Eläkkeensaajan asumistukea ei saa heikentää.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Eläkkeensaajilta ei saa enää leikata, he ovat tämän yhteiskunnan rakentaneet sekä maksaneet työllään.

Jaana Peltonen (Espoo, 22.05.2023)

#6

Yhdyn täysin Merja Ruohosen adressiin. Itse olen kansaneläkkeellä(Työkyvyttömyyseläke) ja asun kunnassa jossa ei ole alle 400,-/kk olevia asuntoja, minulle ei tällä hetkelläkään jää rahaa kuukauden loppuun saakka, ruoka on kallistunut äärimmäisiin mittakaavoihin ja ei uskalla edes lääkärissä käydä kun yksikin käynti kerta tulee sen 50,- maksamaan, lääkäri laskun hinnalla ostan mielummin ruokaa kuin näännyn hengiltä. En voi harrastaa mitään, muuta kuin kävellä. Lämpimiä toppavaatteita ei ole ollut varaa ostaa 3 vuoteen, joten talvisin joudun palelemaan. Asumistuki auttaa minua ja minunlaisiani jonkin verran, mutta sekään ei ole riittävä. Emmehän ole omaa syytämme työkyvyttömyyseläkkeellä, joten miksi meiltä pitää ottaa ja vähentää aina ensimmäisenä. Miksi työeläkkeet ovat niin isot, eivät he enään töitä tee, miksi heitä silti isoilla summilla palkitaan. Me jotka olemme sairaita kukin tavallaan, emme saa ihmisarvoista kohtelua. Toivon että katsoisitte asiaa siltä kantilta että entäpä jos te olisitte itse samassa asemassa kuin minä / me sairaat. Kiitos kun luitte tekstini.

Sari Rantaniemi (puolanka, 23.05.2023)

#7

Köyhyyttä ja kärsimystä ei saa lisätä.

Eeva Honkanummi (Espoo, 23.05.2023)

#9

Ei asumistuen heikennykselle

Hely-Aija Brisk (Tuusula, 23.05.2023)

#16

Eläkkeen saajien asemaa ei saa kurjistaa ollenkaan.

Johannes Lehto (Pertunmaa, 25.05.2023)

#18

Eläkeläisten asemaa ei tule heikentää yhtään enempää, jo nyt tinkivät ruuasta ja välttämättömistä lääkekuluistaan. Eläkeläisille tulee suoda elämisen arvoinen loppuelämä.

Irene Luomala (Helsinki, 25.05.2023)

#24

Eläkkeensaajan asumistukea saavat vain pientä eläkettä saavat yksinäiset ihmiset. He joutuvat jo nyt miettimään ostavatko ruokaa vai tarvittavat lääkkeet. Onko tämä oikein? EI OLE.
Haluan teidän tietävän sen, että yhteiskunta on niin vahva kuin sen heikoinlenkki.

Marja Leena Makkonen (Jyväskylä, 25.05.2023)

#33

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa heikentää! On jo tiukkaa nyt että joutuuko taivas alle, asunnottomaksi.

soili kortetjärvi (taivalkoski, 28.05.2023)

#38

Eläkkeet ovat yleisesti hyvin pienet miksi te päättäjät vielä haluatte huonontaa meidän arki elämää? Nostakaa eläkettä kaikkien tukien verran niin paljon että voitte hyvällä omallatunnolla lopettaa tuet. Suomessa on rikkaita ja hyvä tuloisia kuten eduskunnan sakki antakaa omastanne pois ja nostakaa rikkaitten veroprosenttia

Eija Suvanto (Jyväskylä, 29.05.2023)

#39

Olen valmiiksi alle 1000 € :n eläkeläinen
Apu se on pienikin apu.

Eliisa Korpikannas (Jyväskylä, 29.05.2023)

#43

Voisi herrat ja rouvat ym ylempikasti antaa omastaan pois.eikä aina olla pienempi tuloisten ja eläkeläisten kimpussa.oman maan kansalaiset etusijalle,eikä turhaan maahan muuttoon.kaikki tuntuu muuttuvan huonompaan suuntaan vanhus palvelut ym.laittakaa ne kuntoon,älkääkä turhaan selitelkö.syyhätte rahaa hallitus ties mihin.kaikki kallistuu millä tässä kohta pärjää .eläkeläinen jota vituttaa tämmönen.

