Säilyttäkää Halimaan kalliot ja ulkoilumetsä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Nokialla tarvitaan myös luontoalueita eikä vain asunto-alueita ja teollisuuskiinteistöjä.

Katri Saarinen (Nokia, )

#6

Elintärkeä virkistysalue, melkein omalla kotiovellani. Älkää tuhotko tätä monimuotoista ja monipuolista maastoa. Tähän kohtaan ei tarvita lisää asutusta.

Päivi Mäkinen (Nokia, )

#12

Luonto täytyy säästää, se on rahaa arvokkaampaa.

Sari Kauppinen (Nokia, )

#24

Ainutkertainen luontoympäristö!

Aila Nyberg-Kork (Nokis, )

#34

Entisenä Porilaisena ihastellut paikallista kallioista ja mäkistä luontoa ja eritoten Halimaan kalliot ovat ihastuttaneet. Ja nyt sitten kuulee että kalliot aiotaankin tuhota Niin kyllä ihmetyttää…

Mikko Oikarinen (Nokia, )

#37

Alue on ehdottomasti säilytettävä virkistyskäyttöön. Siellä liikkuminen on maksuton tapa huolehtia niin mielen kuin kropan hyvästä voinnista ja tämä on korvaamatonta apua isolle ihmisjoukolle. Asun Ilkan alueella ja Halimaan kalliot ovat minun perheelleni päivittäinen hyvinvointialue. Lähistöllä riittää kyllä muita paikkoja rakentaa ja sitä tapahtuu nytkin jatkuvasti, äänet ja jyrähdykset kuuluvat ja tuntuvat kotona.

Outi Lahtinen (Nokia, )

#40

Vuonna 1984 meillä oli metsää, jossa lapset saattoivat leikkiä ja jossa muutenkin paljon ulkoiltiin. Osa metsästä hävisi, kun Halimaan asutusalue rakennettiin. Nytkö häviää loppukin metsä ja suosittu ulkoilualue niin lapsilta kuin aikuisilta.

Tuula Kairimo (Nokia, )

#46

Tämä on Nokian keuhkot ja aivan ihana ja todella tärkeä lähiluontokohde.

Anna Turunen (Nokia , )

#70

Häpeän syvästi kotikaupunkini päättäjiä, jos meinaavat tuhota paikka toisensa jälkeen lähiluontoamme. Halimaa ainutlaatuisine kallioineen ja metsineen tulee säästää.

Nelli Raskangas (Nokia, )

#72

Tuollainen mahtava, monimuotoinen luontoalue tulee ehdottamasti säilyttää kaikenikäisten ihmisten saavutettavissa olevana ulkoilukohteena. Aivan varmasti Nokialta löytyy muitakin alueita rakennuksien ja teollisuuden käyttöön.

Eeva Leskinen (Nokia, )

#74

Arvokkaat ulkoilumaastot tulee säilyttää.

Petra Salonen (Nokia, )

#75

Säästäkää metsiä. Tarvitsemme hiilinieluja ilmaston säilymiseksi edes kohtuullisena elää ja hengittää. Betonikortteleita emme tarvitse, asuntoja on jo riittävästi - enemmän järkeistämistä tarvitsisi tämä hullu uudisrakentamisbuumi.. tyhjillään olevia tönöjä on pilvin pimein vailla käyttöä. Metsät takaisin!

Piia Hietala (Nokia, )

#82

Nyt täytyisi kuunnella kaupunkilaisia!!! Ei näin arvokasta luontokohdetta voi hävittää.

Emmi Ojansivu (Nokia, )

#87

Eikö olisi muita paikkoja minne rakentaa…

Juho Toiva (Nokia, )

#104

Säästäkää kalliot ja ainutlaatuinen ulkoilualue!

Pekka Harjula (Nokia, )

#106

Olkaa kerrankin järkeviä ja antakaa kallion ja luonnon olla.

Pertti Koivisto (Nokia , )

#107

Kalliot kunniaan, taloja on tarpeeksi ja luontoa tarvitaan.

Kaija Harjula (Nokia, )

#115

Halimaan kalliot ja sen lähimetsä on niin kaunista luonnon aluetta, että sitä ei saa tuhota. Luonto on kallis asia ilman sitä ei me ihmiset ei täällä pärjätä. Se tuottaa iloa ja happea meille jokaiselle vauvasta vaariin. Miksi aina pitää kaunista luontoa tuhota kohta ei oo enää luontoa mistä nauttia. Käydään siellä usein retkeilemässä ja siellä on ihana rauha. Myös alueen tarhat käyvät siellä retkillä. Älkää tuhotko metsää.

Milja Leppänen (Nokia, )

#118

Tulen tänne maastopyöräilemään Tampereelta.

Mikko Mattila (Tampere, )

#128

Ehdottomasti kannatettava asia virkistysalueen ja upean lenkkeilymaaston säilytyksen puolesta!

