Tuupovaaran Nuorisotaloa ei saa myydä.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Hyvät päättäjät. Tuupovaaran kunnassa on paljon ihmisiä, joille harrastukset ja sosiaaliset kontaktit ovat elinehto. Matkat muualle ovat pitkiä ja taloudellinen tilanne monille vaikea. Aikoinaan lahjoitusvaroilla rakennettu nuorisotalo on henkireikä, jopa terapeuttinen sellainen monelle. Toimintojen siirtäminen pieniin ja ahtaisiin, toimimattomiin tiloihin oudoksuttaa. Olkaa inhimillisiä ja antakaa kuntalaisten säilyttää nostalginen, upea nuorisotalo ja mahdollisuus harrastaa lähellä, pitkässä juoksussa se kaikki on säästöä 🙏

Kyllikki Kakkonen (Ilomantsi , 02.11.2023)

#3

Ottakaa huomioon myös syrjäseuduilla harrastetaan!

Hannele Nuutinen (Ilomantsi, 03.11.2023)

#10

Ei,nyt sammuteta "Valoja"pieniltä paikkakunnilta.Annetaan mahdollisuus harrastuksille/Urheilulle Tuupovaaralaisille !

Jorma Määttänen (Kitee , 03.11.2023)

#12

Ei saa purkaa. Tämä antaa niin paljon käyttäjilleen ilonaihetta. Hoitaa mielenterveyttä! 💕

Ritva Jyrkönen (Ilomantsi, 03.11.2023)

#15

Kokoontumispaikkaa tarvitaan kaikenikäisille myös täällä Joensuun kaupungin itälaidalla.

Tuula-Riitts Kärkkäinen (Tuupovaara, 03.11.2023)

#16

Tasapuolisuuden vuoksi kaupungin reuna alueilla asuville säilytettävä harrastustilat kaiken ikäisille.

Päivi Hirvonen (Heinävaara, 03.11.2023)

#19

Tuupovaaralaisilla pitää olla oikeus useampaan tilaan, ihmisten tarpeiden mukaan. Täältä on jo paljon hävitetty, kunnantalokin on myymättä. Tällä menettelyllä kaupungin talous ei pelastu. Huonoa mainosta osallisuuteen kannustamisesta, strategian vastaista toimintaa.

Anne Meriläinen (Kovero, 03.11.2023)

#28

Nuokkaria ei saa sulkea, se on tärkeä kohtaamispaikka.

Rami Piipponen (Joensuu , 03.11.2023)

#31

Nuorisotalon myyminen heikentää kunnan alueellista tasa-arvoa. Talo tarjoaa nuorille, ikäihmisille ja muille mahdollisuuden harrastaa ja viettää vapaa-aikaa.

Hilma Myller (Joensuu, 03.11.2023)

#38

Muutamia vuosia sitten nuoriso teki ison työn kerätessään varoja jotta nuorison talon seiniä saatiin maalattua ja kalustoja uusittua jotta nuorisolla on mukava siellä oleskella. Nuoriso talon pitää pysyä käytössä. Kaikki muut lupauksenne olette jo syöneet.

Raili Piipponen (Joensuu, 03.11.2023)

#39

"Nuorisotalo" ei ole ainoastaan nuorison käytössä! Siellä on paljon muutakin, eri ikäisille. Säästö kaupungille on mitättömän pieni, hyötyä kaupunkilaisille suuri! Katsokaa kokonaiskuva, päättäjät!

Caroline Kamppila (Joensuu , 03.11.2023)

#42

Ei se voi mennä aina niin, että syrjäkunnilta säästetään ja riistetään, mutta koskaan ei panosteta eikä tänne mitään saada - yhtä menetysten virtaa.

Milja Tahvanainen (Joensuu, 03.11.2023)

#44

Se on tärkeä paikka nuorista eläkeläisiin ja se on yksi vanhimpia rakennuksia kylällä.
Onko pakko kaikki rakennukset hävittää,millon alkaa ihmisten lahtaaminen???

Eija Ronkainen (Joensuu, 03.11.2023)

#46

Lyhyesti lainaten Pogostassa ja Karjalan Heilissä ollut kirjoitustani: Olisi ollut säästökohdetta ja löytynyt rakentamatta kaunista luontoa Joensuun pitäjistä, tuhlaamatta rahaa johonkin meitä vähemmän palvelevaan kuten Kukkilinnun puistoon. Nekin rahat, kun olisi ohjattu pitäjien kehittämiseen. Tuolloin Joensuu olisi saanut hyvää mainetta siitä, ettei halua menettää maaseutuaan ja maaseudulla asuviaan, vaan pitää kaikkien palveluista ja elinmahdollisuuksista yhtä hyvän huolen! Eivätkö tuupovaaralaiset ole yhtä arvokkaita ihmisiä kuin Joensuun keskustassa ja sen lähialueella asuvat?

