Ei Tuulivoimaa Pohjois-Parkanoon kylä- ja Geopark-alueelle Takakangas-Pihlajanharju

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#16

Emme halua olla ihmiskokeena teollisen luokan tuulimyllyille emmekä halua että kiinteistöjemme arvot laskevat melu-ja terveyshaitoista puhumattakaan. Tuulivoimat pitää perustaa mahdollisimman kauas asutuksesta.

Manta Liesjärvi (Parkano, )

#33

Terveysturvalliseen asumiseen ja luonnosta nauttimiseen pitäisi olla kaikilla oikeus ilman tuulivoimaloita.

Auli Keskinen (Parkano/ Ylöjärvi, )

#38

Yksi alueen tärkeimmistä geopark-kohteista kyseessä! Tälle alueelle en kyllä tuulivoimaa kelpuuta enkä hyväksy esim. Raatosulkonnevan tuhoamista.

Minna Hautaluoma (Karvia, )

#43

Oikeesti sitä löytyy joutilastakin maata tuulimyllyille kuin arvokas Alkkianvuoren ja Raatosulkonnevan luontoalue polkuineen. Siihen tehtiin ensin vuosia UNESCOn geopark ja heti kun tuli valmista, tuhotaan se. Ja minä kannatan tuulivoimaa, esim Kanttissa se on ihan hyvällä paikalla pilaamatta metsiä, soita ja muuta luontoa. Sitä voi kyllä rakentaa oikeinkin jos vain haluaa.

Urri Hautaluoma (Karvia, )

#49

Jos pakko toteuttaa, niin parempaan paikkaan. Ei tuhota virkistys alueita.

Janne Kankarisalo (Karviankylä , )

#73

Tuulimyllyt pilaa luonnon!! Niitä ei Alkkianvuoren lähelle tule tuoda. Kuuluvat rannikolle ja merelle, siellä tuulee.

Arja Haapala (Seinäjoki , )

#76

Suunniteltu liian lähelle asutusta ja luontokohteita. Mm. Alkkianvuori ym.
Enkä muutenkaan usko tähän tuulisähköhumppaan. Kiinteistöverotuloja kuntaan mutta millä hinnalla on eri juttu. Pakkasilla tuulivoima ei tuota juuri mitään silloin kun sähkön tarve on suurimmillaan. Pitäis oikeesti keksiä uusia ratkaisuita millä omavaraisesti tuotetaan puhdasta sähköä. Meillä olis ollu turvetta omastatakaa siihen asti.

Jyrki Laurikainen (Parkano, )

#80

Vastustan jyrkästi Takakangas-Pihlajaharju tuulivoimalaa. Kesäpaikkamme sijaitsee Tervajärven rannalla joka on aivan tuulivoimala-alueen vieressä. Kysyykö kukaan meidän mielipidettämme

Ari Kultanen (Parkano, )

#81

Vastustan jyrkästi Takakangas-Pihlajaharju tuulivoimalaa. Kesäpaikkamme sijaitsee Tervajärven rannalla ja tuulivoimala-alue tulee aivan viereen

Raija Kultanen (Parkano, )

#85

Ei asutusten lähelle😔 Siellä asutaan tietoisesti ja halutaan rauhaa sekä luontoa ympärille.

Marja Koski (Espoo, )

#99

Parkano mainostaa itseään kolmostien varressa olevassa kylteissä paikkakuntana, joka on rauhallisen luonnon äärellä, mutta lähellä palveluita. Tuulivoimateollisuus ei ole luonnonrauhaa!

Tapio Järvensivu (Parkano Jaakkolankylä, )

#101

Stop tykkänään.

Matti Närvä (Valkeakoski, )

#111

Ensin tehdään vuosien työ Geopark- hankkeen kanssa ja sitten se romutetaan tuulivoimalla. Mitä Parkano voi markkinoida? Luontoa ja rauhaa, ei tuulivoimaa!

