Me allekirjoittaneet vastustamme Etelä-Haagassa Steniuksenkentälle (Haagan urheilukentälle) suunniteltua täydennysrakentamisen tehostamista

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Haagan urheilukenttää sopisi kunnostaa ja parantaa, mutta sen tilalle ei missään tapauksessa saa rakentaa mitään.

Ari-Santeri Talja (Helsinki, )

#14

Haagan Steniuksen kentän täydentämisrakentaminen on täysin ylimoitettua alueeseen nähden. Haagaan on tehty jo paljon täydennysrakentamista viime vuosina. Järjetöntä rakentaa uusi urheilukenttä vanhan viereen sen sijaan, että hyödynnettäisiin jo olemassa olevaa kenttää.

Jukka Vesanen (Helsinki, )

#16

Steniuksenkenttä on lahjoitettu kaupungille VIRKISTYSKÄYTTÖÖN. Pidetään se liikuntakäytössä, ja - kuten viime kesän rahanjakoäänestyskin osoitti - satsataan hieman rahaa mm. aitoihin, etteivät jalkapallot yms. pääse karkuteille

Satu Hlinovsky (Helsinki, )

#50

Olen Etelä-Haagalainrn ja yksi syy että olen Haagalainen on alueen vihreys ja vehreys sekä luonto ympärillä. Nyt lähiluonto metsä on tuhottu ja uuden naapuritalon maapohja myllätty läpi rakennusvaiheessa niin, että ympäristöhaitta on oleellinen ja siitä varmaan onkin tutkittua tietoa. Naapuri asukkaana voi olin silmin havaita sen kun yön pimennössä pumpattiin vanhan kaatopaikan myrkillisiä nesteitä ylös.

Nyt ollaan tekemässä samankaltaista mylläystä Steniuksenkentän päälle. Kentän, jonka entinen omistaja on ”luovuttanut”pilkkahintaan kaupungille, sillä sopimuksella, että ksupungin asukkaat saavat ylläpitää terveitä elintapoja ja yleistä hyvinvointia liikkumalla urheilukentällä. Ja sillä sopimuksella, että kentän tilalle ei tulla rakentamaan mitään asutusta. Kaupungilla on tietoa asiasta ja myös vanhoilla Haagalaisilla. Joten nyt täytyy todella miettiä tarkkaan, mitä meinaatte tehdä hankkeen suhteen. Miksi kaikki vihreys ja luonto viedään kehä 3 ulkopuolelle? Luuntoarvot ovat enemmän ja enemmän arvossaan ja tämä koronatilanne saanut sen vielä näkyvämmäksi, miten tärkeää on luonto ja liikkuminen. Älkää tehkö tätä, että kannustatte ihmisiä ja eläimiä (lintuja jne) kauas pois luonnon elivoimanvoiman läheltä. Nyt pitäisi panostaa siihen, että ei rakenneta kaikkea täyteen ja poisteta / kunnioiteta idyllisiä kaupunkiin soveltuvia liikuntapaikkoja!

Taru Kaljunen (Helsinki, )

#52

Miksi näistä rakennuksistä yritetään tehdä 5-kerroksisia, kun esim diakonissalaitoksen talo aivan lähellä sai rakennusluvan ainoastaan 3-kerroksisesksi. Tämä on suuri vääryys asemakaavaa kohtaan, jossa talot ovat enintään 3 kerroksisia!

Miikka Kajanne (Helsinki, )

#61

Helsingissä on edelleen kosolti joutomaata ja vanhentunutta rakennuskantaa mukaanlukien teollisuusalueita ilman tehokasta ja järkevää käyttöä. Väkisin rakentaminen liikuntapaikoille kaiken lisäksi muuhun arkkitehtuuriin puhumattakaan ympäristöön ja kaupunginosan identiteettiin räikeästi sopimattomia kolossirumiluksia osoittaa näköalattomuutta ja absoluuttista tyylitajun puutetta.

Make Ahava (Helsinki, )

#66

Niin kauan kuin kaupungissa pidetään asuinkelpoisia taloja tyhjillään, täydennysrakentamisessa ei ole mitään järkeä. Pelkkää ahneutta viihtyisyyden ja luonnon kustannuksella.

Simo Jalonen (Helsinki, )

#90

On sairasta ja tyhmää viedä Haagalaisilta kaikki grynderien ehdoilla! Ahneus ja rahanhimo tuhoaa kaiken ja tämäkin henkireikä viedään! Kenttää EI SAA TUHOTA!

Jari Luotonen (Helsinki, )

#98

Ei rakenneta kaikkia puistoja ja metsäalueita

Mervi Maavuori (Helsinki , )

#119

Huono suunnitelma Haagalaisille ja kaikille helsinkiläisille

Leif Apter (Hki, )

#129

Nyt loppuu tämä Haagan pilaaminen!

Miika Seppinen (Helsinki , )

#134

Vastustan jyrkästi.

Berit Partanen (Helsinki, )

#154

Toivoisin, että Etelä-Haagassa panostettaisiin enemmän urheilumahdollisuuksiin puistoissa. Ei lisää isoja kerrostalokokonaisuuksia. Isonnevantie ja Eliel Saarisen tie rakennettiin liian tiuhaan rumilla uusilla j a korkeilla kerrostaloilla. Yhteiskouluntiellä lisäkerroksen saaneet vihreäkattoiset talot ovat kauniita. Ja jos taloja on aivan pakko rakentaa, niin 3-kerroksinen sopii Etelä-Haagan arkkitehtuuriin, esimerkkinä hieno uudehko talo lähellä SYK:iä, Isonnevantien ja Yhdistystien kulmassa. Hyviä tontteja rakentamiseen: Ryytimaantiellä junaradan vieressä Oskelantie 1 rakennuksen takana vapaa kohta 3-kerroksiselle talolle ja Haagan torille voi mielestäni tulla kerrostalo lisää, asvaltoitu tori ei ole hyötykäytössä.

Teresa Helenius (Helsinki, )

#155

Kaupungin olisi hyvä varautua maksamaan myös maisemahaittojen korvauksia, jos nyt voimassa olevassa suunnitelmassa ei pysytä; alueen asukkaat ovat sitoutuneet nykyiseen suunnitelmaan, mutta sitä muutettaessa asukkaat ovat oikeutettuja korvauksiin.

Jenni Temmes (Helsinki, Haaga, )

#156

Kaava on toteutettu hajauttamalla päättäjät sekä media

Matti Kopra (HELSINKI, )

#157

Helsinki on täynnä!!!

Hans Ifstrom (Helsinki, )

#164

Toivon , että me asukkaat tulemme kuulluiksi. Asuinpaikan viihtyvyys on tärkeää hyvinvoinnille.

Karoliina Suvitaival (Helsinki, )

#178

Nyt täydennysrakentaminen riittää ! Säästäkää urheilukenttä liikkujille ! Tukee kansanterveyttä!

Marjukka Hyytiäinen (Helsinki, )

#200

Monimuotoisuuden säilyttäminen ja parempia ratkaisuja - mukaan luovia ja raikkaita ajatuksia. Kaupunkisuunnittelu ja täydennysrakentaminen näyttäytyy palikoiden tunkemiselta tyhjiin väleihin. Mielikuvituksetonta.

Tanja Scherf (Helsinki, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…