Lahja-Elina Vatanen (Tuupovaara, 03.11.2023)

#56

Tervehdys
Jotain järkeä näihin Joensuun kaupungin päätöksiin !!, säästäkää siellä kanta-kaupungissanne älkää Tuupovaaran alueen nuorten, ikäihmisten ja yhdistysten toiminnan edellytysten toiminnan mahdollisuuksissa !!!

Jari Kaukonen (TUUPOVAARA, 03.11.2023)

#59

Joensuun Tuupovaaran pitäjän palvelut pitää säilyttää. Minnekähän ovat hävinneet lupaukset tasavertaisuudesta jota luvattiin liitosneuvotteluissa. Maaseutu pitää pitää elävänä ja vireänä, ja jos palveluiden ja ryhmien kokoontumispaikkojen tilat poistuvat pitäjistä se heikentää tasavertaisuutta Joensuun kaupungin alueella.

Sirpa Kukkonen (Joensuu, 03.11.2023)

#62

Yhteisöllisyys, talon monet käyttäjät, urheilukenttä vieressä ja monia muita liikuntajuttuja lähellä. Missä sitten nuoret ja vanhemmatkin kokoontuvat?

Päivi Paavilainen (Joensuu, 03.11.2023)

#66

Vanhemmilla ei ole varaa kuskata lapsiaan harrastuksiin tai mielekkäisiin tekemisiin Joensuuhun asti, saati matka aikana on jo aivan kohtuuton koulupäivän jälkeen. Jotain on täälläkin säästettävä, että nuoret ja lapset saavat kasvaa tuetussa ja turvallisessa paikassa!

Eikö kaupungille ole epäsuotuisaa pitää yllä/lämpimänä taloa myyntiä odotellessa.

Hanna Piipponen (Joensuu, 03.11.2023)

#67

Älkää nyt hitto soikoon viekö viimesiäki asioita tuupovaarasta pois. Mitä järkeä tuossa enää on, eihän paikkakunnalle muuta kohta enää ketään jos kaikki sieltä lakkautetaan. Ihan naurettavaa touhua.

Henna Eskelinen (Joensuu, 03.11.2023)

#71

Rakennus on liian tärkeä tuupovaaran nuorisolle. Ja myös aikaisemmille kävijöille. Myös muihin juhlakäyttöihin tärkeä rakennus.

Aada Kuronen (Joensuu, 03.11.2023)

#78

Tuupovaaran uutta koulua suunnitellessa, suunnitelmasta poistettiin nuoriso- ja väestötilat sen vuoksi, kun Tuupovaarassa nuorisotalo jo on. Nyt kuitenkin toimintoja aiotaan viedä koululle (missä ei ole kunnollisia tiloja) ja myydä nuorisotalo, melko nurinkurista!

Anna Pesonen (Tuupovaara, 03.11.2023)

#81

Tuupovaaran nuorisotaloa ei saa myydä. Nuorisotalolla on järjestetty aktiivista toimintaa monien vuosien aikana, kuten esimerkiksi nuorten iltoja, discoja, leirejä, kilpailuita, tslviriehoja yms. Nuorisotalo on tärkeä paikka tuupovaaralaisille ja siellä on aktiivista toimintaa myös Joensuun kaupungin aikana. Nuorisotalon toiminta mahdollistaa osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhteistyön merkityksen Tuupovaarassa. Talon myynnillä on myös negatiiviset vaikutukset nuoriin mm. Yksinäisyyden lisäämisen näkökulmasta pienellä paikkakunnalla. Nuorisotalo on tärkeä kokoontumispaikka, jolla on myös pitkät perinteet. Taloa on kunnostettu ja sen toimintaa tulee jatkaa myymättä. Nuorilla pitää olla oma kohtaamispaikka. Ullakko ei ole nuorisotalo eikä korvaa sitä. Nuorisotalo pitää ehdottomasti säilyttää Tuupovaarassa.

Osku Timonen (Kuopio, 03.11.2023)

#98

Harrastusksia pitää nuorille olla omalla kylällä jotta eivät lähe ilkeyttä tekemään muualle! Joskus itsekkin nuorena toivoneena skeittiparkkia Uimaharjun kylällä! Ja se myö saatiin! Ja Nuorisotalo oli parasta kun saatiin pelata nuokkarilla biljardia ja juua kahvia!! Sillon ei ollut tätä niin sanottua ”syrjäytymistä” niinkuin nykyään tuntuu joka paikassa meijän Suomen maassa olevan!

