Haapaniemen Ristonmäki säilytettävä virkistyskäytössä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Lähimetsät ja virkistysalueet jätettävä rauhaan. Tilaa rakentaa on muuallakin. Sitä paitsi tällä hetkellä eikä tulevaisuudessakaan uusien alueiden raivaukselle ei ole tarvetta. Kysyntää ei ole, väestö ikääntyy ja vähenee. Vielä lopuksi. Annetaan ihmisen lisäksi muillekin lajeille mahdollisuus.

Eveliina Koutsoubos (Jyäskylä, 05.10.2023)

#22

Ei pilata asuinalueita liika rakentamisella, alueiden viihtyisyys häviää jos metsät ja luontoalueet hävitetään.

Anne Malinen (Vaajakoski, 05.10.2023)

#25

Alueen ihmiset tarvitsevat paikan jossa voi liikkua luonnossa vaivattomasti ja esteettömästi. Tuntuu, että Jyväskylässä on valloillaan ajatus siitä, että tulevaisuudessa ulkoilemaan siirrytään julkisia kulkuneuvoja käyttämällä, omalla kulkuneuvolla tai jotenkin muutoin. Kaikilla asuinalueilla tulee olla mahdollisuus päästä nauttimaan luonnosta vaivattomasti ja esteettömästi, ja nämä paikat tulee saavuttaa kävelemällä.

Jarkko Kemppi (Jyväskylä, 05.10.2023)

#30

Alueen asukkaat tarvitsevat ulkoilu ja virkistyskäyttöön luonnon tilassa olevaa metsää!

Raija Hämynen (Jyväskylä , 05.10.2023)

#31

Ainoa reilumman kokoinen metsäalue Haapaniemessä pienenee reilusti.

Timo Hämynen (Jyväskylä , 05.10.2023)

#33

Haapaniemessä lapsuuteni asuneena ja nyt siellä perheeni kanssa asuessa on kehitettäväksi suunniteltu alue ollut ja on korvaamaton. Tuo alue on ainoa metsä mikä on lähellä ja jäljellä koiran ulkoilutukseen, rauhoittumiseen, marjastukseen. Se on paikka jossa lapset oppivat yhteyttä luontoon sekä sen kunnioittamista. Haapaniemeen on juuri hakattu 30 omakotitalolle alue. Muutama vuosi sitten Noukanniemen suuntaan menevä metsäalue on kaadettu talojen tieltä ja nyt kaavailtu metsä on ainoa mitä on yhteiseen käyttöön jäljellä. Ymmärrän taloudelliset perusteet, mutta yhtä aluetta on hyödynnetty ja kehitetty todella paljon pienessä ajassa. Tässä kohtaa pehmeämpien arvojen kunnioittaminen on perusteltua.

Sari Rito (Haapaniemi, 05.10.2023)

#36

Luonto on mistä ihminen tässä ajassa saa voimaa

Tuija Rito (Vantaa, 05.10.2023)

#53

Kaupungin mukaan Haapaniemessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Haapaniemi on nimensä mukaan niemi, joten maa-alue on rajallinen. Rakentamalla Ristonmäen alueen ulkoilualue pienenee merkittävästi.
Ristonmäki on helposti saavutettavissa ja siellä on useita eri reittejä ulkoilla. Onhan toki Haapasaari, mutta se on hieman syrjässä.

Kirsi Pelkonen (Jyväskylä , 05.10.2023)

#63

Kannatan tätä aloitetta.Haapaniemen pururadan metsäalue pitää säilyttää asukkaiden virkistyskäytössä kokonaisuudessaan.

Varpu Sillanpää (Jyväskylä , 05.10.2023)

#67

Lähes päivittäin lenkkeillään pururadalla. Saa happea, aivot narikkaan ja mieli virkistyy. Ei rakentamista pilaamaan alueen virkistyskäyttöä.

