Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen jatko turvattava

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#11

Taiteet kunniaan sivistysvaltiossa!

Vesa Hyyryläinen (Paltamo, 03.03.2019)

#31

Musiikkikasvatusta tarvitaan tukemaan kokonaisvaltaista ihmiseksi kasvamista, myös Pohjois-Suomessa.

Taru Tähti (Mikkeli, 04.03.2019)

#90

Musiikin opettajan ammattitaitoon ei pidä puuttua aineita ja resursseja supistamalla.

Leena Siromaa (Oulu, 04.03.2019)

#97

Musiikki on yhteinen kieli, osa ilmaisua. Onko meillä todella varaa lähteä heikentämään tätä kommunikoinnin muotoa ja sen välittämistä lapsille?

Anne Sironen (OULU, 04.03.2019)

#109

Kaikenlainen musiikillinen toiminta tukee lapsen ja aikuisen hyvinvointia ja niin henkistä kuin fyysistäkin kehitystä ja oppimista. Musiikillinen osaaminen on erittäin tärkeä osa varhaiskasvatuksen ja luokanopettajan osaamista ja musiikin syvällinen ymmärtäminen oleellista musiikin aineenopettajille. Pohjoisessa Suomessa tällainen osaaminen ja koulutus voi olla Oululle elinvoimaisen tärkeää eikä sitä saisi vaarantaa. Vaikka musiikinopetus on kallista, onko Suomella varaa ottaa vastuuta musiikillisesta kuihtumisesta? Kuinka paljon maksaakaan mielenterveyspalvelut? Musiikki ehkäisee mielen terveyden ongelmia ja syrjäytymistä. Musiikin pitäisi olla yksi Suomen ja Oulun vahvuus! Tähän asti se on ollut ja itse niin opiskelijana, varhaiskasvattajana, yliopisto-opettajana, vanhempana kuin itse musiikillisessa lapsuudessa kasvaneena voin allekirjoittaa musiikin moniasteiset hyvät vaikutukset elämälle.

Eeva-Maria Korhonen-Jokinen (Kiiminki, 04.03.2019)

#133

Järkyttävää, jos pohjoisen Suomen musiikkikasvatusta ja kulttuuria ajetaan alas!

Anna-Liisa Hirvenoja (Oulu, 04.03.2019)

#139

Elämä ilman musiikkia olisi erehdys.
(F. Nietzsche)

Ari Kivelä (oulu, 04.03.2019)

#156

Olen valmistunut Oulusta musiikinopettajaksi. Joka päivä huomaan, että pätevällä musiikinopetuksella saa oppilaan itsetuntoa nostettua, tuotettua suurta iloa oppimiseen sekä tuettua monimuotoisesti kokonaisvaltaista oppimista. Musiikinopettajien koulutuksen säilyttäminen pohjoisessa Suomessa on pieni rahallinen satsaus siihen mitä hyötyjä, inhimillisiä ja tuloksellisia, koulutuksen avulla saadaan.

Heli Haapaniemi (Oulu, 04.03.2019)

#193

Pohjois-Suomen musiikkikasvatuksen taso riippuu tästä päätöksestä. Helsingissä opiskelleet pätevät musiikiopettajat eivät Pohjois-Suomeen lähde.

Ulla Raiskio (Tampere, 04.03.2019)