Vetoomus Kangasniemen lähikuntoutusosaston säilyttämisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Kangasniemen lähikuntoutusosasto tulee säilyttää, sillä se on inhimillisesti katsoen, niin palvelua tarvitsevien kuin heidän omaistensa näkökulmasta ainoa oikea vaihtoehto.

Marjo Hämäläinen (Kangasniemi, 21.06.2021)

#2

Säännöllisesti kuntoutusosastoa tarvitseville ikäihmisille ja heidän omaisilleen (omaishoitajille) siirtoratkaisu on täysin kohtuuton ja aiheuttaa vain turhaa kuormitusta ja lisääntyviä riskejä kuljetusmatkojenkin vuoksi.

Anna-Kaarina Autere (Jyväskylä, 21.06.2021)

#9

Kangasniemen palveluja ei voi supistaa!

Marko Illi (Kangasniemi, 21.06.2021)

#22

Essote katsoo, että viemällä terveydenhoitopalvelut Etelä-Savon pienemmistä kunnista ja keskittämällä palvelut Mikkeliin, saadaan säästöjä. Jos näin on, keskitetään sitten kunnolla. Mikkeli on taantuvan, ikääntyvän ja köyhän Etelä-Savon taantuva keskus. Yhdistetään Etelä-Savo Keski-Suomeen. On täysin selvää, että 22 sotealuetta hallintohimmeleineen alle kuuden miljoonan ihmisen maassa ei tule toimimaan. Kallis ja raskas kokeilu siitä sen sijaan tulee.

Hellevi Saari (Kangasniemi, 21.06.2021)

#23

Ehdottomasti Kangasniemen terveyskeskuksen lähikuntoutus osasto täytyy säilyttää eikä sitä pidä liittää Mikkelin keskusairalaan.kangasniemen terveyskeskuksen pitää säilyä.

Henri Siitari (Kangasniemi , 21.06.2021)

#29

Kangasnienen lähikuntoutus osasto pitää säilyttää. On paljon ikäihmisiä kuntalaisissa ja jos toinen joutuu hoitoon, ei ole mitään mahdollisuutta päästä läheisen luokse Mikkeliin! Työpaikat vaihtuvat Mikkeliin. Tätä menoa koko hyvinvointikeskus lakkaa Kangasniemeltä....

Kaija Koskinen (Kangasniemi , 22.06.2021)

#50

Lähikuntoutusosasto tulee säästää. Se on elintärkeä lähipalvelu meidän kunnassamme.

Maisa Juntunen (Kangasniemi, 22.06.2021)

#52

Entinen kangasniemeläinen.
Nähnyt vierestä vakavasti vammautuneen ja sairaan avun tarpeen, eikä tälläisiä tapauksia ole mahdollista hoitaa etänä. Siinä kärsii niin hoidettava, kuin hoitajatkin.

Eetu Kangasmaa (Rovaniemi, 22.06.2021)

#69

Kangasniemi tarvitsee oman lähikuntoutusosaston. Vanhukset ja sairaat on väärä säästökohde.

Jaana Laukkarinen (Kangasniemi, 22.06.2021)

#85

Ei missään tapauksessa pois. Erittäin tärkeää ja lähetä työtä tehdään. Entinen hoitaja sieltä.

Taina Pietarinen (Kangasniemi , 22.06.2021)

#89

Kangasniemen kunta tarvitsee kuntoutus mahdollisuudet omalla paikkakunnalla. Ei kaikki asukkaat pääse Mikkeliin tai kauemmaksi kuntoutukseen

Minna Tanttu (Jyväskylä, 22.06.2021)

#112

Säilyttäkää kuntoutusosasto Kangasniemellä

Leena Häkkinen (Mikkeli, 23.06.2021)

#115

Kangasniemen lähikuntoutusosasto on tarpeellinen yksikkö ja monet potilaat ja omaiset ovat olleet tyytyväisiä osaston hoitoon ja toimintaan. Osastopaikoilla on jatkuva tarve, mikä näkyy siinä, että osastolla on jatkuvasti paikkaluku täynnä. Hoitajia osastolla riittää ja miehitys on lähes joka vuorossa ollut täysilukuinen. Kangasniemeläisillä saattohoitopotilaille ja heidän omaisilleen on erityisen tärkeää, että saavat hoitoa omalla kylällä. Hyvään saattohoitoon kuuluu, että omaiset pystyvät olemaan saattohoidettavan lähellä ja se ei toteudu, jos Kangasniemen lähikuntoutusosasto siirretään Mikkeliin. Monilla vanhuksilla ei ole ajokorttia tai varaa liikkua autolla/taksilla useita kertoja Mikkeliin katsomaan omaistaan. Olen myös muiden hoitajien kanssa keskustellut ja useammat ovat sitä mieltä (myös minä), etteivät aio kuluttaa päivässä kahta tuntia työmatkoihin, jos joutuisivat siirtymään Mikkeliin töihin. Todennäköistä siis on että osa hoitajista irtisanoutuu Essotelta, jolla on jo pula hoitajista...

Jonna Laitinen (Kangasniemi, 23.06.2021)

#139

Avointa keskustelua asiasta essoten, kunnanpäättäjien ja kuntalaisten kesken, ei jätetä asioita "käsittelemättä" avoimesti.

Arja Piisilä (Kangasniemen , 25.06.2021)

#142

Concentrating health care in big centers is a bad development of important health services.
Just small villages and towns have a need of health services.

Marja de Jong (Hiirola, 26.06.2021)