Johanna Jäntti (Vaajakoski , 05.10.2023)

#70

Jälleen ollaan himoitsemassa asukkaille tärkeitä alueita. Jyväskylän kaupungin päättäjien ja kaupunkisuunnittelijoiden kannattaisi perehtyä niin lakeihin kuin ihan omaan kaupunkistrategiaamme. Tällainen kaavoitushinku on ristiriidassa lakien ja kaupunkistrategian kanssa. Sen lisäksi nämä lyhytnäköiset suunnitelmat sivuuttavat asukkaiden mielipiteet siitä, mihin meillä on mm. perustuslain takaama oikeus; saada osallistua ympäristömme suunnitteluun niin että voimme todella vaikuttaa siihen, millaisessa kaupungissa asumme.

Suvi Järvinen (Jyväskylä, 05.10.2023)

#72

Ristonmäki säilytettävä virkistyskäytössä. Olen asunut Haapaniemessä vuodesta 1971 alkaen. Luonnontilaiset metsät ovat tänä aikana vähentyneet kovasti. Ristonmäen metsä on viimeinen huonojalkaisen saavutettavissa oleva luontoalue Haapaniemessä. On sellaisena arvokas lenkkeily-, marjastus-, ja sienestysalue. Soisin sen sellaisena myös säilyvän.

Erja Hiltunen (Jyväskylä, 05.10.2023)

#89

Kaavoittamiselle ja rakentamiselle on etsittävä avoimin silmin vaihtoehtoja, jotka eivät tuhoa monin tavoin arvokasta lähiluontoa.

Elina Ilves (Jyväskylä, 06.10.2023)

#102

Juuri tuon alueen kuntopolku kunnostettiin aikoinaan asukkaille kun perustettiin valtakunnallisia kk-ryhmiä ( kunnossa kaiken ikää). Ainut metsäalue jossa voi kävellä luonnossa, se on tärkeä alue myös marjastukseen.

Raija Eklund (Jyväskylä, 07.10.2023)

#103

Metsä säilytettävä metsänä. Omakotitaloalue, jolla kasvaa puita ei ole metsä, vaikka siellä voisikin ulkoilla. Metsän ihmisen terveyteen vaikuttavat seikat on tutkittuja ja lähimetsien vaikutuksen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin on Jyväskylän kaupunkikin tunnustanut artikkeleissa. Nyt tarvitaan tekoja eikä hyvältä kuulostavia puheita. Ristonmäen metsä on enää ainut lähimetsä Haapaniemessä, se pitää säästää jotta Haapaniemestä voidaan puhua luonnonläheisenä alueena jatkossakin.

Marja-Terttu Pilbacka (Jyväskylä, 07.10.2023)

#114

Olemme "liikuntapääkaupungin" ja "Suomen Ateenan" maineessa, mutta silti väen väkisin pitää olla kaatamassa milloin Wellamon uimahallia, milloin Haapaniemen metsää - vaikka kyseinen metsä pururatoineen on ahkerassa käytössä niin liikunnallisessa, kuin sivistyksellisessä mielessä?

Käytännössä tuo ainoa lähimetsä, uimaranta, päiväkotikoulu ja niin edelleen tulisi olla varjelun kohteena juuri siksi, että ne ovat käytännössä suurin syy, miksi Haapaniemeen halutaan rakentaa/muuttaa!
Ihmiset tulevat luonnon helmaan, kohtuu matkan päästä kaupungista, kasvattamaan lapsiaan. Jos se viedään, viedään juuri se vetonaula, jonka vuoksi ihmiset sinne haluavat!

Käytännössä se olisi aikamoista huijausta. Siksi suosittelen, että koetatte tehdä kauppaa peltojen omistajien kanssa ja hyödynnätte muuta tilaa, kuin rakasta pikku metsäämme.

Kati Rontti (Haapaniemi, 08.10.2023)

#123

Lopettakaa lapsiperheiden vähentäminen! Me tarvitsemme puistoja..jne.

Heini Hankomäki (Jyväskylä, 09.10.2023)

#131

Tärkeä ulkoilualue lähialueen ihmisille.

MIKA NAUKKARINEN (JYVÄSKYLÄ, 12.10.2023)

#137

Olen allekirjoittamassa tämän adressin tukena Jyväskylän luonnossa liikkuville asukkaille. Kaupunki toimii asukkaitaan vastaan jos tuhoaa luonnossa liikkujille ja eläimistölle tärkeän metsäalueen. Sekä asukkaiden liikunta että henkinen hyvinvointi hyötyy metsän säilyttämisestä. Luontokadon lisääminen olisi häpeäksi kaupungille. Perukaa tuhoisa kaavamuutos.

