Säilytetään kotihoidontuen Helsinki-lisä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10

En ole läytänyt edes tervettä päiväkotia Helsingistä mihin voin edes lapseni laittaa!? Pöyristyttävää!

Sari Väyrynen (Helsinki , 07.12.2018)

#19

Kaikkiko haluatte evätä lapsillekkaan ette anna rauhaa.

Tanja Blomerus (Helsinki , 07.12.2018)

#28

Leikkaukset lapsiperheilta vähentää syntyvyyttä suomessa.Lisäksi olisi viisasta tukea vanhemmuutta ja lapsiperheitä jotta suomessa saadaan syntyvyys nousuun.

Simo Ropponen (Helsinki, 07.12.2018)

#34

Seuraavaksi voisi ottaa kansanedustajien taksi edun pois, sopeutumiseläkkeet heiltä pois ja ihan normaaliin palkkatasoon laskea kaikki heidän ansiot/palkkiot... jos sieltä suunnasta kerrankin otettais jotain pois, eikä aina lapsiperheiltä tai vanhuksilta!

Tiina Salo (Helsinki, 07.12.2018)

#36

Minulla on kolme päivähoitoikäistä lasta, eri päivähoitopaikoissa. Kaikki eivät mahdu samaan päiväkotiin, lapsia tulee jo nyt ovista ja ikkunoista päiväkodeissa. Tuetaan niitä vanhempia jotka pystyvät jäämään pienten lastensa kanssa kotiin. Kaksivuotias ei tarvitse varhaiskasvatusta.

Emilia Hellman (Helsinki, 07.12.2018)

#44

Helsinkilisän poistaminen rankaisee erityisesti 2-3vuotiaan lapsen vanhempaa, joka toimii samalla perhepäivähoitajana. Palkkaa ollaan nostamassa, mutta kotihoidontuen laskiessa ei tällainen hoitaja hyödy palkan nostosta. Ja tuskinpa palkka nousee niin paljon, kuin tukea lasketaan. Perhepäivähoitajien työ on jo muutenkin puhdasta hyväntekeväisyyttä. Me tarjoamme laadukasta pienryhmässä tapahtuvaa varhaiskasvatusta omassa kodissamme, eli tarjoamme kaupungille vielä ilmaiset tilatkin. Miksi sitten olen perhepäivähoitajana? Koska päiväkodin vakituisena työntekijänä, en halua omaa alle 3vuotiasta lastani laittaa päiväkodin turvattomaan ilmapiiriin, joka johtuu suurista ryhmistä ja vaihtuvista aikuisista. Paikkojakaan ei Helsingissä ole tarpeeksi. Laittakaa ensin kuntoon varhaiskasvatus, sen työntekijöitä kuunnellen, ennen kuin olette kotihoidontukea laskemalla tunkemalla lisää lapsia sen pariin!

Taru Lahtela (Helsinki, 07.12.2018)

#48

Tämä helsinkilisä on mm. ollut se raha, minkä turvin helsinkiläiset äidit ovat voineet pitää lapset kotona pidempään. En ymmärrä miten tämä, että lapset työnnetään aikaisin päivähoitoon, jossa he ovat vain yksi monesta, on lapsen kehitykselle hyväksi. Varhaiset vuorovaikutussuhteet ja lapsen minäkuva ja psyykkinen kehitys mielesäni onnistuu paremmin, jos lapsi saa kasvaa turvallisesti vanhempiensa kanssa läheisissä tekemisissä, eikä joudu pärjäämään omillaan isoissa ryhmissä, jossa hiljaisemmat jäävät mölisijöiden varjoon. Lisäksi päivähoidossa on monia ongelmia, jotka pitäisi korjata, ennen kuin lapsi sinne halutaan tunkea. Täydet ryhmät, ohjaajilla ei välttämättä ole tietoa lapsen tarpeista, vaan ohjaajat vaihtavat ryhmiä lennossa ja muutenkin koko elämän saa pyöriä tässä oravanpyörässä, kun koulu alkaa aina eläkeikään saakka. Miksi viedä lapsilta oikeus ja mahdollisuus kasvaa varhaislapsuus ilman arjen paineita ja miksi se on niin ongelmallista antaa lasten olla lapsia vielä vähän pidempään?

