Suomenniemen koulu ja kirjasto säilytettävä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Laskekaa kaupungin virkamiesten ja johtajien palkkoja sieltä löytyy helposti rahat.

Tarja Jaronen (Mikkeli , 02.05.2022)

#7

Olkaa hyvä ja ymmärtäkää.

Mikko Salopelto (Suomenniemi , 02.05.2022)

#12

Mikkelin ryöstöretki voisi tulla nyt päätökseensä.

Anna Nurminen (Ristiina, 02.05.2022)

#13

Koulun ja kirjaston ympärille rakentuu koko Suomenniemen päätoiminnot liikuntapaikkojen, koulun tilojen ja kirjastopalvelun osalta, jota täydentää Metsätähti / Niementähti lounaskahvila. Suomenniemen keskusta-alueen merkitystä ei voi väheksyä, koska sen ympärille rakentuu koko kylän henki ja toiminnot. Kirkko, kauppa eivät pelkästään tuota samaa pitäjän ydintä. Jotta Suomenniemeä voidaan kehittää kokonaisuutena, koulutoimi ja palvelut tulee säilyttää toistaiseksi nykyisellään ja antaa aikaa Suomenniemen kehittämiselle. Aluejohtokunta on laatinut painopistealueet toiminnan strategiaan jolla kehittämistä ja ylläpitämistä ohjataan pitkäjänteisesti. Suomenniemi on Mikkeliä, kunnioittakaa sen historiaa ja ottakaa Suomenniemi Mikkelin osaksi.

Lasse Kurvinen (Mäntyharju, 02.05.2022)

#17

Suomenniemi on syntymäkuntani, siellä kouluni käynyt ja edelleen koko aikuisikäni perheeni kanssa vapaa-ajan asukkaana ollut. Nyt kolmessa polvessa siellä olosta nautitaan, palvelujen törkeää alasajoa surraan ja niitä vähäisiä jäljelläolevia yritetään tukea käyttämällä paikallisia. Suomenniemen sijainti, sen luonto ja toivottavasti puhtaana pysyvä vesistö on korvaamaton ja sinne muuttamisen mahdollistava asia. Niillä miljoonilla mitkä Mikkeli sai liittymisen yhteydessä pitää turvata peruspalvelut ja liikenneyhteyset. Koulu ja kirjasto on ihan minimi, apteekki, kauppa, edes kiertävä terv.hoitaja/labra myös. Harrastaa me osaamme kun siihen on mahdollisuus ja sen takaa mm koulu. Parempaa tulevaisuutta odottaen.

Sutinen Liisa (Kerava, 02.05.2022)

#20

Koulu on pieni vastine niistä verotuloista, joita Suomenniemeläiset maksavat.
Lähes kaikki meiltä on viety Mikkeliin liittymisen jälkeen.
Kukaan ei enää näytä muistavan, millaisen omaisuuden Mikkeli sai "huomenlahjana".
Säästö koulun lakkauttamisesta on näennäistä, ja kostautuu varmasti kustannuksina opetuspuolen muilla sektoreilla.(erityisopetus, kouluterveydenhuolto, psyk.avun tarve)

Aira Partio (Mikkeli, 02.05.2022)

#28

Vuoden ympäri mökkeilijälle kirjasto ollut iso pelastus sadesäiden varalta ja muuten vain lukemisen innostuksen parissa!

Salla Helenius (Raisio, 02.05.2022)

#34

Ehdottomasti pitää säilyttää koulu ja kirjasto. Eihän Suomenniemellä muuten ole kohta enää mitään palveluja,eikä kukaan halua/voi siellä myöskään asua.
Nyt on loputtava tämä maaseudun tyhjennys!!

Kirsi Paintola (Ristiina , 02.05.2022)

#35

Kirjasto ja koulu ovat elinehto Suomenniemelle. Ilman niitä kylä näivettyy. Kirjasto ja sen tarjoamat palvelut ovat mielen hyvinvoinnille keskeisiä. Lähikoulu tarjoaa turvalliset puitteet lasten kasvulle ja kehitykselle, sekä on keskeinen tekijä, mikäli Mikkeli haluaa lisää veronmaksajia. Kirjaston ja koulun lakkauttaminen on lyhytnäköistä toimintaa, eikä pitkällä tähtäimellä tuo säästöjä vaan lisäkuluja mm. lisääntyvien mielenterveysongelmien ja veronmaksajien vähenemisen myötä. Ihmetyttää suuresti näin typerät suunnitelmat.

