Oikeuskanslerinkin vaatimus - Lastensuojelun päätökset on saatava laillisiksi

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#15

Kokonaisuus täysin hukassa soskun touhussa.

Jani Koivuranta (Kemi, 29.10.2021)

#16

Lastensuojelu ja oikeus on saatava kunnioittamaan näyttöjä ja ihmisoikeuksia. Vieraannuttaminen on kriminalisoitava, koska se on vakavaa väkivaltaa ja syrjäyttää lapsia.

Tuki perheille on tuotava kahteen kotiin tasavertaisen 50-50 vuoroasumisen mallilla.

Timo Jalava (Espoo, 29.10.2021)

#19

Lastensuojelu ei suojele lasta vaan rikkoo perheitä!

Raija Salmi (Hämeenlinna , 29.10.2021)

#20

Minun tyttöni traumatisoitui vuonna 1997 huostaanotosta ja sijoituksesta sijaisperheeseen, johon häneen kohdistui vakavaa henkistä väkivaltaa. Huostaaotto tapahtui kun hän oli 9-vuotias. Voidaan puhua mielivaltaisesta huostaanotosta. Nyt vuonna 2021 hän teki itsemurhan 26.4.2021, 32-vuotiaana. Hänellä itsellä jäi tänne 13-vuotias tyttö.

Pirjo Pietilä (Espoo, 29.10.2021)

#22

Sosiaalitoimi on ihan mätä. Siellä kuullaan lähivanhempaa ja uskotaan hänen sanomiset. Etävanhempaa suostutellaan ja lopuksi tehdään päätökset miellytti ne etävanhempaa tai ei. Paljon olisi kerrottavaa. Puolueellisuus on kaikista pahinta. Etävanhemmalla, kun ei ole koskaan ollut mitään valtaa sanoa mistään mitään, niin täälläkin lytätään eikä kuunnella.

Nojonen Marjut (Mänttä-Vilppula, 29.10.2021)

#32

Niin oikeusasiamies kuin oikeuskanslerikin, minusta heidän tehtäviinsä kuuluu valvonta ja kurinpalautus virkamiehille, väärintehdyissä tapauksissa. Niitä on paljon. Jos se ei muutu on luotava Kurinpitolautakunta, niin oikeuksille kuin virkamiehillekkin.

Tarya Korhonen (Tampere, 29.10.2021)

#39

Lapsi bisnes pitää loppua ja turhat huostaanottot.

Riitta Kotiranta (Tampere , 29.10.2021)

#44

Sossut vastuuseen!

Kettunen Tarja (Kajaani (Aiemmin Kuopio), 29.10.2021)

#47

Tehkää nyt jotain lastensuojelulle ettei mielivalta jatku ja perheet kärsivät

Satu Sandell (Turku, 29.10.2021)

#48

Minun perheestä on tekaistu huoli-ilmoituksia lastensuojelun toimesta.Olen valittanut asiasta aviin tuloksetta.
Haluan että asiakkaita kohdeltaisiin lastensuojelussa oikeudenmukaisesti.Näin ei kuitenkaan ole.

Teija Kangas (Espoo, 29.10.2021)

#54

Liikaa valta pois lastensuojelulta.

Mari Nummi (Sastamala, 29.10.2021)

#58

Nämä lasten oikeudet on saatava kuntoon ja lastensuojelun ylivalta / mielivalta ja lain noudattamatta jättäminen on saatava loppumaan . Lapsella on oltava oikeus perheeseen ja läheisiin . Niin kauan kun nämä lasten suojelu asiat ovat tällä mallilla niin suomi ei ole oikeusvaltio ja tähän on tultava muutos. Lapsi ei ole bisneksen teko väline .

Mika Salmi (Hämeenlinna , 29.10.2021)

#59

Perheet ovat aivan täysin puolustuskyvyttömiä.
Sostyöntekijät voivat tehdä aivan päättömiä kirjauksia joita ei edes oikaista tai niitä ei asianomaiset edes saa itselleen tarkistaakseen mitä niihin on kirjattu.