Milla Luoto (Helsinki, 07.12.2018)

#49

Päiväkodit on muutenkin aivan täynnä. Meidän alueen päiväkodeissa on liikaa lapsia ja he pyytävät muutenkin monesti hakemaan lapset kesken päivää pois kun ei ole tarpeeksi henkilökuntaa. Ja vaikka veisitte kaikki meidän kotiäitien rahat niin en silti noin pientä lasta vie päiväkotiin. Niillä ei ole tarpeeksi henkilökuntaa hoitaa edes lapsia hyvin siellä. Pienillä kakat housussa monta tuntia. Huudetaan lapsille. En edes jaksa kirjottaa mitä kaikkea meidän päiväkodissa tapahtuu. Ajatelkaa ensin mitä teette ja ottakaa selvää ennenkun leikkaatte meiltä koko ajan.

Tanja Hämeenkorpi (Helsinki, 07.12.2018)

#52

Tämä tietää vain enemmän toimeentulotuen tarvetta. Kaikki häviää.

Heidi Koskenmäki (Helsinki , 07.12.2018)

#53

Kuinka monta perheellistenetuutta joutuuukaan vielä leikkuriin? Leikkaukset kohdistuvat nyt aika härkisti suoraan lasten hyvinvointiin ja pienituloisiin perheisiin eniten, joille tuo pieni lisä saattaa taata esim. perheen lapsen harrastamisen.

Sanna Lindén (Helsinki, 07.12.2018)

#58

Olen itse tehnyt jo työnantajani kanssa sopimuksen 04/18 syntyneen lapsen kanssa jäämisestä kotiin 08/2020 asti, jolloin päiväkotipaikkoja vapaana. Tämä tulee johtamaan siihen että joudun todennäköisesti uudistamaan sopimukseni, sillä olen rahat laskenut eutolleen riittämään tuohon ajankohtaan asti. Nyt joudun uusimaan sopimukseni ja palaavani 08/19, jotta saan lapselleni päiväkotipaikan lähialueeltani. Onkohan tämä nyt oikea suunta, sillä päiväkotipaikkoja ei alueellamme edes ole etenkään kesken vuoden ja etenkin pienimpien paikkoja on todella hankalaa saada muualta kuin 1 tunnin päästä julkisilla menemisellä. Jos asia menee todella näin, toivottavasti lisäätte reilusti päiväkotipaikkoja Helsinkiin ja pohditte myös samalla kustannuksista Helsingille myös pidemmällä tähtäimellä.

Elina Laine (Helsinki, 07.12.2018)

#60

Älkää ottako heikoimmilta!

Helena Kujama (Helsinki, 07.12.2018)

#61

Poistakaa lisä vasta sitten, kun päivähoito-ongelma (ei tiloja, ei työntekijöitä, ei pysyvyyttä työntekijöissä, liian suuria ryhmiä, päiväkodit kaukana lasten kotoa) on hoidettu kuntoon Helsingissä.

Eveliina Sirkeinen (Helsinki, 07.12.2018)

#64

Jos haluamme suomen syntyvyyden nousuun tulisi kaikin mahdollisin keinoin tukea lapsiperheitä (ja pienen lapsen hoitamista kotona).

Laura Hahl (Helsinki , 07.12.2018)

#65

Näinkö sitä syntyvyyttä lisätään? Heikennys heikennyksen perään?

Kerätkää rahat veronkierto tukkimalla sekä keskisuurien ja suurien firmojen yritystuet lopettamalla.

Kalle Hahl (Helsinki, 07.12.2018)

#81

Työskentelen itse päiväkodissa ja olen ollut jo 7 vuotta pienten ryhmässä töissä(ennekuin jäin kotiin hoitamaan omaa lastani).
Ryhmät ovat täysiä, melua on paljon ja varsinkin opettajista on huutava pula.
En ymmärrä miksi 2vuotiaat pitäisi saada päivähoitoon? He eivät tarvitse mitään varhaiskasvatuksellista mitä ei kotihoidosta saisi.

Jenni Fransas (Helsinki, 07.12.2018)

#84

Juuri nyt juuri Helsingissä tuntuu aivan käsittämättömältä, että lasten määrää varhaiskasvatuksessa halutaan lisätä. Tälläkin hetkellä me, joilla on jollain lailla taloudellinen mahdollisuus hoitaa lasta kotona mahdollisimman pitkään, teemme sen myös siitä syystä, että varhaiskasvatus on Helsingissä jo nyt aivan surkeassa alennustilassa.

