Ei yhtä yläkoulua Kemin keskustaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Yhden yläkoulun suunnitelma on järjetön.

Tomi Paavola (Kemi, 13.09.2023)

#2

Ehdoton ei yhden yläkoulun mallille, myös Hepolahden ja Karihaaran koulu tulee säilyttää! Ajatelkaa lapsia ja heidän hyvinvointia, nyt "säästöt" tehdään täysin väärästä paikasta.

Taina Dianoff (Kemi, 13.09.2023)

#12

Toivon sydämestäni, että pysähdytte miettimään tämän järjettömän yhden yläkoukumallin edessä. Se ei ole kenenkään etu, varsinkaan lasten.

Marika Honkanen (Kemi, 13.09.2023)

#21

Tarviiko nuorten ja lasten kustannuksella perseaukisen kaupungin taloutta yrittää kohentaa.

Pentti Kanto (Kemi, 13.09.2023)

#24

Toivon että Karihaaran koulu saa jatkaa toimintaansa.

pirjo joensuu (KEMI, 13.09.2023)

#34

Lapsille liian hankala kulkea bussilla ja joutuvat aikaisemmin herämään.

Johanna Kinnunen (Kemi, 13.09.2023)

#37

Alueelle ei saada lapsiperheitä jos ei ole koulua ja sitä myöten alue näivettyy. Alue on ulkoilumahdollisuuksiltaan vertaansa vailla ja koulu aika uusi.

Maria Nissen (Kemi, 13.09.2023)

#44

Älkää olko idiootteja. Uusi koulu ja myös hyvin toimiva.Itse kävin tätä koulua kun olin lapsi ja asuin hepolas.

Kimmo Alikoski (Vaasa, 13.09.2023)

#54

Itse olen käyny hepolan koulua 2 luokasta 8 luokkaan asti ja muistoja on paljon joten olisi sääli purkaa hyvä koulu

Jirka Pentti (Kemi, 13.09.2023)

#55

Lapset ja nuoret tarvitsevat tutun, pienehkön koulun johon on helppo ja turvallinen tulla. Hepolassa koulu sijaitsee keskellä luontoa. Tämä mahdollistaa monet elämykselliset luontokokemukset joita moni lapsi/nuori ei välttämättä muualla saa. Annetaan lapsien elää ja opiskella luonnon äärellä, ei asfalttibunkkereissa keskellä kiireisintä liikennettä. Suodaan heille se ilo nyt ja tulevaisuudessakin.

Eija Heikkuri (Kemi, 13.09.2023)

#73

Entisenä ja takaisin opintojen jälkeen tulevana Kemiläisenä, älkää pilatko mahdollisuuksia valita koulua sopivan matkan päästä, joka saattaa vaikuttaa monen perheen arkeen. Keskittäminen yhteen yläkouluun tekee matkanteon vaikeammaksi niille, joilla matka pitenee erityisesti talvea kohti. Koulukuljetukset eivät välttämättä ongelmaa ratkaise jos aiotaan pitää kasassa hyvinvoiva ja aikataulullinen arki. Vaadin että yläkouluja ei siirretä yhteen pisteeseen, muuten en uskalla tänne omia tulevia lapsiani tehdä!

Anna-Sofia Brännkärr (Kemi, 13.09.2023)