Taru Koskiniemi (Helsinki, )

#114

Suurten tuulipuistojen suunnittelu ihmisten joukkoon ja ainutkertaisiin luontokohteisiin ei ole vihreä valinta. Jos noita suunnitelmia yritetään runnoa eteenpäin, tulevat sukupolvet eivät tule Parkanon nykyisiä päättäjiä ainakaan kaukokatseisuudesta kiittämään. "Ihminen, mahtavinkaan, ei ole pysyväinen."

Aune Schouwvlieger (Parkano, )

#129

Lyhytnäköinen hyödyntavoittelu ei ole kestävän kehityksen mukaista. Sinänsä kannatettava tuulivoima ei tuo ko. alueelle mitään lisäarvoa, eikä hyötyä paikallisille. Sen sijoittamiseen löytyy varmasti sopivampi paikka teollisemmasta ympäristöstä. Maaseutua ei voi tulla 'siirtomaapolitiikalla' riistämään, etenkin, kun siellä on omasta takaa alueen luonnolle ja ihmisille paremmin soveltuvia kehityssuunnitelmia. Myöskään Geoparkin tuomia mahdollisuuksia ei kannata pilata tuulivoimalla. Uskon myös, että Pohjois-Parkanon tulevaisuuden suurimpia vetovoimatekijöitä on hiljaisuus!! Voimia alueen puolustamiseen!

Maria Kanko (Vesilahti, )

#137

Panostakaa mieluummin aaltovoimaan.

Sanna Ala-Laurinaho (Parkano, )

#142

Varmaankin joillakin poliittisilla tahoilla on omat intressit ja motiivit saada tällaisia voimaloita alueelle, mutta ensinnäkin paikka on väärä ja epäsopiva - tuulivoimalat tulisi rakentaa huomattavasti tuulioloiltaan suotuisimmille alueille, jossa ne eivät myöskään häiritsisi asutusta tällä tavalla. Toiseksi voimalat ovat kooltaan aivan ylimitoitettuja, mikä johtuu varmaankin siitä, että halutaan vaan väkisin rakentaa tuulivoimaloita alueille, joiden tuuliolosuhteet eivät ole riittäviä, joten koko idea edustaa jo sinänsä kaksinkertaista hölmöyttä. Yleisestikin tulisi keskittyä merituulivoimaloihin juuri siitä syystä, että siellä hyödyt toteutuvat ja haitat ovat minimissä, eikä toisinpäin.

Jyrki Vanhala (Tampere, )

#143

ei tuulivoimalaa alkkiaan meidän mökin viereen

Liisa Mäenpää (Karvia, )

#148

Tuulipuisto sijaitsee liian lähellä asutusta ja vapaa-ajan asuntoja sekä arvokkaita, kansainvälisesti vetovoimaisia luontomatkailukohteita, mm. uniikki Geopark, jolla on UNESCO-status. Tuulivoima muuttaa alueen ekosysteemiä, millä voi olla ennakoimattomia ja peruuttamattomia negatiivisia vaikutuksia. Kohdentakaa tuulivoimapuisto muualle, sopivimmille alueille maakunnissa.
t. Matkailun asiantuntija ja kehittäjä

Mika Kylänen (Tampere, )

#175

Saisitte tunkea ne ropellit sinne mihin aurinko ei paista.

Marko Valli (Ilmajoki, )

#178

Olisi mukava saada nauttia kesällä mökin rauhasta ja hiljaisuudesta. Ei mitään tuulivoima pömpeleitä kiitos.

Marika Pietilä (Uusikaupunki, )

#191

Kuunnelkaa Arto Lauria❗️❗️❗️❗️❗️
Erittäin haitallista kaikelle elolliselle❗️❗️❗️❗️

Katja Rajamäki-Törmä (Parkano, )

#197

Ei voimaloita ollenkaan. Lopettakaa tämä hanke heti.

Jaana Vähä-Peltomäki (Parkano, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…