Klamilan koulun ja päiväkodin jatkumisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Toivon hartaasti, että Virolahden kunta ottaa ensin kaikki muut mahdolliset säästökeinot käyttöön ennen kuin tekee lopullisen päätöksen Klamilan koulun ja päiväkodin lakkauttamisesta. Varhaiskasvatus ja perusopetus ovat kunnan perustehtäviä, niiden järjestäminen on asetettava etusijalle. Klamilan koulu ja päiväkoti ovat paitsi alueen lapsiperheille, mutta myös koko kunnan elinvoimaisuudelle erittäin tärkeitä.

Eija Nopanen (Virolahti, 10.06.2024)

#9

Klamilan koulun ja päiväkodin lopettaminen olisi kuolinisku Klamilan seudulle. Jos lapsi täytyy viedä päiväkotiin virojoelle ja olet itse töissä esim Kotkassa kertyy kilometrejä päivässä aivan tolkuttoman paljon Kuka lähtee ja altistaa lapsensa tällaiselle rumpalle. Lapsen päiväkoti aamu alkaisi anivarhain ja jatkuisi taas normaalia pidempään vanhemman ajaessa kaukaa takaisin hakemaan lastaan.
Lisäksi mitkä ovat ne säästöt jotka tulisivat koulukuljetuksista, kun lapset kuskattaisiin ja kerättäisiin ympäri kuntaa Virojoelle?!

Suvi Henttinen-Lindberg (Klamila, 10.06.2024)

#13

Jos koululle tulee sulkupäätös, olisi parasta liittää Klamila ja Ravijoki Haminaan. Tällöin Klamilan koululla ja kylällä olisi vielä mahdollisuus tulevaisuuteen.

Eeva-Liisa Kattelus (Klamila, 10.06.2024)

#31

Länsi-Virolahden kuihduttaminen ei saa olla kunnan strategiaa! Jos päiväkoti ja koulu lähtevät, lähtevät myös Hamina-Kotka alueella työskentelevät lapsien vanhemmat eikä uusia lapsiperheitä tule tilalle

Ari Kultanen (Virolahti, 10.06.2024)

#52

Erityisesti Klamilan päiväkodin säilyminen omassa kylässä on lapsiperheille äärettömän tärkeää, sen puuttuminen syöksee perheet ahdinkoon tai pois kylästä.

Miia Miinalainen (Virolahti, 10.06.2024)

#63

Ennen päätöksentekoa Klamilan koulun ja päiväkodin tulevaisuudesta on valtuuston pidettävä huoli Kuntalain 410/2015 mukaisesta kuntalaisten osallistumisoikeudesta. Ilman Kuntalain 22§:n 2.momentin kohtien 1 ja 2 toteuttamista päätöstä aiheessa ei tulisi tehdä. Esimerkiksi keskustelutilaisuuden järjestämiselle Klamilan koulun sali olisi mainio paikka.

Kyseessä on koko kunnan tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävä asia. Päätökset asiassa on oltava vahvasti perusteltuja ja perustelut on saatettava kuntalaisten tietoon.

Juho Kauppinen (Virolahti, 10.06.2024)

#66

Säästöjä voi tehdä niin paljon muustakin, mutta älkää säästäkö lapsista!
Heidän myötään kylällä on vielä elämää ja toivoa sen jatkumisesta. Itsellekin sukujuurien kautta tärkeänä paikkana haluaisin Klamilan olevan elinvoimainen vielä vuosienkin päästä ❤️

Niina Kokkala (Hamina, 10.06.2024)

#72

Hei arvoisat kuntapäättäjät.

On aika tehdä suuria ratkaisuja säästötoimien suhteen. Kuten kaikki tiedämme, säästäminen väärässä paikassa aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyvää.

