Taideyliopiston työntekijät leikkauksia vastaan - tukiadressi/ Konstuniversitetets personal mot nedskärningar - stödaddress/ Personnel of the University of the Arts against cuts - petition for support

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#29

Hallituksen toimet heikentävät suomalaisen yhteiskunnan resilienssiä. Lisäksi toimet heikentävät taloudellista kykyämme (ja tulevaisuuden päättäjien kykyä) vastata tulevaisuuden haasteisiin. Kaikki tämä tapahtuu lyhyen aikavälin taloudellisten etujen ja tulonsiirtojen nimissä.

Mikael Brygger (TURKU, 29.09.2023)

#39

Empatia kuuluu politiikkaan ja politiikka on arvovalintoja ja eettisiä valintoja. Hävettää puolestanne omien hyväosaisten eturyhmienne puolesta ajamanne politiikka, joka muun muassa syventää yhteiskunnan kahtiajakoa ja lapsiperheköyhyyttä. Politiikkanne on paluuta luokkayhteiskuntaan ja tuhoaa Suomessa luotua hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teemu Siika (Helsinki, 29.09.2023)

#40

Opiskelijoita rangaistaan nyt jo suoraan liian hitaana pidetystä valmistumisesta sekä epäsuorasti yliopistojen rahoitusmallissa, jossa jokainen tiukoista tavoiteajoista livennyt opiskelija vähentää yliopiston resursseja ja kurjistaa siten tulevien opiskelijoiden mahdollisuuksia valmistua. Tulosperustaisesta rahoituksesta on tullut ainoastaan ja vain leikkausten väline, onnistumisista yliopistoa tai opiskelijoita ei palkita. Opiskelijoiden ja opettajien intressit ovat siksi jo vuosia olleet erittäin samansuuntaisia: tiedonhalu, itsensä kehittäminen, uusien taitojen oppiminen kunniaan ja rahoituksella turva sille, että muutkin kuin rikkaiden vanhempien lapset saavat opiskelulleen sen tarvitseman tuen. Orpon hallituksen politiikka tukee ainoastaan ja vain eriarvoistumista, johon tällä valtiolla ei todellakaan ole varaa - ei edes Orpon hallituksen ottaman lisävelan avulla.

Hanna Järvinen (Helsinki, 29.09.2023)

#41

lehtori

Elina Lifländer (Helsinki, 29.09.2023)

#51

Nuorissa on tulevaisuus! Ei enää lisää pahoinvointia lisävää painetta ja vaatimuksia heille….

Anne Makkonen (Helsinki, 29.09.2023)

#55

Pelkän opintotuen ja asumistuen varassa on haasteellista opiskella, varsinkin jos ei saa kotoa taloudellista tukea. Se on kuitenkin ollut mahdollista, tästä olen itse hyvä esimerkki. Mikäli näistä tuista leikataan vähenee väkisin yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet Suomessa. Se vaikeuttaa yksittäisten opiskelijoiden etenemiseen negatiivisesti, ja on merkittävänä esteenä ”Osaavan Suomen” kehitykselle.

Sade Kahra (Helsinki, 29.09.2023)

#63

Taideyliopiston opiskelijoilla tulee olla mahdollisuus täysipainoiseen ja täysipäiväiseen opiskeluun. Hallituksen opiskelijoihin kohdistamat leikkaukset vaikuttavat suoraan opintojen suorittamiseen määrä-ajassa, valmistuvien määrään ja valmistuvien osaamisen tasoon. Hallituksen kaavailemat toimet rapauttavat tulevaisuuden tekijöiden, suomalaisen kulttuuriosaamisen tasoa ja laatua!

Ari Pelkonen (Helsinki, 29.09.2023)

#73

Miettikää

Eero-Tapio Vuori (Hinthaara, 29.09.2023)

#74

Ei Rasismille
Ei Leikkauksille
Yleislakko!

Lehmus Murtomaa (Raasepori, 29.09.2023)

#79

Ehdotetut leikkaukset opintorahasta eriarvoistaa opiskelijoita. Tämä on huonoa kehitystä!

Lasse Vairio (Helsinki, 29.09.2023)

#127

Opiskelijoilta leikkaaminen ja kansainvälisten opiskelijoiden jo ennestään prekaarin aseman heikentäminen köyhdyttää meidän kaikkien tulevaisuutta.

Outi Condit (Helsinki, 02.10.2023)

#142

Älkää leikatko tulevaisuudelta!

Satu-Minna Suorajärvi (Helsinki, 03.10.2023)

#180

Opiskelijan täytyy olla taloudellisesti mahdollista opiskella täysipäiväisesti.

Kimmo Karjunen (Helsinki, 04.10.2023)