Kirsi Roos (Vantaa, 02.05.2022)

#37

Suomenniemen kirjasto on mukavin kirjasto, jossa olen Suomessa käynyt! Mökkiläisenä nautin kovasti siellä käymisestä. Paikallisille kirjastolla ja koululla on varmasti vielä valtavasti suurempi merkitys.

Linda Roos (Vantaa, 02.05.2022)

#51

Ajatelkaa edes vähän mihin päätöksenne, joista tuskin edes tulee mainittavia säästöjä, johtaa. Siis ajatelkaa! Ikäihmisten, työikäisten, nuorten, lasten kannalta!! Siis ajatelkaa, miettikää joka puolelta.

Riikka Hujala (Suomenniemi , 03.05.2022)

#55

Suomenniemen koulu on pitäjän ainoa koulu, sitä ei voi suoraan verrata ns. kyläkouluihin. Jos kirjasto ja koulu lähtee, mitä enää jää jäljelle??

Vesa Erkkilä (Mikkeli, 03.05.2022)

#69

Suomenniemi on kaunis ja toimiva yhteisöllinen pieni kylä. On mieletön luonto ja pururata sekä frisbeeholf siellä. On puhdasvetiset Kuolimo ja Suomijärvi molemmilla puolilla kyläämme. Laamalansaaresta pääsee myös Saimaalle. Rajaa on Ristiinaan, Mäntyharjuun, Puumalaan ja Savitaipaleeseen. Meillä on mökkiläisiä paljon ja sitä voisi hyödyntää vielä paremmin, kuten Puumalassa ja Mäntyharjussa. Viime vuosien voimat ovat meillä menneet taisteluun peruspalveluista: palvelutalo loppui, lääkäripalvelut loppui, koulun jatkon jatkuva uhka...jne. Kyllä me kehitämme, jos ei tarvitse peruspalveluista taistella ja perustella kokoajan. Meillä on metsästyseuroja, aktiivinen urheiluseura ja nuorisoseura sekä kyläyhdistyksiä. On kehitetty toimintaa yhdessä eri toimijoiden ja esim. Aluejohtokunnan kanssa. Meillä on maatiloja (luomu ja lähimyyntiä), metsää ja luonto- sekä matkailu/mökki-tai mökkitalkkariyrittämistä. On luontopolkuja, Näkötorni ja uutena avantouintia. Ja moni näistä toteutetaan vapaaehtoistoiminta. Ja miksi, ette hyödynnä nimeämme SUOMENNIEMEÄ? Ja pientä, mutta toimivaa kylää. Jos koulu loppuu pieniltä täällä, niin ette ole asiaa kyllä loppuun asti ajatelleet. Meiltä loppuu myös toimiva liikuntatila monen ikäisten harrastuksineen ja todennäköisesti Suomenniemen tukiaduntoyhdistykaen pyörittämä Niementähden kahvio ja ravintola, jossa käyvät koululaiset, ikääntyneet ja muut kyläläiset. Ja miten käy liikuntapaikkojen kunnon? Moni haluaa asua kokonaan maalla, jos koulu pysyy kylällä. Omavaraisuus ja puutarhan hoitaminen tulee lisääntymään tulevsisuudessa. Korona opetti, että maaseudulla voi tehdä etätöitä hyvin ja sota sai miettimään, että tarvitsemme maaseutua pysyäksemme elinvoimaisena ja omavaraisina. Nyt on tuhannen taalan paikka katsoa tulevaisuuteen pitkäjänteisesti. Jos maaseutukylät tapetaan, niin mitä sitten, kun niiden kanoja ja viljaa tai niiden toimintaa/yhteisöllisyyttä tarvitaan🤷‍♀️ Koulu on peruspilari kylän pysymiselle ja kehittymiselle.

