.

Nyt UMO on vaarassa joutua kulttuurisyrjinnän kohteeksi: talouden tasapainottamiseksi on esitetty jopa 50 %:n osa-aikatoimintaa. Ehdotettu osa-aikamalli on nykyistä kalliimpi ratkaisu ja johtaa orkesterin toiminnan hiipumiseen. Päätoimisuus tulee säilyttää, sillä se takaa pitkäjänteisen taiteellisen sisällön luomisen ja laadukkaan toteuttamisen sekä sen, että me kaikki voimme nauttia UMOn huippuosaamisesta myös tulevaisuudessa.

UMOn rahoituspohja on kärsinyt jo aiemmin tapahtuneista, toimintamahdollisuuksia kaventavista muutoksista Ylen vetäydyttyä yhteistyöstä. Siltä edellytetyt tulostavoitteet ovat olleet lähtökohtaisesti epäoikeudenmukaisia verrattuna muihin julkista tukea saaviin orkestereihin.

Suomalaista rytmimusiikin jalokiveä ei saa tuhota – UMOlle tulee taata yhtäläiset toimintaedellytykset kuin muille orkestereille, jotta se voi jatkossakin toimia ympärivuotisesti ja tarjota konserttielämyksiä Helsingissä, ympäri Suomen ja kansainvälisesti. UMO Jazz Orchestra on arvokas ja omaleimainen osa suomalaisen musiikkielämän monimuotoisuutta, historiaa ja kulttuurista pääomaa, jonka jatkuvuutta ei pidä riskeerata.

UMO on suuri ja arvostettu freelancereiden työllistäjä: sen palkkakuluista n. 32% menee freelancetyösuhteessa oleville muusikoille. Freelancemuusikot ry pitää erittäin tärkeänä, että Suomessa on jazz-orkesteri, joka työllistää sekä vakituisessa työsuhteessa olevia että freelancemuusikoita. UMOn tulevaisuuden turvaaminen vaatii kaupungilta riittävän suurta rahallista panostusta. Nyt tarvitaan sitä Helsingin kuuluisaa kulttuuritahtoa!

Me, Freelancemuusikot ry:n johtokunta sekä allekirjoittaneet, vetoamme päättäjiin, että UMO Jazz Orchestran tulevaisuus turvataan pitkäkestoisella ratkaisulla.

 

Adressi luovutetaan Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenille ja valtuustoryhmien puheenjohtajille ennen kuin asiasta päätetään.


Freelancemuusikot ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Freelancemuusikot ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…