Saariselän päiväkodin vuorohoito säilytettävä nykyisellään

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Aikainen aamu, lyhyt tai pitkä vuoro, myöhäinen ilta tai yötyö... Tähän mennessä ei ole tarvinnut kertaakaan miettiä voiko ottaa työn vastaan. Lasten hoito on aina järjestynyt Saariselän päiväkodissa. Vuorohoidon supistuminen veisi mahdollisuuden työskennellä täällä. Saariselkä tarvitsee päiväkodin juuri tällaisena, vuorotyöhön ja sesonkeihin mukautuneena. Maailman paras päiväkoti.

Jatta Kinnunen (Saariselkä, 21.05.2024)

#12

Toimin Saariselällä yrittäjänä, ja ellei viime vuosina olisi ollut vuoropäivähoitoa Saariselän kylällä, olisi rekrytointi ollut erittäin haastavaa, sillä kolmesta työntekijästäni kahdella on lapset päiväkodissa. Sekä extroilla myös. Autoja ei ole kaikilla, joten vuorohoitoon ei ole mitään mahdollisuutta päästä, jos tämä poistuu kylältä

Pauliina Ruotsalainen (Saariselkä, 21.05.2024)

#21

Toivomme, että Inarin kunta nykyisessä tilanteessa menojen karsimisen priorisoinnissaan arvioisi ja arvostaisi kokonaisvaltaisesti Saariselän roolin kunnan talouden tasapainottajana ja turvaisi edelleen lapsille vuorohoidon lähipalvelut Saariselällä. Näin lasten vanhemmat/huoltajat voisivat turvallisin mielin vastata osaltaan Saariselän kasvavan turismin haasteisiin ja Saariselkä pysyisi edelleenkin houkuttelevana työ-ja asuinpaikkana kaikenikäisille asukkaille.

Leena Merisaari (Espoo/Saariselkä, 21.05.2024)

#23

Saariselän päiväkodin vuorohoidon jatkuttava omalla kylällä.

Aki Panula (Saariselkä, 21.05.2024)

#26

Suurella vaivalla saatu apua ei saada menettää !!! Muuten menetämme erittäin tärkeitä asukkaita/työntekijöitä. Kaikilla ei ole kahta autoa jolla kuskata pitkä matka pieniä lapsia. Miten kallista rahallisesti ja ajallisesti !! Aikataulullisesti myös erittäin hankalaa aikuisille ja etenkin lapsille.

Tarja Toikka (Saariselkä, 21.05.2024)

#46

Päiväkodin ensiluokkainen vuorohoito on mahdollistanut oman yrittäjyyteni. Saariselän päiväkoti on ollut lapsilleni maailman paras hoitopaikka. Yö ja sunnuntaihoidon siirtäminen pois kylältä antaa kuvan, että Saariselän perheillä ja yrityksillä ei ole kunnan päätöksenteossa väliä. Eikö olisi jo aika panostaa alueen suurimman vetonaula kehitykseen ja antaa mahdollisille uusille kuntalaisille kuva, että tässä kunnassa panostetaan lapsiin ja tulevaisuuteen.

Leena Ruotsalainen (Saariselkä, 21.05.2024)

#50

Saariselälle ei saada työntekijöitä, mikäli vuorohoito loppuu. Saariselällä 90% työpaikaikoista ovat vuorotyötä, jonka takia vuorohoito on erittäin tärkeä.

Reeta Vakkilainen (Ivalo, 21.05.2024)

#57

Vuoro ja yöhoito pitää ehdottomasti säilyttää Saariselän päiväkodissa!!!

Sirpa laitinen (Saariselkä, 21.05.2024)

#68

Riittävää määrää työntekijöitä ei saada ilman sujuvia päivähoitopalveluja.

Maija Kalin (Rauma, 21.05.2024)

#73

Yrittäjänä vuoropäivähoito on välttämättömyys työn jatkuvuuden kannalta. Päiväkodin aloitus perheessämme tulee ajankohtaiseksi tänä vuonna. Haluan jatkaa yrittäjyyttäni, pitää huolen perheestäni ja omalta osaltani tuoda verotuloja kuntaan. Saariselän päiväkodin vuorohoidon lakkauttaminen ei edesauta kuntaa eikä asukkaita.

Juuli Raatikainen (Saariselkä, 21.05.2024)

#86

Sesonkialuella välttämätön.

Jari Mero (Saariselkä, 21.05.2024)

#90

Olis kyllä hulluutta lopettaa kylän vuorohoito joka elää matkailusta!

Tina Friman (Ivalo, 21.05.2024)

#100

Päiväkoti on tärkeä alueen yrittäjille.

Eero Åkerlund (Saariselkä, 21.05.2024)

#101

Saariselän päiväkodin vuorohoito tulee ehdottomasti säilyttää jotta alueen pienten lasten vanhemmilla on mahdollisuus työntekoon ja yrityksillä paikallista ympärivuotista työvoimaa.

Milla Mielikäinen (Saariselkä, 21.05.2024)

#111

Alueen yrityksille matkalualan aikataulujen mukaan toimiva päivähoito on edellytys riittävän henkilöstön rekrytoimiseen.