#132

Opetustyötä tehneenä biologian tutkijana ja nykyisenä lääketieteen opiskelijana tiedän, että tänä päivänä kuntien ja valtion suurin kuluerä muodostuu mielenterveysongelmien ja vanhuusiän ongelmien hoidosta. Kannatan tarkkaa talouden silmälläpitoa kaikessa, mutta virkistystoimien vähentäminen ei sitä pitkällä aikavälillä tuo, vaan lisää mielenterveysongelmia jokaisessa ikäluokassa. Kuten adressin yhteydessä hyvin laaditusta tekstistä kävi ilmi, Kemissä reuna-alueiden elävöittäminen nimenomaan pitkällä aikavälillä vähentää mielenterveysongelmia ja tutkitusti myös kiusaamisen aiheuttamia lieveilmiöitä. Yläasteiässä olevan lapsen henkinen kehitys on haavoittuvaisin ja suuren koulukompleksin luominen pahentaa riskiä joutua henkisen paineen ja kiusaamisen alaiseksi. Nyt on muistettava, että puhutaan Kemistä, joka ennen kaikkea tarvitsee näkyvyyttä hyvinvointi edellä. Kannatan pitkälti oikeistolaista politiikkaa, mutta jos säästötoimia Kemissä yritetään ajaa eteenpäin ottaen riski mielenterveysongelmien pahenemisesta, ei silloin päättäjillä ole joko tietoa talouden lainalaisuuksista ja terveydenhuoltoon liittyvästä taloudesta, tai edes halua ymmärtää sitä. Loppuun on mainittava aivan arkipäiväinen esimerkki omalta yläkouluajaltani, joka toivottavasti saa päättäjät asettumaan yläkoululaisten asemaan ja ehkä muistamaan omia tuntemuksia tuossa iässä. Kävin koulua - esikoulu mukaan lukien - seitsemänteen luokkaan asti Syväkankaan koulussa. Minua ei kiusattu ja pärjäsin hyvin, mutta näin sivusta valtavasti kiusaamista ja pahoinvointia. Itsellänikin oli jatkuva paine pysyä trendien aallonharjalla, näyttää hyvältä. Opettajat olivat myös kireitä eikä voimavaroja oppilaiden kannustamiseen enää ollut. Oli silmiä avaavaa, kun Syväkankaan koulua alettiin remontoida ja siirryin Hepolan kouluun. Tämä luonnon läheisyydessä rauhallisella alueella sijaitseva koulu huokui rauhaa ja tasapainoa, sekä oppilaat että opettajat olivat levollisia, hyväntuulisia, kiusaamista en muista havainneeni kertaakaan ja ihmiset saivat olla omia itsejään ilman vaatimusta pysyä suosittuna ja hyvännäköisenä kuuluakseen joukkoon. Oli pitkälti tuon koulun ja sen kannustavien opettajien ansiota, että minäkin sain niin hyvän alun uralleni, ja jos saan joskus omia lapsia, en epäile hetkeäkään, minkä koulun vallitsen ja mitä suosittelen muillekin - on vain yksi Hepolan koulu.

Anette Heikkuri (Kemi, 13.09.2023)

#135

Hepolan koulu säilytettävä. Jossa on Ala- aste ylä - aste Päiväkoti nuorisotilat ja Liikuntasali jossa on paljon toimintaa myös iltaisin.

Anja Sorvoja (Kemi , 13.09.2023)

#143

Todella lyhytnäköistä ajattelua sulkea Pohjois-Kemistä Karihaara, joka on toimivin yhtenäiskoulu, jonka olen ikinä nähnyt ammatillisessa mielessä. Myös asettaa Kemin huonoon valoon tällä jatkuvalla kouluverkkohumpaamisella.

Saila Alanärä (Keminmaa, 13.09.2023)

#145

Säilyttäkää hepolan koulu

Petri Kinnunen (Kemi , 13.09.2023)

#157

Ei missään tapauksessa pureta hepolan koulua eikä Karihaaran hepola kuolee kokonaan siellä paljon lapsiperheitä

Marjo Kehusmaa (Nemi, 13.09.2023)

#166

Nyt järki käteen ja jarrua. Kellään ei ole toimivaa kristallipalloa.

Marjo Haapaniemi (Kemi, 14.09.2023)

#171

Tällä suunnitelmalla ei kannusteta lapsiperheitä hankkimaan lisää lapsia. Samoin lapsiperheet eivät muuta tänne työn perässä, jos koulujärjestelmä on susi.

Heidi Lehtola (Kemi, 14.09.2023)

#185

Tässä adressin tekstissä tuli jo niin kattavasti esille monelta kantilta, että aivan päätön ja taloudellisesti kannattamaton idea purkaa ko. koulurakennus, ei tähän ole mitään lisättävää.

Essi Vakkuri (Kemi, 14.09.2023)

#188

Pikkusen lajempaa otantaa seurauksista ja vaikutuksista alueisiin sekä oppilaiden koulumenestykseen ennen näin radikaalia ratkaisua.

Renny Koivusaari (Kemi, 14.09.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…