Joni Tietäväinen (Savonlinna, 03.11.2023)

#103

Heinävaaralaisena nuorena on tullut reilu vuosi käytyä Tuupovaaran koulua, jonka aikana on merkitykselliseksi jäänyt nuorisotalo mieleen isoine tiloineen ja mahdollisuuksineen. Hiihtokilpailuja hiihdetty, suunnistettu, urheiltu, nuorisoiltoja vietetty, mummikin käy lavatanssi kurssilla siellä (minäkin kävisin, jos aikataulut sopisi). Sääli, jos nämä mahdollisuudet katoisivat jonkun vapaisiin käsiin tai talo jätettäisiin pillastumaan.. nyt on kaupungin hetki tormistautua ja pitää kylätkin elossa. Keksitte kyllä keinonne, jokaiselta pitäisi edes kuuluisaa maalaisjärkeä löytyä.

Nea Vartiainen (Joensuu, 03.11.2023)

#107

Ei varmasti lopu kaupungilta rahat sen takia että pienen kylän ainoat aktiviteetit saadaan pidettyä hengissä vai loppuuko johtajilta rahat!!? Törkeää!!

Laura Lindeman (Kerava, 03.11.2023)

#137

Säästäkää jostain muusta! (Piste)
Esimerkiksi liikenneympyröissä nähtävä taide olisi paljon järkevämpää myydä. #tuohi taideteos maksoi yli 100 tuhatta, sekä monet muut ovat maksaneet ihan tarpeeksi. Niistä saisi paljon tuloja kaupungin taloudelle.
Nuorissa on tulevaisuus, ei esimerkiksi taiteessa, saati kunnan taksimatkoissa.

Vertti Turunen (Joensuu, 03.11.2023)

#138

Jos myytte nuokkarin niin tuhoatte nuorten paikan olla ja samalla lisäätte ongelmia nuorten hyvinvoinnissa.

Tommi Vasarainen (Tuupovaara, 03.11.2023)

#139

Missään tapauksessa nuorisotaloa ei saa päästää sellaiseen tilaan, ettei se ole enää nykyisen kaltaisessa käytössä!

Heikki Saukkosaari (Rovaniemi, 03.11.2023)

#141

Sitä ei myydä *******!

Eero Sivonen (Joensuu, 03.11.2023)

#143

Tätähän se on

Rene Arokivi (Tuupovaara, 03.11.2023)

#148

myöskin syrjäkylillä on oltava mahdollisuus eri harrastuksiin, sekä oltava myös sopivat sekä käytännölliset tilat niille jatkossakin... elämää on myös meidän jälkeenkin...

Sami Suhonen (Joensuu, 03.11.2023)

#159

Karsikaa välillä Joensuun kantakaupunki alueelta. Tuollainen 40000e on helppo ja nopea raha sieltä karsia, eikä aina Kiihtelysvaarasta, Enosta tai Tuupovaarasta. Elämää on myös tulevaisuudessa pienissä kylissä, joten käyttäkää sitä maalaisjärkeä, jos sitä on yhtään jäljellä...

Teemu Kinnunen (Eno, 04.11.2023)

#165

Ei Tuupovaaran nuorisotalo saa myydäannetaan olla heidän käytössä

Marjatta Piiroinen (Joensuu, 04.11.2023)

#167

Syrjäseuduilla ei ole mitään tulevaisuutta jos nuorilta viedään sieltä kaikki!

Ella Eronen (Ilomantsi, 04.11.2023)

#178

Pidetään huoli nousevan polven mahdollisuuksista hyvään elämään.

Antti Aalto (Hämeenlinna, 04.11.2023)

#180

Jotain pitää säilyttää Tuupovaarassa. Tehän pistätte kaikki matalaksi mitä pystytte. Kohtahan kaupunki laittaa myös meidänkin mökit matalaksi. Voi ei....

Ansa Kaukonen (Joensuu , 04.11.2023)

#184

Järkikäteen nyt .Ei töllön töitä kaivata näinä aikoina ei tämmöisiä voi myydä kustannukset on pienet kaupungille.

Maija Hyttinen (Joensuu, 04.11.2023)

#185

Morjens! Olen 110%:sti Maurin,Karin&muitten rinnalla Taistelemassa tästä meille Tupislaisille tärkeästä nuoriso/urheilutalosta. Esim. Sirkka Hyypöläinen teki tärkeää duunii nuorison kanssa talolla,valvoi kun nuoriso vietti vapaa-aikaa siellä. Sirkka ja nuoret talkoilla korjailivat/rakensivat yhdessä yhden ammatti kirvesmiehen kanssa nuokkaria. Muistan sen miten kaikki olivat erittäin innokkaita. Eiköhän taistella täysillä Talon puolesta,ei mee Sirkan,Karin ja nuorison työ hukkaan. Periksi ei anneta! Nimim: 61vuotta Tuupovaaralainen(ei jns)

Antti Piipponen (Tuupovaara (jns), 04.11.2023)

#188

Nyt järki käteen ja sassiin. Talon myymiselle ei taida olla oikeita perusteita edes olemassa. Aivan järkyttävää edes suunnitella tällaista.

Suvi Martikainen (Joensuu, 04.11.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…