Helka Mummo (Varkaus , 29.10.2021)

#60

Lapsen sijoitus tai huostaanotto, tai mitkään lastensuojelutoimet, eivät koskaan saa perustua pelkästään sosiaalityöntekijän tai kenenkään muunkaan "huoleen" tai mututuntumaan, vaan tarkistettuihin faktoihin. Sosiaalityöntekijä ei ole myöskään pätevä arvioimaan asiakkaan, lapsen tai vanhemman, terveydentilaa, vaan terveydentilan arvioinnin kuten päihdeongelman, mielenterveysongelmat, tai lääkkeen tarpeen arvion tekee aina alaan erikoistunut lääkäri, ja se arvio sosiaalityöntekijän täytyy myös hyväksyä. Käytännössä tämä ei nykyään toteudu, vaan sosiaalityöntekijä voi keksiä vanhemmalle terveydellisiä ongelmia joita ei todellisuudessa ole ja olla täysin välittämättä lääkärin arviosta. Huolellisuusperiaatteen sisällyttäminen lastensuojelulakiin tekisi nähdäkseni lopun myös tästä toiminasta ja parantaisi merkittävästi perheiden oikeusturvaa. Väärin perustein tehdyistä lastensuojelutoimista, olisi sitten pakotettua perhetyötä tai huostaanotto, on vain haittaa sekä lapsille että aikuisille. Pahimmillaan sosiaalityön aiheuttama stressi, mollaus, vähättely, haukkuminen, henkinen pahoinpitely ja paine ajavat jopa itsemurhaan. Minä olen kuin ihmeen kaupalla selvinnyt hengissä ja saanut jopa pitää lapseni. Menetin vain kaksi hammasta kun aloin öisin kirskutella niitä stressin takia niin että ne murtuivat, ja sairastuin stressistä fibromyalgiaan ja kärsin nyt kivuista loppuelämäni. Jos lapset olisi viety, olisin kuollut. Onneksi ei, olemme onnellisia nyt kun pääsimme sossusta eroon vuosi sitten. Mitään apua niistä ei meille ollut.

Niina Kettunen (Ivalo, 29.10.2021)

#67

Olisi aika tehdä muutos tämän hetkinen toimintatapa on kaikkea muuta kuin lastensuojelua. Suomi itse hajottaa perheitä ja aiheuttaa monille tuskaa. Nykyinen systeemi suosii kuntia huostaanottamaan lapsia, sehän on kunnille edullista toimintaa.

Kirsi Salo (Vantaa, 29.10.2021)

#69

tämä on pikimiten saatava lakiin kirjattua.

voin henkilökohtaisesti avata lastensuojelun mielivallan kohteeksi joutumeena sitä, mitä suomen lastensuojelu nykyisellään tekee.

hannu hintsala (kalajoki, 29.10.2021)

#70

<huonot kokemukset Helsingin ruotsinkielisestä lastensuojelusta vahvistavat tarpeen selventää lakia.

Juhani Korpela (Espoo, 29.10.2021)

#72

Minun lapseni on otettu otettu huostaan 17.2.21perättömän lastensuojeluilmoituksen perustella jonka poliisi on tutkinut ja perättömäksi todennut 8.3.21 . Tämän jälkeen LaSu viranomaiset ovat keksineet omasta päästään täyisin mielivaltaisia valheita minusta minkä peruteella he eivät suostu kotiuttamaan 11v. poikaani. Poikani on huostauksen johdosta huonossa kunnossa ja yrittänyt jopa itse murhaa. Tämänkin lastensuojelun sekä lastenkodin pistäneet minun syyksi vaikka poika itse kertoo syyksi ikävän isään ja kotiin ,paljon muitakin valheita on keksitty ja koko ajan keksivät niitä lisää. Tähän rikolliseen toimintaan on saatava muutos. Kaikkien suomen lasten turvaksi ja perustuslain toteutumiseksi heidän kohdallaan. Tämä tulee Suomelle myös todella kalliiksi. KIITOS

Kari Huostila (jyväskylä, 29.10.2021)

#73

Virka-rikoksia tekevät otettava kiinni ja omavalvonta taattava.
Stop miljardi luokan lapsikaupalle.
Lastensuojelu suojelee vain hoivajättien liikevaihtoa ja sijaisperhe väkivaltaa.
Vierraannuttaminen on henkistä väkivaltaa.
Sosiaalityöntekijan velvoite tehdä rikosilmoitus, konsultointi poliisille ei toteudu.
Uusi laki astui voimaan 2015, väkivalta lapseen kohdistuva.
Sosionomi ei ole rikostutkija, eikä virka-asemassa voi toimia avunantajana lapseen tai nuoriin kohdistuvassa väkivallassa.
Stop lapsikaupalle!
Se tuottaa epäinhimillistä kärsimystä ja traumoja kaikille.

