Ummeljoen koulu säilytettävä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10

Koulukyydit ummeljoelta Myllykoskella tulee kalliiksi jos/ kun koulu lakkautetaan. Itse en ainakaan tule suostumaan alakouluikäisen itsenäiseen kulkemiseen joen yli kapeaa keskikosken siltaa pitkin ja tuskin olen ainut. Voitte siis varautua jokaiselle lapselle 1-6lk järjestämään kuljetukset ummeljoelta Myllykosken kouluihin.

Elina Eskelinen (Kouvola, 19.07.2019)

#20

Silkkaa hölmöläisten touhua sulkea terve hyväkuntoinen koulu vireästä kylästä. Koulukyyditykset mylsälle ja anjalaan maksaa extraa sekin unohtamatta lasten odotusja kyyditysaikoja. Ne ei ole laisinkaan mukabia näin oppilaan näkökulmasta, nimimerkillä kokemusta on. Ent. Ummeljien koulun oppilas.
Lapsille on Tärkeää koulun läheisyys ja normikokoiset luokat. Jokaisen päättäjänkin on ollut jo huomattava kuinka lapsetkin voivat pahoin kaikkine käytöshäiriöineen ja Isoon kouluun meno EI todella auta tässäkään asiassa, päinvastoin!
Järki käteen nyt ennenkuin on liian myöhäistä.

Taina Mauno (Anjalankoski, 19.07.2019)

#27

Tässä on nyt päättäjille kerrankin paikka osoittaa, että pystyvät pitämään alkuperäiset lupauksensa.

Triina Töyrylä (Ummeljoki, 19.07.2019)

#35

Turvallisuus ennen kaikkea! Anjalantiellä on 80 km/h nopeusrajoitus, jota ei ikävä kyllä kovinkaan moni noudata. Ylinopeudet on hurjia!
Koulu olisi säilytettävä edellä mainittijen syiden lisäksi senkin takia, että ryhmäkoot pysyisivät kohtuullisina. Suurissa kouluissa ja suurissa ryhmissä oppilaat jäävät yksilöinä heikompaan asemaan, kun ei henkilökunta ehdi niin hyvin huomioimaan jokaisen tarpeita.

Tanja Sinisalo (UMMELJOKI, 19.07.2019)

#43

Ummeljoen viimeinen "palvelu" kaikki muu meiltä on jo viety, me olemme kuitenkin samanlaisia veromaksajia kun kantaKouvolan asukkaatkin

Tuomas Sinisalo (Ummeljoki, 19.07.2019)

#61

Ensi sijalla koululaisille turvallisuus ja pienet luokkakoot! Ummeljoen koulu on säilytettävä.

Niina Salminen (Kouvola, 19.07.2019)

#66

Keskittäminen pelkkään Kouvolan ydin keskustaan ei ole hyvä idea !!

Sami Ohlsbom (Nokia, 19.07.2019)

#74

Ummeljoen kyläkoulu kohta eskariin ja sitten alakouluun juuri Ummeljoelle muuttaneelle lapsenlapselleni on syy miksi yleensä Kouvolaan muuttivat ja veroja Kouvolaan alkavat maksaa. Jotain rajaa, kyllä siirtymäaikapäätöksissä on pysyttävä. Ensin päätetään, eiku päätetäänkin toisin, kävellään edellisten päätösten yli, harhautetaan kuntalaisia. Omituista hallintoa. Vähentäkää niitä virkahenkilöitä kaupungilta siinä kohtaa luistettiin ihan päinvastoin! Aloittakaa näistä jotka vesittävät päätökset. Kaupunki ei kaadu eikä edes säästä mitään noin typerällä päätöksellä. Koulukuljetukset, rakennuksen lämmitys jne. Siirretään menoja kustannuspaikalta ja momentilta toiselle, kaupungille säästöä tasan 0.
Onpas lyhytjänteistä poukkoilua Kouvolan kaupungilla.

