Ruoka-aputoiminnan pikaisesta käynnistämisestä Vantaalla

Tämä on kansalaisadressi ruoka-aputoiminnan pikaisesta käynnistämisestä Vantaalla

Vähävaraisille ja huono-osaisille tarkoitettu ruoka-aputoiminta on viime kesästä lähtien lähes kokonaan loppunut Vantaalla.

Sen seurauksena mm. toimeentulotuki- ja diakonia-asiakkuudet ovat ruuhkautuneet siinä määrin, ettei apua taloudelliseen ahdinkoon saa enää ajoissa. Ruoka-apu mahdollistaisi pahimman ahdingon yli pääsemisen.

1/3 osaa ruoka-avun tarvitsijoista on lapsiperheitä, 1/3 osaa korkeastikoulutettuja, 1/4 osaa ulkomaalaistaustaisia, loput vanhuksia, opiskelijoita ja muuten vähäosaisia jne.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Vantaan kaupunki ja seurakuntayhtymä mahdollistavat tukensa avulla pikaisesti ruoka-aputoiminnan uudelleenkäynnistämisen Vantaalla.

Adressin toimeenpanija on Vantaan asunnottomien hyvinvoinnin tuki, VAHTI ry

Adressi tullaan luovuttamaan helmikuun 2013 aikana Vantaan kaupungin ja seurakuntayhtymän edustajille.

Tämä adressi tullaan sulkemaan 1.3.2013 ja toivon lämpimästi, että saisitte kerättyä allekirjoittajia, jotta nälkä saadaan kuriin ja kauppojen turhaan heittämät ruuat hyötyjakoon, eikä kaatopaikoille!

Jos olet allekirjoittanut paperiseen adressiin nimesi, niin ethän kirjoita tänne toistamiseen, jotta olemme rehellisiä nimenkeräyksen suhteen, koska paperisille listoille on kerääjiä liikenteessä myös :)

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/56295-raportti-tyrmistyttava-maara-ruokaa-menee-hukkaan-joka-vuosi

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Miljoonia+kiloja+ruokaa+hukkaan/1329103841769

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/186241-leipajonokavijat-ruoka-apu-valttamatonta-parjaamiseksi