Loviisan Valko, Eestinkolmio, Tavistholmen- ei kiitos, nej tack! Ei kemikaaliterminaalia eikä sen sallivaa osayleiskaavaa Loviisan Valkoon!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#18

Adressissa mainittujen perusteluiden lisäksi pidän kemikaaliterminaalin sijoittamista Valkon merenrantaan hyvin negatiivisena Valkon houkuttelevuuden kannalta asuinalueena. Valko on kaunis vanha merellinen asuinalue joka jo nyt on saanut uusia asukkaita muilta paikkakunnilta ja jolla on valtavasti potentiaalia kun markkinoidaan Loviisaa idyllisenä merellisenä pikkukapunkina. Minusta on sanomattakin selvää että kemikaaliterminaalin läsnäolo, riippumatta siitä mitä kemikaaleja säilytetään ja miten turvallinen laitos on, voi vaikuttaa tänne muuttoa harkitsevan kiinnostukseen ratkaisevalla tavalla negatiivisesti. Yrityksiä pitää toki saada Loviisaan mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

Stefan Andersson (Loviisa, )

#24

Asumme Svenäsissä ja suunnitellut vaarallisten junakuljetukset menisivät ikkunamme alta.

Arja Leppänen (Loviisa, )

#32

Valkon osayleiskaava on ollut valmisteilla vuodesta 2009 asti. Idea kemikaaliterminaalista on tullut mukaan prosessin viime metreillä. Samoin kuin yhtiö, joka voisi olla toimijana Valkossa. Viimeistään nyt odottaisin Loviisan johdolta avointa ja selkeää tiedotusta hankkeesta. Vai onko kyseessä liikesalaisuudet?

Timo Noroviita (Tesjoki, Loviisa, )

#45

Ostimme sukulaistalon 1lapsen synnyttyä. Talolla on isovanhemmille tunnearvoa sekä meille ja lapsille. Kaikki lapset ovat talossa syntyneet.

Nina&tertta Björkell (Loviisa, )

#47

ISO EI VALKOON SUUNNITELLULLE KEMIKAALIVARASTOLLE ! VAARALLINEN IHMISILLE JA LUONNOLLE !

Eeva Forsström (Loviisa/Valko, )

#56

Arvoisat Loviisan kaupungin päättäjät.
Allekirjoitan tämän adressin monesta syystä sekä harkinnan tuloksena.
Valko, Valkolampi, on ainutlaatuinen paikka ollut elää ja asua, rauhallisessa luonnon- ja merenkauniissa kaupunkimme osassa. Olen työskennellyt ahtaajana yli 35 vuotta Valkon satamassa joten sataman asiat koskettavat minua aivan henkilökohtaisesti mutta niin myös kotikyläni Valkon. Kemikaalien tulosta satamaamme haluaisin tietää ensinnäkin siihen uppoavat menot versus saatavat tulot ja työpaikat paikallisille ihmisille. Samoin miten käy Valkon kiinteistöjen arvon sekä ostajien kiinnostuksen jos vaikka haluaisi omiansa, minullakin kaksi, vaikka myydä tulevaisuudessa? Suojavyöhyke/ turvallisuus/ logistiikkaturvallisuus, todelliset tiedot kaikista näistä kiinnostaisivat myös? Satamassa on tilaa moneen yrittämiseen nytkin jo mutta puuttuu vaan liikennettä mitä takavuosina oli erittäin paljon. Satamaa ja sen toimintoja pitäisi jonkun muunkin tahon ottaa mainostaakseen / markkinoidakseen ja yrittää saada liikennettä / laivoja/ linjoja takaisin, kuin pelkästään ahkerasti asian eteen työtä tehnyt ja edelleen puurtava ahtausoperaattori LFS- Nordström. Kaikenlainen laiva- ja kappaletavaralastiliikenne toisi monin verroin enemmän työpaikkoja ja verotuloja kuin jotkin automatisoidut neste- tai kaasukuljetukset joissa myös riskinsäkin, mitä niitä sitten onkaan aivan oikeasti? Reaaliaikainen tiedottaminen olisi myös suotavaa kun tällaisia asioita jo aloitetaan valmistella. On hyvin vaikeaa muodostaa kantaansa kun ei saa oikeaa faktaa asioista oikeaan aikaan.
Parhain terveisin (yhteystietoineen jos vaikka joku viitsii tai kokee antaa vastauksia minulle)
Jukka Selin
Saukkolahdentie 1 &
Pitkäniityntie 12, 07910 Valko
email: saukkolahti@gmail.com
gsm: 045 17 17 111

Jukka Selin (Valko, )

#72

Tämä on luonnonkaunis, historiallinen ja ainutlaatuinen satamatyöläisten satama-asuinalue suojeltuine rakennuskantoineen. Pispalaan verrattava ainutlaatuisuudessaan. Tätä ei saa tuhota!

markus majaluoma (loviisa, )

#75

Valkoa ei pilata moisilla paskoilla!!!

Milka Björklund (Loviisa, )

#80

Ei kemikaalivarastoa tänne!

Eelis Koho (Loviisa, )

#87

Ei mitään paskan hajuista varastoa tänne

Anton Stengård (Loviisa, )