Taru Lehtonen (Espoo, 21.05.2024)

#114

Työvoimasta on pula Saariselällä.
Saariselän kehitys ei voi olla "sinkkujen" kausi työntekijöiden varassa.
Jos halutaan liike ym toimintaa, niin vakinaisia , perheellisiä asukkaita tarvitaan . Lasten hoitoon pitää panostaa enemmän, eikä vähentää.
Kunnalle alueen kehityksestä tulisi lisää verotuloja.

Riitta Rinta-Jouppi (Helsinki, 21.05.2024)

#119

Olen vajaa kaksi vuotta sitten muuttanut virallisesti Saariselälle, työskentelen ravintola-alalla jossa työvuorot ovat 9:30-04:30 välisellä ajalla ja nyt saamassa lapsen. Minulla ei ole autoa käytössä ja tuntuisi hullulta hommata auto vain siksi, että saisin lapseni hoitoon ja ajaisin vielä pitkiä matkoja tämän vuoksi.
Luultavasti tämä riittäisi syyksi muuttaa perheineni parempien palvelujen äärelle.

Riia Sainio (Saariselkä, 21.05.2024)

#135

Saariselkä on vahvasti matkailukeskus, jossa lasten vanhempien työajat eivät noudata virka-aikaa, töitä tehdään arkea, pyhää, viikon jokaisena päivänä, lomakausiin vahvasti painottuen.
Jotta työskentelyn ja kotiarjen yhteensovittaminen olisi sujuvaa, on äärimmäisen tärkeää että Saariselällä, omalla kylällä, kohtuullisten siirtymien päässä lapsille on tarjolla laadukasta ja turvallista vuorohoitoa jokaiseen vuorokauden aikaan tarjolla tutussa lähimmässä päiväkodissa.

Susanna Viljaharju (Törmänen, 21.05.2024)

#137

Tämä olisi hyvin erikoinen ratkaisu ottaen huomioon kuinka Saariselkä on jatkuvasti kasvava matkailukeskus, jossa lähes kaikkia palveluja on tarjolla viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan sesonkiaikaan, lauantain ja sunnuntain ollessa vieläpä monella alalla ne viikon kiireisimmät päivät. Työpaikan vaihto ei siis ole monellekaan ratkaisu, koska "sopivia" työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole. Yrittäjiä ja yrittäjäperheitä on pienten lasten vanhemmissa tälläkin hetkellä useita. Tai entäpä, jos luottotyöntekijäsi olisikin raskaana eikä olisi enää halukas jatkamaan palveluksessasi päivähoidon tuomien haasteiden takia?? Näinkö Inarin kunta tukee yrittäjyyttä, paikallisten yritysten rekrytointia ja ympärivuotista asumista kylällämme?
Tämä muutos asettaisi työntekijät eriarvoiseen asemaan työpaikoissa jo rekrytoinnissa, puhumattakaan lapsista, joilla mahdollisesti viikon pisin päivä olisi eri päiväkodissa tiheään vaihtuvien hoitajien ja leikkikavereiden kanssa.
Kenen etu tämä muutos olisi??

Karolina Aren (Saariselkä, 21.05.2024)

#142

Saariselällä on paljon yksinhuoltajia ja vuoroviikko vanhempia. Vuoropäivähoidon lakkauttaminen tarkoittaisi heille monelle muuttoa ivaloon tai jopa kokonaan muualle. Myöskin se vaikeuttaisi merkittävästi työssäkäyntiä ja opa estäisi töissä olemisen saariselän isoimmissa tapahtumissa ja kiire ajoissa.

Suvi Andersson (Saariselkä, 21.05.2024)

#149

Olen entinen Saariselän asukas ja tiedän hoitotarpeen olevan myös viikonloppuisin ja iltaisin. Myös sunnuntaisin. Meillä ei ollut silloin mummuja eikä paappoja apuna lapsen hoidossa, kuin 800km päässä ja apua hoitamiseen ei saanut käytännössä oikein mistään. (Jos ei lasketa yhtä mieshoitajaa, joka auttoi vapaa-ajallaankin joskus) Olimme molemmat töissä esimies ja omistaja asemassa ja töitä oli viikonpäivästä riippumatta sesonkina ja paljon. Uskon että nyt tänäkin päivänä monellakin on sama tilanne Saariselällä. Sukua, mummoja /paappoja tai muuta apua ei ole, joka auttaisi asiassa.

Marita Periaho (Seinäjoki, 21.05.2024)

#168

Toivon että kunnan päättäjät ymmärtävät Saariselän matkailun tärkeyden

Jari Pjari (Saariselkä, 21.05.2024)

#176

Haluatteko te niitä veronmaksajia sinne Saariselälle? Ja ajatteletteko lainkaan lasten hyvinvointia?

Sanna Terkomaa (Espoo, 21.05.2024)

#182

Vuorohoito säilytettävä nykyisellään

Eeva Kopra (Saariselkä, 21.05.2024)

#199

Tiedän itse ilman tukiverkostoa elävänä että päiväkoti on tärkeimpiä asioita arjessa. Myös Ivalon päiväkodit vaikuttavat jo melko täysiltä. Pienille lapsille pitkät matkat tekevät päivistä liian pitkiä.

Niina Andersson (Ivalo, 21.05.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…