Toteutuessaan tässä tapauksessa lakkautuspäätökset koskien Klamilan kylän koulutoimintaa sekä päiväkotia, tulisivat ne aiheuttamaan suuria muuttotappiota kuntaan sekä samaan aikaan antavat alkavan kuoliniskun kunnan ainoalle vielä vetovoimaiselle kylälle.

Nyt on otettava järki käteen ja keskitettävä päiväkotitoimintaa myös Klamilaan, sillä valtaosa kunnan asukkaista työllistyy naapurikunnissa lännessä ja pohjoisessa. Taivaan tosihan on se, että kukaan ei ajele sinne Virojoelle, mutta matkan varrelle Klamilaan on lapset mahdollista jättää. Jos tämä mahdollisuus poistuu niin järkevänä vaihtoehtona monessa perheessä on muuttaminen Haminaan.

-Viihtyisän Klamilan merenrantakylän puolesta

Topi Kiri (Virolahti, 10.06.2024)

#75

Käsittämätön päätöksen valmistelu, joka ilmeisesti on tehty ulkopuolisen konsultin toimesta. Tietojeni mukaan koulun tulevaisuus olisi kuntaliitoksessa taattu kolmeksi vuodeksi ja sen jälkeenkin jos oppilasmäärät ja päivähoidon tarve olisi nykyisenlainen ei olisi ollut tarvetta edes harkita päiväkodin ja koulun lakkauttamista (kuntaliitoksen toteutuessa). Tietojeni mukaan Virolahden valtuutetut jotka äänestivät kuntaliitosta vastaan eivät olleet tyytyväisiä heille tarjottuihin yhdistyneen kunnan luottamustoimiin. Tämä on käsittämätöntä suhmurointia ja omanedun tavoittelua näiltä johtavilta kunnan luottamusmiehiltä kuntalaisten kustannuksella. Mikäli tiedot edellämainituista omanedun tavoittelusta luottamustoimissa pitävät paikkansa ja tästä syystä kuntaliitos jäi toteutumatta on näiden luottamusmiesten (kunnanvaltuutettujen)syytä erota toimestaan vapaaehtoisesti ja luovuttaa paikkansa varavaltuutetuille. Koulun ja päiväkodin lakkauttaminen on kuolinisku Klamilan ja sen lähikylien lapsiperheille. Säästojä pitää kohdentaa henkilöihin jotka eivät ole niin haavoittuvassa asemassa kuin päiväkoti tai alakoulu ikäiset. Jos koulutustoimesta pitää säästää niin oikea kohdennus on mm lukion lakkauttaminen ja koulunkäyntiavustajien karsiminen eli irtisanominen tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Käsittääkseni kunnan virkamiesjohto on jyrätty kunnan johtavien valtuutettujen toimesta ja ei ole tehty heidän valmistelemaa kuntaliitosta asiallisiin syihin perustuen vaan puhtaasti oman henkilökohtaisen edun tavoittelun ja imagon takia. Valtuutetuilla on täysi oikeus ja myös velvollisuus hylätä esitys Klamilan koulun ja päiväkodin lakkauttamissuunnitelma. Säästöjä kyllä löytyy ja jos ei muusta niin henkilöstön irtisanomiset käyntiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Myös luottamusmiesten määrää voidaan vähentää ja heidän palkkioitaan pienentää ml lautakunnat.
Lopuksi vielä painotan säästöjen kohdentamista siten että ne kohdentuvat pitkäaikaisesti ja pysyvästi. Tähän lienee ainoa oikea tapa irtisanomiset kunnan henkilöstöstä ei kuitenkaan koulutoimesta pl koulunkäyntiavustajat yms.

