Ilmoitusvelvollisuus saaminen ryhmäkohtasesti.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#22

Nyt on aika vihdoin herätä siihen, mikä tilanne varhaiskasvatuksessa on.

Mira Leino (Hyvinkää, 12.10.2021)

#57

Tämä on todella raskasta, että lapsimäärä lasketaan talo kohtaisesti. Voisi päättäjät itse miettiä jos ryhmässä 1v ylittyy 2 kasvattahalle 5 lapsella mutta apua ei pystytä antaan vaikka vajetta onkin toisissa ryhmissä. Onko tämä hyvää varhaiskasvatusta!

Minna Impola (Oulu, 13.10.2021)

#59

Ehdottomasti ryhmäkohtainen, muuten vasun mukainen laadukas varhaiskasvatus ei toteudu.

Sesse Talja (Kurikka, 13.10.2021)

#112

Pääkaupunkiseudulla on suuntaus, että päiväkodit ovat vähintään 6 ryhmäisiä. 11 ryhmäisiä päiväkotejakin on nykyään. Lähes päivittäin ollaan jossain ryhmässä vajaalla sairastumisen, loman tai koulutuksen tai toisen ryhmän paikkaamiseen vuoksi. Nykyään on paljon työtä myös ryhmän ulkopuolella ja lasten hoitopäivät ovat pidempiä kuin kasvattajien työpäivät. Näin käytännössä ollaan paljon vajaalla henkilökunnalla. Toinen epäkohta on myös se ettei kasvatusvastuullisten suhdelukujen tarvitse täyttyä kuin kerran päivässä. Lastenhoitajat ovat paljon suurenkin lapsimäärän kanssa, koska varhaiskasvatuksen opettajalla on paljon tehtäviä ryhmän ulkopuolella. Sak-aikaan ei lasketa kaikkia ryhmän ulkopuolisia tehtäviä, joten opettajat saattavat ajoittain olla todella paljon pois ryhmästä. Jos on kaksi opettajaa he ovat vähintään 10h viikossa yhteensä. Tähän lisäksi vasu-keskustelut jotka voivat tulkin kanssa moniammatillisessa kokoonpanossa venyä hyvin 1,5h ja palaverit ja koulutukset ym.

Minna Möller (Helsinki, 13.10.2021)

#121

Koko talon henkilökunta on paikalla vain kello 9-13.30 välillä. Joten henkilökuntaa ei ole turvana aamuissa tai iltapäivissä jolloin on kovin ruuhka aika vanhempien kanssa tuonti ja haku tilanteissa. Toisista ryhmistä henkilökunnan repiminen tarkoittaa, että se toinen ryhmä jää myös vajaa miehitykselle. Joku järki tähän touhuun kiitos

Nea Hahto (Vantaa, 14.10.2021)

#140

Turha puhua valtakunnallisesti laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ennen kuin tähän mitoitukseen tulee muutos eli mitoitus ryhmäkohtaiseksi. Työntekijöitä tarvitaan enemmän👍

Marika Sillanpää (Kurikka, 15.10.2021)

#143

Päiväkodeissa on jatkuvasti alimiehitystä lapsilukuun nähden varsinkin iltapäivisin. Erityistarpeisille lapsille saatava myöskin tarpeen mukaan omat avustajat. Lisää resurssityöntekijöitä varmistamaan lainmukaiset miehitykset joka lapsiryhmässä! Vakaopettajia ei suunnitteluajalla ollessaan myöskään tule laskea ryhmän vahvuuteen.

Marja-Liisa Lackman (Joensuu, 15.10.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…