Haluamme säilyttää Toppelundin puiston kaikkien espoolaisten maksuttomassa käytössä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Toppelundin puisto pitää jättää rakentamattomaksi viher- ja virkistysalueeksi.
Padel-kentälle löytyy tilaa muualta Haukilahdesta, sitä ei tule sijoittaa nurmi- tai puistometsäalueelle.

SALMI Jatta (Espoo, 23.11.2021)

#8

Arvon päättäjä,

Toppelundin puiston luonnon pilaaminen on lyhytnäköistä alueen kehitystä. Miksi Espoon kaupunki harkitsee pilaavansa arvokkaan kaupunkilaisten virkistysalueen vain rakentaakseen trendikkään urheilulajin vuoksi isot kentät, jotka 5 vuoden kuluttua ovat jo menettäneet käyttäjänsä? Voisitteko selventää millä tavalla kyseinen hanke edistää toiminnallaan tavoitetta hiilineutraalista Espoosta? Tämä hanke ei ole myöskään millään tavalla linjassa Espoo-tarinan strategian kanssa (https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/espoo-tarina/valtuuston-asettamat-valtuustokauden-tavoitteet-2021-2025#section-25682).

Toppelundin puisto on ainoa puistomainen alue (Westend- Nokkalan Majakka akselilla) rantaraitilla, johon voidaan asettua piknikille tai esimerkiksi leikkimään koiran kanssa. Padel kenttien rakentaminen Toppelundiin ei ole kaupunkielämän perusedellytyksien turvaamista, sillä alle 1km säteellä alueella on jalkapallokenttää, koripallokenttää, lentopallokenttää ja Westendissäkin vielä ulkosali kaupunkilaisten liikunnan tukemiseksi.

Espoon kaupungilla on samanaikaisesti suunnitteilla Keilaniemeen kelluva padel kenttä, johon on huomattavasti paremmat kulkuyhteydet kuin Toppelundin puistoon. (https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000008265355.html)

Toivon syvästi, että otatte Haukilahtelaisten asukkaiden toiveet huomioon keskustellessanne näistä päätöksistä ja rauhoittaisitte Toppelundin puiston alueen myöskin tulevaisuudessa kaikkien Espoolaisten virkistyskäyttöön.

Ystävällisin terveisin,
Katariina Ignatius
- Diplomi-insinööri, 29v.

Katariina Ignatius (Espoo, 23.11.2021)

#9

Toppelundin puisto on kulttuurihistoriallisesti arvokas puisto jota ei saa pilata häkkimäisillä ja rumilla padelkenttärakennelmat. Puisto on ulkoilijoiden aktiivikäytössä mutta havaintojeni mukaan Pattistenpellon koriskenttiä ei juuri koskaan käytetä joten ne seisovat viikosta toiseen tyhjinä ja padelkentät sopivat sinne.

Helena Kotro (Espoo, 23.11.2021)

#14

Haukilahteen muutetaan ja tänne jäädään, koska luonto on lähellä. Emme kaipaa lisää luonnon tuhoamista vaativia palveluja!

Maarit Kulmala (Espoo, 23.11.2021)

#17

Opiskelijana Toppelundin virkistysalue on minulle korvaamaton paikka, jossa voin rentoutua luonnon ja rauhallisuuden ympäröimänä. Haluan, että tulevaisuudessakin pääsen viemään ajatukseni muualle.

Patrik Hoppania, 19v, Teekkari

Patrik Hoppania (Espoo, 23.11.2021)

#25

Padel-kentät ovat erittäin tervetullut lisä Haukilahden liikuntapalveluihin, mutta paikka on aivan väärä! Kylän ainoata puistoa ei saa tärvellä, vaan sen pitää pysyä avarana niin kuin se nyt on. Padel-kentät sopivat Pattisten puistoon, Sandikalle tai entisen Haukipuiston paikalle.

Anna Hertz (Espoo, 23.11.2021)

#29

Muutin takaisin Haukilahteen kotinurkilleni hiljattain saatuani lapsen, juuri koskemattomien metsien ja rantojen takia. Ei enää mitään ylimääräistä pilaamaan kaunista metsää/puistoa.

Saara Widbom (Espoo, 23.11.2021)

#42

Onko teistä kukaan käynyt Toppelundin puistossa ja pysähtynyt hetkeksi kuuntelemaan? Luonnon rauha on siinä, silloinkin kun rantaraitti tuupatun täynnä ihmisiä. Kauriita, lettuja, jäniksiä aamun hämärässä siellä.Viereisestä kalliosta lohkaistiin ometsäinen kaistale rahanhimossa asuntorakentamiselle, miksi pitää aluetta ehdoin tahdoin amputoida toisestakin reunasta? Padel on parim kesäkuukauden hittilaji ehkä nyt, mutta entä 5 vuoden päästä? Nyt puistossa on iltaisin rauhallista, rakennetut kenttäalueet tulee sitten todennäköisesti iltaisin valtaamaan paikallinen nuoriso pussikaljaa vetäen ja paikkoja sotkien ja siinä menee koko puiston rauha. Jos eurot kiiluvat silmissä ja kenttä on pakko tehdä, niin eikö järkevämpi paikka olisi Pattisten puisto tai Sandika, jotka jo valmiiksi urheilukäyttöön suunniteltuja?