Ilpo Siltala (Kouvola, 30.05.2023)

#50

Eiköhän eläkeläiset ole aika kovilla. Meillä on esimerkiksi lääkekuluja muita veronmaksajia enemmän. Ruoka ja asuminen, sähkö ja gesimaksut on noussut enemmän kuin meidän eläke nousi. Minä ainakin olen hyvän matkaa tappiolla, kun viellä verotuskin nousi. Pienellä tulee toimeen, mutta pienestä ei voi enään viedä

Marja-liisa Tammi (Helsinki , 31.05.2023)

#51

Te päätöksentekijät, ärsyttää näitä teidän ajatukset. Meitä eläkeläisiä huononnetaan esim. Terveyskeskus, tupakointi kielletään joka puolella ja nyt tämä asumistuki. Antakaa edes vähän auttaa meille tärkeitä asioita.

Marina Olifirenko (Iisalmi , 31.05.2023)

#53

Näpit irti jokaisesta asumistuen pienentämisestä!

Maija-Liisa Tenhunen (Nokia, 01.06.2023)

#58

Jos vanhoja halveksittaan ja ylenkatsotaan niin että heidän jotka ei edes pääsisi toimoeentuloa hakemaan. Käytännössä heidät jätetään kuolemaan , ja päättäjä muista jos olet rikas, miksi halveksisit ihmistä siksi että on köyhä joka koko elmänsä on antanut jo tehdeen työtä ja palvellen. Asumistu on alun alkujaan tehty asuntosijottajien hyödyksi ja voivat periä vuokraa sen verran enemmän kun tietää että se maksetaan verovaroista. Se on suoraa siirtoa sijttajille ja niille joilla on omaisuutta. Sen lopettaminen ajaa ihmiset pois asunnoista ja kuolemaan nälkään ja hylkäämiseen. Jos alun perin ei asumistukia olisi ei vuokratakaan olisi niin suuria koska ei olisi vukraajia ilman ten saantia, paisti kun vuokarat olis siten alhaiempia. Jos vuokra on eläkelläiselle tai työttömälle liian iso ei olisi vuokraajia. Joku poliitikko on saanut mainetta asumistuen keksittyään ja siitä saanut ääniä kun se äksitään näyttäisi olevan huonompituloisen etua. Muttei ole. Onko rakkaus kadonnut mammonan palvonta tullut sijaan? Se joka tätä ajaa ei ainakaan rakasta lähimmäistään vaan myy kuin Juudas Jeesukesn saadakseen 30 hoperahaa.

Reijo Savolainen (Äänekoski, 03.06.2023)

#64

Älkää koskeko asumistukiimme

Markus P (Nivala, 10.06.2023)

#71

Ei Pärjää muutenkaan. Eitiita rahst ruokaan ja lääkkeet. .stop eriarvoistaminen .ihmiset on tehny toita nuoresta lähtien.. nykytilanteessa rahat ei vaan riita

Marja Campbell (Helsinki , 18.06.2023)

#73

Nyt jo puute kolkuttaa, pitää valita ruoka tai lääkkeet, mitään apua ei saa, kun ei ole rahaa sitä palkata vaikka on invaliidi, nykyinen Hekan vuokra sikamaisen suuri, elämäni töitä tein ja nyt elän ansiostanne puutteessa. Ala- arvoista vanhusten kohtelua kaikin tavoin. Kun ette pidä huolta niin hommatkaa edes eutanasia nälkää näkeville työn orjille

Lea Hellberg (Helsinki, 20.06.2023)

#103

Suomessa paljon rahaa menee turhaan kuten kansanedustajille maksettava sopeutumisraha yms. Antakaa nyt edes tämän olla rauhassa.