Tatja Palmroth (Nokia, )

#130

Ei tarvii kaikkia kallioita Nokialla tuhota. Halimaan kalliot pitää säilyttää luonnontilaisena virkistysalueena. Tämän päivän hinnoilla kalliolle rakentaminen tulee kalliiksi kaupungille sekä rakentajalle.

Hannu Raami (Nokia, )

#132

Säilyttäkää Halimaan ainoa ”henkireikä”

Katri Joutsijoki (Nokia, )

#135

Kerran tuhottua luonnonmukaista kaupunkikeidasta ei saa takaisin. Lapsille ja perheille juuri tällaiset lähialueet ovat syy muuttaa ja pysyä Nokialla. Nokiasta ei haluta betonilähiötä. Lisäksi Halimaalla kärsitään jo nyt Porintien räjäytyksistä. Vaikea kuvitella, että Halimaan räjäytyksillä pystyisi elää normaalia arkea. Rakentakaa lisää vaikka Tottijärven suuntaan.

Johanna Valkama (Nokia, )

#142

Ilmastokriisiä kärsivässä maailmassa pitäisi kyllä Nokian kaupunginkin edes hitusen yrittää ajatella joskus luontoarvoja eikä aina vain rahaa!

Tommi Nieminen (Nokia, )

#144

Täytyy todella ihmetellä päättäjien lyhytnäköisyyttä ja itsepäisyyttä, mikäli Halimaan kalliot tuhotaan. Se on anteeksiantamatonta.

Nelly Toivonen (Nokia, )

#155

Käyn Halimaankallioilla useita kertoja viikossa, ympäri vuoden. Alue on upea, ja auttaa virkistymään ja rentoutumaan arjen keskellä. Olen myös vienyt usein meille kylään tulleita ystäviäni metsäretkelle Halimaankallioille; niin ylpeä olen asuinalueemme harvinaislaatuisesta luonnosta. Mielestäni olisi todella lyhytnäköistä tuhota tämä alue, suorastaan anteeksiantamatonta. On vaikea uskoa, että Nokian kaupungin päättäjät todella voisivat pitää juuri näiden kallioiden räjäyttämistä jotenkin kannattavana vaihtoehtona. Nokialla on kyllä tilaa rakentaa, muuallekin kuin kuvankauniin metsämme paikalle.

Taija Uittoluoto (Nokia, )

#161

Halimaankalliot ovat ja tulevat olemaan ylpeydenaihe ja arvostetuimpia asioita Nokialla. Niiden vuoksi houkuttelevuus ja vetovoimaisuus tulevat säilymään ja kasvamaan. On ymmärrettävä että ilmastonmuutoksen ehkäisyyn laaja-alaisesti vaikuttavat teot ovat käsissä.

Pirjo Lepistö (Nokia, )

#165

Säästäkää lähimetsä

Antti Keskinen (Nokia, )

#172

Pohjois-Nokialta on kuorittu ja tuhottu jo liikaa upeita luontoreittejä ja metsää. Tämä metsäalue ja sen kalliot ovat tärkeä pienille päiväkotilaisille, mutta myös koko asuinalueen arvolle. Se on itselle ja koko perheelleni merkittävä ja upea, ainutlaatuinen henkireikä arjen keskellä, joka auttaa jaksamaan. Käyn siellä usein kuten moni muukin tällä alueella asuva. Olisi pöyristyttävää tuhota tämä, myös historiallisesti merkittävä alue. En hyväksy, että tällaisesta edes puhutaan. Ahneus syrjään ja asuinalueiden rakennusta äkkiä vaikka Nokian toiselle puolelle, jossa ei tarvitse räjäytellä eikä raiskata metsiä.

Pia Koponen (Nokia , )

#178

Halumaankalliot ja sen ympäristö on vauvasta vaariin käytössä. Jos aluetta halutaan kehittää niin sen tuhoaminen ei todellakaan hyödytä ketään. Kehittämisen suunta on väärä! Kehitetään aluetta terveysnäkökulmasta kaikille nokialaisille ja jopa ulkopaikkakuntalaisille.

Virpi Kotiranta (Nokia, )

#183

Pelkkä Aurinkokallion säilyttäminen talojen keskellä ei vastaa ihmisten tarpeisiin samalla tavoin kuin ympäröivän metsän säilyttäminen. Luontokokemus ei synny talojen keskellä vaan ympäröivää metsää käytetään nimenomaan lenkkeilyyn, kallioilla kiipeämiseen, maastopyöräilyyn, suunnistamiseen ja marjastamiseen. Pelkkä uusien asuntojen rakentaminen ja asfaltin lisääminen ei tee Nokiasta vetovoimaista ja viihtyisää asuinkuntaa.

Krista Lähteenmäki (Nokia, )

#186

Jos häviää, on ikiajoiksi pois. Säilytetään hieno alue!

Marja Terttu Sääksmäki (Nokia, )

#188

Teollisuuden tarpeisiin löytyy varmasti vaihtoehtoinen alue. Tämä on kaikenikäisten tärkeä virkistys- ja oppimiskeskus.

Heli Tamminen (Nurmijärvi, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…