Erja Segerstam (Espoo, 23.11.2021)

#48

Olen resgoinut asiaan myös Jussi Sorvalille lähettämälläni viestillä. Asia on mitä tärkein Toppelundin puiston ominaislaadun säilyttämisen kannalta.

Hilkka Lehtonen (Espoo, 23.11.2021)

#51

Pyydän, että Toppelundin kartanon historialliseen, yli 100 vuotta vanhaan puistoon ei rakenneta padel-kenttiä. Puisto on alueen asukkaiden päivittäisessä, ympärivuotisessa virkistyskäytössä. Siellä kävellään, juostaan, voimistellaan, hiihdetään, käydään piknikillä tai vain rauhoitutaan. Padel -kentät eivät sovi siihen vanhan puiston ilmeeseen. Haukilahdesta löytyy kentille sopivampia paikkoja esim. Pattisten puistosta, jossa on muitakin urheiluaktiviteetteja. Myös entisen Haukipuiston tai Sandiksn alue sopisi kentille.

Salla Puska (Espoo, 23.11.2021)

#53

Hei, Tipellundin puisto on säilytettävä alkuperäisssä kunnossa, rauhallisena paikkana, missä voi istua ja nautiskella luonnosta, puista ja linnuista. Vauvan kanssa on melkein ainut paikka missä lapsi voi nukkua rauhassa rattaissa ilman ylimääräistä melua.
Jättäkää tämä puisto rauhaan, ei sinne kukaan kaipaa mitään toimitaa/palveluja. Niitä varten löytyy paljon muitakin paikkoja.
Yt, Nadja

Nadja Halkola (Espoo, 23.11.2021)

#57

Ei rakenneta Toppelundinpuistoon, vaan säilytetään puisto kaikkien espoolaisten maksuttomaan virkistyskäyttöön.

Anne Vaalamo (Espoo, 23.11.2021)

#73

Ei saa tärvellä Toppelundin maisemia tällaisilla yksityisillä typerillä hankkeilla.

Heikki Pöntiskoski (Espoo, 23.11.2021)

#82

Kaikkea luontoa ei saa tuhota, sillä tarvitsemme viheralueita!

Tiina Malm (Espoo, 23.11.2021)

#108

Toppelundin puisto tulee jättää rakentamattomaksi viher- ja virkistysalueeksi.

Padel-kentälle löytyy hyvä tila Haukilahdessa Sandikalta, joka on nyt liian vähäisellä käytöllä ja vaarassa joutua tonttimaaksi. Sandikaa tulee kehittää ja uudistaa monipuolisemmaksi urheilukenttäalueeksi.

Mikko Punakivi (Espoo, 23.11.2021)

#114

Toppelundin puisto on arvokas paitsi kaikille avoimena virkistysalueena myös tärkeä hiilinielu ja hulevesiä vastaanottava alue. Nurmikentän poistaminen ei edusta ekologista ajattelua eikä edistä ilmastonmuutoksen torjuntaa. Pallokentille löytyy vaihtoehtoja jo rakennetuilta pohjilta esimerkiksi Sandikan tai Pattisten kenttien alueelta tai Telaniityltä, jossa alunperin puistoalueeksi kaavoitettu alue on jo kaavamuutoksella muutettu tulevaksi, laajaksi palloilualueeksi.

Irma Kalaja-Nykänen (Espoo, 23.11.2021)

#115

Padel kentälle löytyy taatusti joku muu paikka Haukilahdesta!

Hanna Loikkanen (Espoo , 23.11.2021)

#126

Haukilahden luonto on säilytettävä, Toppelundin puisto rauhoitettava rakennustöiltä sekä uudistuksilta!

Katarina Stenmark (Espoo, 23.11.2021)

#127

Luonnonkaunis Toppelundin puisto tulee säilyttää luonnollisessa tilassaan.

Mikko Ylitalo (Espoo, 23.11.2021)

#135

Säilytetään Toppelundin ranta ja puisto luonnonmukaisessa, upeassa tilassaan! Padel-kenttä sopisi erinomaisesti Puolarmaarin puistoon, jossa on jo nyt tenniskenttä, koripallokenttä, pyöräilyramppi, frisbee-golf ja kahvila. Lisäksi Puolarmaarissa on isot parkkipaikat ja tieverkosto kestää paremmin lisääntyvän läpikulkuliikenteen.

Ingrid Karttunen (Espoo, 23.11.2021)

#136

Toppelundin puiston viehättävät kävelytiet on suora jatkumo Toppelundin koulun takana metsässä kulkevalle kävelytielle. Toppelundin puistossa on rauhallista liikkua, sielu lepää. Siellä on laaja nurmikenttä, isoja puita liito-oravine. Alue on viehättävä jokaisena vuodenaikana. Se on minulle reitti rantaraitille ja Toppelundin uimarannalle, joskus myös metsän kallioiden kautta. Arvostan tätä rauhallista luonnon kohtaa, johon muutama vuosi sitten eksyi jopa hirvi.

