Pyöräteiden talvisuluista luovuttava Tampereella.

Tampereen kaupunki muuttaa talvisin yhdistettyjä jalkakäytävä- ja pyöräteitä jalkakäytäviksi peittämällä yhdistetyn väylän liikennemerkin.

IMG_20211113_190322.jpeg

Näin toimitaan, koska jalkakäytävän talvikunnossapidosta vastaa kaupungin sijaan kiinteistö. Tavoitteena on siis taloudellinen hyöty. Sen määrä tosin on kunnossapitobudjetissa varsin mitätön, ja todellisuudessa ihmisten lihasvoimaisen liikkumisen väheneminen maksaa kaupungille monin verroin enemmän kuin kunnossapito.

Suljettuja pyöräteitä on marraskuussa 2021 ainakin:

  • Tampellan Esplanadi (itäinen)
  • Satamakatu (eteläinen)
  • Tammelan puistokatu

Toiminta on räikeästi vastoin Tampereen kaupungin omaa strategiaa. Kaupunki on linjannut tavoittelevansa pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvua. Tavoitetta ei saavuteta sulkemalla pyöräteitä talvisin. Päinvastoin ihmisiä tulisi erityisesti kannustaa pyöräilemään ympärivuotisesti, sillä muihin isoihin kaupunkeihin verrattuna Tampereella poikkeuksellisen moni lopettaa pyöräilyn talveksi.

Toimintatapa on ongelmallinen, koska pyöräilijän laillinen paikka katuosuudella vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Pyöräilijän siirtymistä ajoradalle ei luonnollisestikaan tällaista kausivaihtelua varten ole turvallisesti suunniteltu. Talviajan jalkakäytävistä ei viestitä jalkakäytävän liikennemerkein, jolloin tienkäyttäjät eivät välttämättä edes tajua muutosta. Ajoradalle siirtyessä joutuu pahimmillaan kohtaamaan autoilijoiden aggressiota torvensoittamisten ja kiilaamisten muodossa.

Esimerkiksi Tampellan Esplanadilla on yksisuuntaiset ajoradat, jolloin pyöräileminen ajoradalla molempiin suuntiin ei ole edes mahdollista.Talveksi jalkakäytäväksi muutetun pyörätien kohdatessaan olisi siirryttävä taluttamaan tai käännyttävä pois.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Tampereen kaupunki pikimmiten, jo tällä talvikaudella luopuu ongelmallisesta toimintatavasta, jossa pyöräteitä suljetaan talven ajaksi.


Tampereen polkupyöräilijät ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Tampereen polkupyöräilijät ry näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…