Merja Kivisaari (Seinäjoki , 14.07.2023)

#108

Vaalikeskusteluissa huomasin että eläkeläisiltä ei leikata varsinkaan pien eläkeläisiltä. Kuinkas ollakkaan pikkuhiljaa on tullut esille että kyllä leikataan valehtelua kaikki jota Häkämies tuki lausunnoillaan että olis vielä enemmänkin tarvinnut leikat. Hiljaisuus ja lausuntojen pidättely leikkauksista tarkoittaa että kun syksy tulee hallitus kokoontuu, niin leikkaukset julkistetaan ja se on julmaa kuunneltavaa. Itse olen pien eläkeläinen joten joutuisin menemään kadulle kerjäämään, johon mulla on rohkeutta. Mutta kokoomus ei ole leikannut niiltä joilla menee todellakin hyvin josta olis voinu leikata. He rikastuvat. Me kaikki eläkkeen saajat olemme töitä tehneet varsinkin pien eläkeläiset ja maksumme maksaneet, niin meiltä otetaan lisää.Koska ei ole enään ns. Paneeleja niinkuin ennen missä yleisö oli kysymässä niin eikö voisi sellaisen yleisö tilaisuuden tehdä ja laittaa median jotka ovat riippumattomia medioita tekemään ja kuvaamaan sen, koska yle ym.ei tee kun heidän hallituksissaan istuu juuri lobbareita ja tämänkin leikkauksen kannattajia. Hyvää kesää 🌻🌷💞🌿🌴⚘️💕😍

Jari Vihinen (Helsinki, 14.07.2023)

#123

Pienituloiset eläkeläiset tarvitsevat asumistukea elämisen kustannuksiin

Irmeli Karjalainen (Oulu, 14.07.2023)

#135

Ei kurjisteta pienituloisen elämää lisää.

Marja-Riitta Hannula (Helsinki, 15.07.2023)

#136

Ei pakkomuuttoa helsingistä!

Leena Leino (Helsinki, 15.07.2023)

#139

Ei missään nimessä saa eläkeläisen asumistukea heikentää eläkkeet on muutenkin niin pienet tavallisella Kansan eläkeläisellä Haloo Suomi

Anita Lehmusta (Forssa, 15.07.2023)

#145

Nouseehan se talous, kun köyhät on tapettu nälkään.

Kirsi Lampinen (Somero, 15.07.2023)

#147

Eläkeläisten rahat ovat liian tiukalla.Pieneläkeläiset ovat vaarassa menettää kotinsa!

Hille Kylätasku (Tampere, 15.07.2023)

#150

Todella on vaikeata ääkaupunkiseutu ja eläke 1141 e/kk Olin Skopissa 21 v. Sitten keikkatöitä Espoon koulut ja päiväkodit vielä 76 v.tein muutaman keikan. Niistä ei kertynyt eläkettä. Minua on petetty eläkkeessä. Olin A eläkekassan jäsen ja kaikki 60v. täyttäneet saivat sen ylim. eläkkeen nyt n 300 e minä en sain n 1800 e kertakorvauksena. Nyt on vaikeaa ei rahaa hammaslääkäriin ei kuumemittaria rikkinäistenh tilalle ei voi ostaa juuri mitään ruokaaRaitin Pysäkki ja kirkon ruoka 2 kertaa vko 3 e. Miksi meiltä otettu pois osa eläkkeistä Lipponen otti lupas takaisin mutta ei saatu. Voi voi.
Jeesus auta meitä nälkäkuoleman partaalla olevia.

Margit Lundström (ESPOO, 15.07.2023)

#157

Ei missään nimessä saa heikentää asumistukea vaan nostaa +100% asumistukea.

Markku Suorsa (Oulu, 16.07.2023)

#171

Eläkeläiset jotka saavat eläkeläisten asumistukea ovat pienien eläkkeiden varassa, ja siksi heidän perushyvinvointiaan asumisen osalta, joka vaikuttaa myös heidän kokonaishyvinointiin ja turvan tunteeseen on pidettävä nyt yhteiskunnallisesti huolta.
Aikanaan he ovat pitäneet huolta tämän yhteiskunnan kehittymisestä ja se on "kunniavelka" jonka nyt maksamme heille näin takaisin.
Ei asumistuet tälle ryhmälle ole isot.

Marja-Leena Laiho (Laukaa, 19.07.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…