Sanomattakin on selvää, että tämä kohde ei sovi padelkentän/kenttien rakentamiseen.

Elina Balwani (Espoo, 23.11.2021)

#137

Toppelundin puisto pitää jättää rakentamattomaksi viher- ja virkistysalueeksi.
Padel-kenttiä jo on tai on rakenteilla lähialueilla parempien julkisten kulkuyhteyksien ja pysäköintimahdollisuuksien äärellä, niitä ei tule sijoittaa nurmi- tai puistometsäalueelle.

Eija Tervonen (Espoo, 23.11.2021)

#147

Padel kenttä sopii ”Pattisten (pellolle) puistoon ja parkkipaikka Haukilahden tulevan uuden ostoskeskukseen parkkihalliin!

Dagmar Pöntiskoski (Espoo, 24.11.2021)

#148

Säilyttäkää Toppelundin puisto

Pirjo Pulkkinen (Espoo, 24.11.2021)

#151

Hei! Toivon sydämeni pohjasta että Toppelundin kaunista viheraluetta ja luontoa ei tuhottaisi minkään uuden tieltä. Puisto on minulle ja lapsilleni erittäin rakas paikka jonka toivoisin säilyvän seuraavan sukupolven nautittavaksi. Toppelundin puisto on pieni luontokeidas keskellä Haukilahtea ja korvaamaton luontokohde lapsille.

Taru Merikoski (Espoo, 24.11.2021)

#157

Toppelundin puisto on kokonaisuudessaan säilytettävä alueen asukkaille. Muutaman surffarin tarve vaatteiden vaihtamiseksi ei saa olla tärkeämpi kuin kaikkien seudulla asuvien asukkaiden luonnollinen ulkoilutarve. Ravintolan ja padelkentän rakentaminen ei vastaa testamentin antajan virkistyskäyttötarkoitusta ja suunnittelu aiheuttaa sen, että koko tärkeä luonnonalue hävitetään. Testamentin antajan tarkoitettu virkistysalue on tahallaan vääristetty. Ravintolatoiminta on aivan toinen virkistysmuoto, mikä ei kuulu tarkoitukseen. Alue on tarkoitettu pidettäväksi luonnolllisena virkistysalueena. Rakentamisvaihekin aiheuttaa viimeistenkin puiden kaatoa jotta rakennusliikenne olisi mahdollista. Koko suunnittelu on testamentin häväistystä ja välinpitämättömyyttä asukkaiden tarpeita kohtaan ja luonnon raiskaamista. Alue ei tarvitse tällaista vääränlaista kehitystä. Päättäjät ei näkyään seuraa ollenkaan nykyistä linjaa luonnon säilyttämiseksi ja puiden kaadon suhteen. Puistoalue on seudun ainoa! Törkeätä toimintaa päättäjien taholta asukkaita kohtaan.

Hannele Wessman (Espoo, 24.11.2021)

#158

Tässä adressissa on sanottu kaikki olennainen.

Sirpa Issakainen (Espoo, 24.11.2021)

#160

Kunnioittakaa Haukilahti-Westend alueen asukkaiden toivetta säilyttää kaunis ja harvinainen puisto sellaisena kuin se on!

Kirsi Koskelin (Espoo, 24.11.2021)

#179

Luontoa on tuhottu jo liikaa täällä Espoossa. En halua tuhoamisen enää jatkuvan Toppelundin puiston alueella.
Padelille uusi paikka ja Cafe Mellstenin kunnostaminen riittää, ei uusia kahviloita.

Sirpa Rinttilä (Espoo, 24.11.2021)

#180

Metsä ja luonto kaupungin sisällä ovat ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille elintärkeitä.

Elina Kupiainen (Espoo, 24.11.2021)

#181

Hämmästyttävä havaintoni on ollut, että Toppelundin metsät eivät enää uusiudu. Havupuiden taimet ovat muuttuneet niin harvinaisiksi, että alle 10-vuotiaat taimet ovat 1-2 käden sormilla laskettavissa. Yhtään isoa puuta ei tämän vuoksi pitäisi enää kaataa.

Leena Kauppila (Espoo, 24.11.2021)

#184

Terveiset päättäjille äänestäjältä.
Toppelundin puisto tulee säilyttää koskemattomana=ei tarvita padel-kenttää tänne. Espoosta varmaan löytyy parempiakin paikkoja ko.tarkoitukseen. Paikkoja ,joissa on hyvät pysäköintipaikat ja hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä. Samoin ravintolahanke tulisi laittaa esim.nykyisen Melstenin kahvilaravintolan paikkeille,joko korjaamalla ko.rakennus tai rakentamalla uusi tilalle. Nykyinen rantakaistale on todellinen luontoarvo,joka on säilytettävä esteettömänä espoolaisten ulkoiilupaikkana.

Asko Rinttilä (Espoo, 24.11.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…