Päiväkodit ja pihat repeilevät liitoksissaan ja toimintaa valuu mm. leikkipuistojen puolelle. Aktiivisena leikkipuistokävijänä olen saanut seurata yhden kunnallisen ja yhden yksityisen päiväkodin edesottamuksia leikkipuiston pihalla ja voin sanoa, että näin läheltä toimintaa nähneenä tuntuu täysin päättömältä, että päättäjätasolla päiväkoteihin halutaan vielä lisää lapsia. Kun ei entisistäkään pidetä huolta ja vaaratilanteita syntyy. Ja suru on niiden vanhempien puolesta, jotka ovat autuaan tietämättömiä miten kurjissa oloissa heidän lapsensa päivittäin ovat.

Tuuli Erkko (HELSINKI, 07.12.2018)

#93

Pienelle lapselle paras hoitopaikka on tutkitusti kotona. Kaupungin tulisi tukea jatkossakin tukea tällaista hoitomuotoa, eikä ohjailla perhettä päättämään lapsen edun vastaisesti.

Alisa Leppäkoski (Helsinki , 07.12.2018)

#115

2 vuotiaan lapsen paikka on kotona. Ei missään nimessä varhaiskasvatusryhmässä, josaa hän jakaa aikuiset suuren lapsiryhmän kanssa, ryhmässä jossa ei ole aikuisia tarpeeksi tai ryhmässä, jossa aikuiset vaihtuvat. Helsingissä on huutava pula päivähoidon työntekijöistä ja joku vielä ehdottaa, että lisätään painetta sinne lisää. Ei näin!

Anna Andersen (Helsinki, 07.12.2018)

#121

Gid dap, sanoisi Pecos Bill!

Jukka Linkoheimo (Helsinki, 07.12.2018)

#145

Olen melkein 2 vuotiaan tytön äiti ja palasin elokuussa töihin ja olen päiväkodissa töissä ja tiedän että tän ikäiset ovat aivan liian pieniä sinne joten päätin jäädä vielä kotiin koska lapset kerkee olemaan päiväkodissa. Tunsin koko ajan kun olin töissä että en kuulu vielä tänne haluan olla lapseni kanssa kotona mahdollisimman pitkään mutta jos pienestä rahasta vielä leikataan pois niin tämä kohta tarkoittaa sitä että kohta laitetaan 9 kk päivökotiin kun loppuu äitiysloma. Tämä tarkoittaa myös sitä että päiväkodin työntekijöille tulee vaan entistä enemmän töitä kun on pienestä lapsesta kysy ja palkka tällä alalla ri ole kummoinen vertaa siihen työn määrää. Nytkin jo on pula työntekijöistä mitä sitten olisi jos tämä menee läpi että leikataan rahaa. Sitten on myös huoli isoista ryhmistä niin tällä kyllä tarkoittaa sitä että niitä jatkossakin tulisi isoimmaksi.

Miia Malaska (Helsinki, 07.12.2018)

#151

Olemme ajatelleet, että kun esikoisemme aloittaa ensi syksynä esikoulun, nuoremmat sisarukset (tuolloin 4- ja 2-vuotiaat) voisivat viettää vielä yhden vuoden leikkitoiminnan kerhossa. Jos Helsinki-lisä lopetetaan, pitää miettiä syvästi, että nuoremmat laitetaan sittenkin päiväkotiin. Mutta iso huoli siitä, saavatko mistä päin päiväkodista paikat, saavatko samasta paikasta, ja entä mahdollisesti samasta päiväkodista kuin esikoululainen? Vanhimmat lapset ovat olleet molemmat 2-vuotiaasta saakka kerhossa ja tämä hoitokuvio on sopinut meille täydellisesti. Haluaisin myös 2-vuotiaani saavan pehmeän laskun päivähoitoon kerhon muodossa ja tämä onnistuisi hienosti, koska olen yrittäjä. Kotihoidontuki lisineen on melko hyvä raha oman pienen toimeentuloni lisäksi, onnekseni mieheni on kokopäivätyössä. Mutta jos tuo pienikin lisä kotihoidontuesta poistetaan, voi olla että kerho jää tulevaisuudessa meidän kohdalla haaveeksi.

Erika Juva (Helsinki, 07.12.2018)

#152

Normaali tuloisilla Vanhemmilla ei enää mahdollista jäädä kotiin. Nyt jo päiväkotipaikkoja täynnä. Tilanne tulee pahenemaan valtavasti.

Petra Iwaola (Helsinki, 07.12.2018)

#166

Tärkeä lisä.

benita hansas-mattila (Merikarvia, 07.12.2018)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko avioliittolain olla sukupuolineutraali?