Koveron koulu säilytettävä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Oman entisen ala-asteen puolesta <3

(Piikkiö, 23.11.2018)

#23

Toivotaan että koulu säilyy

(Laitila, 24.11.2018)

#36

Pienet kyläkoulut pitäisi säilyttää, ovat kaikkein inhimillisimpiä. Eivät pitkät koulumatkat pienille lapsille ole järkeviä, tuskin edes edullisia, säästyisi luontokin vähän turhilta päästöiltä.

(kaarina, 24.11.2018)

#51

Järki käteen s.... Tana!!

(Laitila, 24.11.2018)

#55

Laitila on ollut Laitila juuri siksi että täällä on hyvät pienkoulut jossa voi lapset olla lapsia. Omani kävivät Untamalan koulua ja en olisi tullut Laitilaan jos lapset olisi joutuneet keskustan ala-asteelle. Nyt tätä kaupunkia halutaan ns. Kehittää keskittämällä kaikki keskustaan ja ympäristö kuolee eikä kasva...

(Laitila, 24.11.2018)

#56

Pyhämaan koulu on hyvä esimerkki siitä mitä on lähiopetus. Se ei ole massaopiskelua mihin pyritään kustannusten säästämiseksi. Matka Koveron koululta keskustaan on ihan sama kumpaankin suuntaan! Ihmettelen vanhempia kun eivät takerru tällaiseen mahdollisuuteen, eivät tietenkään kun kukaan päättäjä ei ajattele kuljetuksia kaupungista maalle!

(Pyhämaa Heinäinen, 24.11.2018)

#77

Lapset tulevat kärsimään meidän aikuisten lyhytnäköisesti päätöksistä. Kyläkoulujen lakkauttamisella ja samaan aikaan lasten integroinnilla isompiin kouluihin ja luokkiin, ei voi olla kuin huonoja seurauksia. Luokkakokojen kasvamisella saadaan aikaan se, että kukaan ei enää voi luokassa hyvin. Sanomattakin on selvää että heikoimmat jäävät opetuksen kyydistä. Parhaille ei ole aikaa valmentaa heitä huippusuorituksiin. Ja keskitason oppilaat kärsivät siitä kun opetusaika menee yleiseen järjestyksenpitoon luokassa. Samaan aikaan on tunnettu tosiasia että digiajan tuotteena oppilasaines on muuttunut entistä lyhytjänteisemmäksi ja levottomammaksi. Lapsille ei varmasti ole parasta olla isoissa ryhmissä, varsinkaan jos opetuksen resurssia ei merkittävästi lisätä. Pienen paikkakunnan kilpailuvaltti on toimivat, pienet ja turvalliset kyläkoulut!

(Ilmarinen / entinen laitilalainen, 24.11.2018)

#84

Allekirjoitan Koveron koululaisen vanhempana, pojallani on erityisen tuen päätös ja haasteita koulun käynnissä. Koveron koulun pienissä ryhmissä ja yhdysluokassa poikani on päässyt hienoihin tuloksiin ja lähtee kouluun joka päivä hyvillä mielin ja mahtavalla motivaatiolla! Koulun lopettamista perusteltiin mm. Sillä että kaikilla lapsilla pitää olla opsin kannalta tasavertaiset mahdollisuudet opiskeluun. Itse arvostan enemmän sitä että jokainen lapsi saa yksilöllistä opetusta oman tasonsa mukaan ja aikuisen ohjausta juuri niin paljon kuin on tarpeen. Koveron koululaiset eivät jää mistään paitsi, päin vastoin!

(Laitila, 24.11.2018)

#127

EI SULJETA SITÄ KOULUA !

(Laitila, 24.11.2018)

#165

Säilytetään sivukylät elävinä ja annetaan lapsille hyvään oppimisympäristöön

(Laitila , 24.11.2018)

#174

Kyllä pieni koulu on paras. Miksei voida kuljettaa Koveroon muualta lapsia, sama hinta jos sieltä kuljetetaan keskustan kouluun

(Laitila, 24.11.2018)

#186

Vaikutusarviot lapsiin ja alueen ausukkaisiin tulisi tehdä perusteellisesti ennen päätöksentekoa, myös seurannaisvaikutuksineen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton lapsivaikutusarvio-ohje on hyvä työkalu. Koulun lakkautuksen vaikutukset kuntatalouteen vaativat laaja-alaista tarkastelua, harvoin jos koskaan säästövaikutus toteutuu. Tämä on nähty myös Tammelassa.

(Tammela, 24.11.2018)

#191

Koveron koulu on säilytettävä opin ahjona Laitilassa

(Laitila, 24.11.2018)