Sirpa Reinikainen (Turku, 16.10.2023)

#141

Kukaan ei tarvitse noin paljon uusia tontteja koska ei niille ole varaa rakentaa nykyisessä taloustilanteessa. Mutta metsää tarvitaan, myös Haapaniemessä.

Hanna Kunnas (Jyväskylä, 18.10.2023)

#151

Kun nyt ensin Haapaniemen keskusta saisi uusia asukkaita, niin sitten vasta voitaisiin miettiä paikkoja uusille alueen taloille. Ristonmäen virkistysalue on kiinteä osa Haapaniemeä ja se on säilytettävä!!

Timo Vuojolainen (Jyväskylä, 03.11.2023)

#152

Lopettakaa jo lähimetsien vieminen Jyväskylän asukkailta!

Suvi Pirinen (Jyskä, 06.11.2023)

#153

Mm. Haapaniemen koulun LUMA-projektin yhteydessä tämä oppilaiden oppimismetsäpaikka saanut runsaasti ulkomaista kiitosta ja ihastusta luontoystävällisestä toiminnasta Jyväskylän kaupungissa! Nytkö sekin menetetään? Ei voi olla todellista!

Kari Hämynen (Vaajakoski, 06.11.2023)

#161

Asuinalueen vetovoima on juuri sen luonnossa.

Venla Halinen (Jyväskylä, 01.02.2024)

#164

Muutimme reilu 10 vuotta sitten Haapaniemeen, koska halusimme luonnon keskelle, mutta lyhyen matkan päähän kaupungista. Keskuspuisto oli vieressä, johon lasten kanssa oli helppo mennä retkelle ja marjaan. Taapero jaksoi itse kävellä seikkailuihin. Ensin hävitettiin leikkipuisto, sitten koko ympärillä oleva metsä kaadettiin, jotta saatiin lisää tontteja. Lapsella pääsi itku kun näki hakatun metsän työkoneineen. Meidän rakkaat retkipaikat ja marjametsät oli tuhottu.

Tämän jälkeen tuli yhtä järjetön ehdotus lakkauttaa lähikoulu ja samalla vielä kaavoittaa päiväkoti-koulun päivittäisessä käytössä oleva metsä. Viimeinen retkeilykohde, johon Haapaniemessä on helppo mennä pienten lasten kanssa seikkailemaan, tekemään majoja, marjastamaan ja viettämään niin pienten, kuin isojen kanssa aikaa. Tämä pururadan ympäristö on monelle asukkaalle tärkeä henkireikä. Siellä pääsee hengähtämään luonnon keskelle marjastaen, lenkkeillen ja lasten kanssa seikkaillen.

Jos tämä alue kaavoitetaan tonteiksi, häviää iso osa Haapaniemen vetovoimaisuutta. Näillä päätöksillä saatte lapsiperheet ajettua pois Haapaniemestä. Jyväskylään tarvitaan myös alueita, jotka eivät ole umpeen rakennettuja. Ei ole sama asia, että pieni virkistysalue jää vieri viereen rakennettujen talojen jatkeeksi. Tänne tarvitaan oikeita metsiä, jossa jokaisella on mahdollisuus päästä rauhoittumaan. Haapasaaren luontopolku ei korvaa tätä metsää.

Sini Markoff (Jyväskylä , 01.02.2024)

#168

Entisenä Haapaniemeläisenä olen todella surullinen jos tämä lähimetsä hävitetään. Siellä on todella ihana luonto ja pururata jossa tuli paljon lenkkeiltyä lasten ja koirien kanssa.
Tällä hetkellä tyttäreni perheineen asuu lähellä tätä metsää joten edelleen tulee käytyä siellä.
Vastustan jyrkästi tätä kaavamuutosta.

Sari Krigsman (Konnevesi , 02.02.2024)

#173

Sensuroimatonta tietoa:
nykysuomi, mkr, positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm <-
kanto.media

Kari Aava (Tampere, 05.02.2024)

#175

Ei saa tuhota luontoa.

Anton Juntunen (Suolahti, 05.02.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…