Annika Siltaniemi (Espoo, 29.10.2021)

#98

Lastensuojelulaki on pikaisesti uusittava. Lapsikauppa käy kuumana.

Suvi Sarja (jyväskylä, 30.10.2021)

#104

Resurssipula, tukitoimien eväys, väärennettyjä asiakirjoja (todisteet EOA:lla), valheellisia/keksittyjä arvioita (syytöksiäkin) kirjauksissa lapsesta ja vanhemmista, kiristys ja uhkailu lapsen välittömällä huostaanotolla ja jatkuvasti tänä päivänä rajoitustoimenpiteillä. Perusteettomat (todistetusti) sosiaalityöntekijöiden tekemät lastensuojeluilmoitukset, lapsen jatkuva vieraannuttaminen (yrittävät kaikkensa) vanhemmista ja sisaruksesta. (Kaikki) Törkeitä tuottamuksellisia virkarikoksia, jatkuvaa virka-aseman väärinkäyttöä joka saatava loppumaan henk.kohtaisilla tuomioilla. 2,5 vuotta tätä. Lapseni 3-vuotias, täysin sopimattomassa sijaispaikassa, josta olen valmis tekemään lopun, vaikka samoin rikoksin kuin sosiaalityöntekijät.

Susanna Hakala (Tampere , 30.10.2021)

#107

On mahtavaa että Oikeuskansleri puolustaa niitä jotka eivät pysty puolustamaan itseään.

Kiitos Esko Leipälä että viestitätte tästä.

Kai Suomela (Vantaa, 30.10.2021)

#111

kyllä lakien pitäisi koskea kaikkia samalla tavalla .olipa se mikä instanssi tahansa oikeuksia myös ,eikä asioita saa hoitaa mututuntumalla ja omilla teorioillaan/ajatelmillaan. eikä myöskään johdattelevilla teorioilla.

ari seppinen (kouvola, 30.10.2021)

#112

Lapsien ja nuorten etu ei ole joutua pelinappuloiksi ja rahanteko koneeksi lobbareiden toimesta! Lisää tukea lapsiperheille jotka sitä tarvitsevat ja ainoastaan hätätilassa huostaanotto!

Seppo Katainen (Kuopio, 30.10.2021)

#119

Tämän on loputtava, jos yksi ihminen voi päättää tuosta vain toisen kohtalosta, se ei ole oikeusvaltio, se ei ole tasa-arvo, eikä se aja kenenkään etua, kuin sattumalta

Minna Mäkine (Lahti, 31.10.2021)

#121

Minulle Suomi ei ole enää oikeusvaltio!

Vuokko Koskela (Ulvila, 31.10.2021)

#137

Ei voi muuta sanoa kui että aivan uskomatonta millä perustein lapset saadaan riistää kodeistaan aiheuttaen elinikäiset traumat.

Kirsi landen (Koria, 01.11.2021)

#152

Lastensuojelussa lapsi katoaa liian pitkäksi aikaa, kukaan ulkopuolinen ei tiedä mitä siellä oikein tapahtuu. Lapsi muuttuu lastensuojelulapseksi, jolta sitten odotetaan kaikkea huonoa. Yksikään lastensuojelulain kohta ei toteudu kun näin toimitaan.
Auttaako mitään sosiaalityöntekijöiden lisääminen, uskaltavatko he sitten puuttua väkivaltaan ja muuhun sijaishuollossa. Nykykäytäntö ainakin on, että lapsi saa riutua vaikka kuinka pahasti sijaishuollossa, ja mitään muutoksia ei tehdä. Sanallista ohjeistusta, jota sijaishuolto ei tottele, ja lapset saa lisää piiskaa sen takia kun heille huomautellaan.