Terveisin
Petteri Kauppinen
Verstantie 38
49860 Klamila
0405947257

Petteri Kauppinen (KLAMILA, 10.06.2024)

#92

Tehkäähän nyt järkeviä päätöksiä Hyvät kuntapäättäjät tällä kertaa...Olette kuntalaisten edustajia äänestyksellä valittuja, ette oman itsenne ja etujenne. Nuorissa on kunnan tulevaisuus , ei meissä, eikä teissä vanhemman kaartin ihmisissä. Oliko kuntaliitoksen hylkääminen semmoinen, siihen ei ehkä saa vastausta tähän hätään. Ajatusmalli että kaikki sumputetaan Virojoelle, ei tule kantamaan pitkälle, iso osa kuntalaisista käy ansiotyössä lännen suunnalla ei idän, tuoden vielä ainakin toistaiseksi verotuloja kuntaan. Jos Klamilan hyvä ja viihtyisä koulu ja päiväkoti lopetaan, sanoisin että kunnan 'ikkunoihin ja oviin' voi samalla lyödä lankut eteen. Ja mitkä on todelliset säästöt, oikeat säästöt jos koulu lakkautettaisiin, osaako kukaan laskea ja kertoa rehellisesti joka kestää tarkkailun myöhemmin... Kiitos jo etukäteen

Pasi Saarainen (Ravijoki, 10.06.2024)

#101

Koulu ja päiväkoti ehdottomasti säilyttävä Klamilassa. Tällaiset palvelut ovat elinehto kylälle. Ilman näitä peruspalveluita ei kukaan muuta lasten kanssa kylälle vaan vaarana on lapsiperheiden poismuutto.

Tuija Korpela-Peltola (Klamila, 10.06.2024)

#105

Elinehto pienelle kylälle

Henri Peltola (Hamina, 10.06.2024)

#110

Koulu ja päiväkoti on ehdottomasti säilytettävä klamilassa.

Ina Pettersson (Virolahti, 10.06.2024)

#111

Lapset ovat tulevaisuus, heistä ei saa säästää!

Anna-Maria Osola-Tähtinen (Hamina, 10.06.2024)

#124

Taitaa sulkupäätöksellä siirtyä aika monta virolahtelaista veronmaksajaa töiden perässä Haminan ja Kotkan suunnille. Kuntaliitos olisi ollut tässä tilanteessa ainut järkevä päätös.

Mikko Lindholm (Klamila, 11.06.2024)

#126

Miettikää koulun lakkauttamisen seurauksia pitkässä juoksussa. Muuttoliike väärään suuntaan jatkuu, yhä isompi osa nykyisistä klamilalaisista miettii muuttoa haminan/kotkan/kouvolan puolelle missä aluuen ihmisten töitä on. Uusia asukkaita jotka mielellään olisi nuorempia kuin eläkeikäsiä ei tule jos aluueella ei ole tarjota koulu ja päiväkoti toimintaan kuin 20km ”väärässä” suunnassa. Itsekin klamilaan muuuttoa miettineenä niin tämä päätös viimeistään ratkaisi asian ja asunto ei tule olemaan siellä. Päätös on Klamilan jo valmiiksi pienen kylän kuolinisku.

Ilari Rouvinen (Kouvola, 11.06.2024)

#169

Mökkiläisenä huolestuttaa kovasti kylän tulevaisuus. Koulu ja päiväkoti ovat ehdottomasti säilytettävä, jotta kylä pysyy edes jollain tavoin elinvoimaisena.

Susanna Huurinainen (Nurmijärvi, 11.06.2024)

#171

Kyläkoulut on avain asemassa siinä että perheillä on mahdollista elää laadukasta arkea kylissä. Lapsien koulumatka pitää olla turvallinen ja jotta ihmisten usko kylien tulevaisuuteen säilyy, tulee siellä tulee säilyttää ja kehittää edellytykset perhe elämälle.

Hermanni Pöhö (Kotka, 11.06.2024)

#175

Lastenhyvinvoinnin kannalta pienet koulut ja päiväkodit elintärkeitä!!!
Isot luokat ja luokkakoot helvetillisiä!

Monica Grönberg (Hamina, 11.06.2024)

#187

Älkää hölmöilkö asukkaissa potentiaali on ei tyhjissä taloissa

Peter Mansner (Klamila, 11.06.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…