Anna-Maija Tolppala (Iitti, 19.07.2019)

#108

Koulu on kylän virike paikka,älkää päättäjät viekö sitä kyläläisiltä..itselläni on ummeljoen koulussa 2 lasten lasta ja lähi vuosina tulossa 3 lastenlasta oppilaisiin lisää.

Hannu Seppälä (Lappeenranta, 20.07.2019)

#111

Yhden viisaan sanoja lainatakseni; "olemme samanlaisia veronmaksajia, kuin kanta-kouvolalaisetkin". Miksi meiltä viedään palvelut? Monikin on juuri kyläkoulun takia seudulle muuttanut, kuten me. Jos koulu lakkautetaan, on kaupunkin sen jälkeen velkaa verohelpotuksen kaikille maaseutulaisille tai koulunsa menettäneille, jolla paikkaavat arvonalennusta kiinteistöistä ja matkakuluja palvelujen pariin. Kunta saa myös huolehtia lapsieni kyyditykset, sekä pienemmän ryhmän vastaamaan lapsieni tarvitsemaa opetusta.

Sallamaari Seppälä (Kouvola, 20.07.2019)

#128

Luvatusta siirtymäajasta on pidettävä kiinni!!

Aimo Gren (Ummeljoki, 20.07.2019)

#130

Liikkuva kouvola ja lasten etu... pienissä kouluissa on tämä ja paljon muuta etua verrattuna isoihin!! Yhdistäkää päiväkoti ja eskari ummeljoen kouluun ja säästäkää koulu sekä rahaa!!!

Minna Leinonen (Anjala, 21.07.2019)

#133

Ummeljoen koulu on hyvässä kunnossa ja oppilaita riittää. Päätöksen tekijät voisivat hieman miettiä tarkemmin, mistä leikata, mistä säästöt todellisuudessa tulevat.

Petri Heinonen (Kouvola, 21.07.2019)

#140

Miten kaupungin strategia toteutuu perhekeskeisen helpon arjen osalta, jos lapset joutuvat päättäjien pelinappuloiksi jo ensimeterillä?

Heli Vartiainen (Ummeljoki, 21.07.2019)

#150

Koulun pitää jäädä käyttöön koska on niin paljon lapsia jotka kävisi viellä monta vuotta tätä koulua. Täten ehdotan, että koulu saisi jatkua ilman lopetusta ainakin 3 vuotta.

Antti Immonen (Ummeljoki, 22.07.2019)

#152

Pienet koulut ehdottomasti säilytettävä. Isoissa kouluissa valvovia silmiä ei ole tarpeeksi ja koulukiusaamista on paljon enemmän sekä lapsen on helpompi olla yksilönä pienessä koulussa.

Heidi Sinkko (Myllykoski, 22.07.2019)

#176

Keskikosken silta on todella vaarallinen jopa pelottava pienille lapsille. Omat lapseni olivat kaikki sitä mieltä yläkouluun mennessä. Siltaa ei useinkaan olutu edes putsattu lumesta ja isot autot pörhältää korvan juuresta. Ehdottomasti ei, Ummeljoen koulun lopettamiselle. Lapsilla pitää olla turvallinen koulutie.

Sari Holanti (Kouvola, 24.07.2019)

#193

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen koulumatkaan ja koulupäivään, jossa tulee huomioiduksi. Pienempien koulujen olemassaololla on huomattavasti suurempi merkitys kuin nykyään halutaan ajatella.
Järkyttävää ajatella, että terve koulu lakkautetaan. Tässä kaupungissa on aivan liikaa epäterveitä toimitiloja, joissa pahimmillaan sairastuu. Tästä on itsellä omakohtainen kokemus.
Miksi kaikki pitää lopettaa sivukylillä/taajamissa??

Kirsi Sinersaari (Kouvola, 25.07.2019)

#200

Kyläkoulu on yksi isoimmista tekijöistä miksi halusimme muuttaa maalle. Jos haluatte että Kouvolaan maksetaan veroja, älkää viekö vielä viimeistä palvelua kylältä!!!

Miia Hänninen (Ummeljoki, 26.07.2019)