Mervi Gynther (Mikkeli, 03.05.2022)

#72

Hei. Ihana pieni koulu ja kirjasto. Kesälomalla äidin-isän luo sai aina siellä
kirjastossa käsityön ja taiden lehtia kattoa. Sekä elokuvien videonauhat ilmäiseksi (Virossa oli 90-luvuilla maksulla videonauhat ja seuravaksi suora hyppy dvd-lle).
Myös posliininmaalaus kurssit Suomenniemen koululla.
Ihana varmaa, että kesät ja koululomat Suomenniemella vaikutivat mun eläman valikoima tulla kansanväliseiksi taiteilijaksi. Terveisia Tarttosta, Virosta!
Mariliin Kindsiko-Singh

Mariliin Kindsiko (Tartto, 03.05.2022)

#75

Kaupungista tekee vetovoimaisen sen pienet kylät ja niissä olevat palvelut. Lakkauttamalla kyläkouluja otetaan lasten ja nuorten kustannuksella sellaista velkaa, jota ei koskaan pystytä maksamaan takaisin.

Pia Hanski (Mikkeli , 04.05.2022)

#82

Koulun lakkauttaminen olisi hulluutta. Päättäjien ahneudelle ei mikään riitä.

Merja Äijälä (VITSIÄLÄ, 04.05.2022)

#84

Kesäasukkaana arvostan kivaa ja kätevää lähikirjastoa. Lisäksi jaan suomenniemeläisten huolen koulun ja kirjaston mahdollisen lakkauttamisen aiheuttavasta mittavasta haitasta.

Janne Roos (Vantaa, 04.05.2022)

#88

Suomenniemi on upea paikka. Olen muuttamassa sinne. Pidetään Suomenniemi elinvoimaisena.

Anu Myllyniemi (Suomenniemi, 04.05.2022)

#89

Suomenniemen elinvoimaisuutta on vaalittava ja tarjottava lähipalvelut lapsiperheille !

Hanna Naakka (Lempäälä , 04.05.2022)

#109

Totaalisäästön politiikka kaikessa on kuolema. et voi kehittää vain Mikkelin kaupunkia. lopulta alue jää ilman asukkaita ja siten ilman veronmaksajia. nuoret poistuvat, kulttuuri- ja koulutuskeskukset suljetaan. urheilu on surkeimmassa tilassa. Meidän on vaihdettava kaupungin johtajuutta. on välttämätöntä, että kaupunginvaltuustossa ei pitäisi olla työtä matkivia toimihenkilöitä, vaan todellisia isänmaallisia. ei tarvitse säästää, vaan kehittää, ei ottaa rahaa pois, vaan sijoittaa se alueelle.

Elena Belova (Suomenniemi, 05.05.2022)

#127

Suomenniemi on rakas kesä paikkakunta jossa asuu sukulaisia. Koulu ja kirjasto ovat tärkeitä elinvoiman ja vetovoimaisuuden kannalta.

Silja Jääskeläinen (Pojo - pohja, 08.05.2022)

#143

Kylä tarvitsee kolme K:ta: koulun, kirjaston, kaupan!

Terhi Kurtén (Suomenniemi, 12.05.2022)

#153

Reilu vuosi siten muutimme pääkaupunkiseudulta Mäntyharjulle ja mielessä oli myös Suomenniemi, mutta Mäntyharjulle päädyimme koska siellä on juna asema.
Suomenniemi on hieno kyläyhteisö, missä on kaikki, mitä moni ihminen tarvitsee, koulu, liikunta mahdollisuudet, luonto, kauppa, kirjasto, kahvila, ravintola ym..
Valitettavasti Suomenniemi tulee autioitumaan kun sieltä poistetaan koulu. Ei Suomenniemelle kukaan perheellinen tulevaisuudessa tule muuttamaan jos ei siellä koulua ole. Kaikki yllä mainitsemani tulevat häviämään pikku hiljaa paitsi luonto.
Ehkä Mikkelin päättäjille ja eritoten Pirkko Valtolalle seuraavaksi Ristiinan yhtenäiskoulu on liian pieni ja kallis, eikä se pysty takamaan nykyaikaista pedagogista oppimisympäristöä ja tulee näin lakkauttaa.
Ehkä päättäjien mielestä suomessa pitäisi olla kouluja vain isoissa kaupungeissa. Kuskataan sitten lapset lähikylistä busseilla kouluun. Annetaan jokaiselle opettajalle selannen 100 oppilasta opetettavaksi, niin pystytään takamana nykyaikainen pedagoginen oppimisympäristö.

Samuli Selander (Mäntyharju, 23.11.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…