Pirjo Heikkilä (Turku, 02.11.2021)

#159

Tässä adressissa esiintuodut asiat ovat totta. Sosiaalityöntekijöiden mielivalta on nykyisellään rajaton. Lakia on muutettava niin pian kuin se on mahdollista. Ammattitaidottomat ja julmat sosiaalityöntekijät pantava viralta.

Rauni Kukkala (Inari, Ivalo, 02.11.2021)

#165

Tehkää järkeviä päätöksiä

Teemu Poikola (Kerava, 03.11.2021)

#170

Leppävaaran lastensuojelun Outi Setälä ja Elena Oksa valehtelivat täällä täysin tarkoituksella jotta äiti saisi vauhtia käräjille sekä omavaltaiseen huostaanottoon. Lasten äidin miesystävä on Jani Leino SPR oikeudellinen neuvonantaja Syyrian sotalasten pelasta. Lasten kaappaus on etähuoltajan sekä lapsen henkistä pahoinpitelyä. Tässä taustalla saada tuomarilta päätös ”vakiintuneet olosuhteet” jolloin saadaan isä pois osallistumasta. Isä jolla lapset olleet 6 vuotta kaikki viikonloput ja lomat.

Ville Lahti-Nuuttila (Espoo, 03.11.2021)

#171

Lain noudattaminen pakolliseksi. kaikki kirjaukset perustuttava faktatietoon,sossut ei saa satuilla omiaan. eivät myöskään voi tehdä diagnooseja ihmisten terveydentilasta,ei ilman lääkärin pätevyyttä. tukitoimet kotiin perheille,ei huostabisneksen toimijoille. "huoli" perustuttava täysin faktatietoon,ei mututuntumaan ja nimettömiin valheellisiin lasuilmotuksiin.

mervi nurmela (rajamäki, 03.11.2021)

#173

HV !!! 😤

Metta-Monica Tuomi (Jyväskylä, 04.11.2021)

#174

Laittomat huostaanotot saatava loppumaan.

Rauni Lähteelä (Jyväskylä , 04.11.2021)

#186

Lasten tulevaisuuden puolesta laillista toimintaa viimeinkin.. Lapsi kuuluu omaan sukuun!

Maarit Toivanen (Vuolle, 05.11.2021)

#196

Asuttu hullussa täysin hullussa kaupungissa 2014 loppu vuodesta alkaen.
Seurannut lehtien uutisointia lastemme suojelusta ikäväkseni huomannut, nähnyt että jämsästä katoaa lapsiamme LASUN avustuksella. Asiat eivät noudata lakia ilmoituksia ei tutkita kuinka jokainen pitäisi tutkia toden peräisyys Olen kaltoin kohdellun lapsen läheinen 3 v asti Tämän lisäksi jo vuosia ollut toisen lapsen kummina . kaikki ollut toisenkin kanssa kuin lapsien kanssa tarpeet ym. varsinkin jos kerran lapsien parissa monien vuosien kokemus. Sijoitettu kiireellisesti silti läheisempi syystä sostt mutu sekä lasut perättömiä ihmiset kyttää toisiaan, tarha haukkuu eikö missään ole enää oikeuden mukaisuutta suomessa ei ole tarha pakollinen jotenka eikö saa itse päivähoito aikoja päättää lasuko ne määrää. Eikä saisi noutaa edes aiemmin tää on katastrofaaliseen tilaan päässyt lasu. LOPPU LASTEN SUOJELU BISNEKSEEN. Terveisiä päättäjille Kummin tehtävän kantajako ei osaa siis yhtäänkö mitään lapsista.

Jari Lahti (jämsänkoski, 05.11.2021)

#200

Terveisiä toimeentulotuesta!!! Ilman mielenvikaisia sosiaalityöntekijää olisin tuössäkäypä yksinhuoltaja, nyt vain yksinhuoltaja, onneksi hallinta oikeus kumosi piia eitakarin rikolliset toimet kuopion lasulta

Aki Rossimem (helsinki, 06.11.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…