Suora raitiovaunuyhteys Länsi-Pasilasta keskustaan säilytettävä

Pasila kasvaa valtavaa vauhtia. Alueesta suunnitellaan Helsingin uutta keskustaa.  Pasilalaiset ovat ottaneet käynnissä olevat ja tulevat muutokset vastaan vailla valituksia, avoimin mielin.

Mullistuksien keskellä alueen liikennejärjestelyjä ollaan muuttamassa.  Se on ymmärrettävää, ja suurilta osin suunnitelmat vaikuttavat hyvältä.  Yksi iso epäkohta suunnitelmissa kuitenkin on, kun Länsi-Pasilasta aiotaan poistaa suora raitiovaunuyhteys Mannerheimintien kautta keskustaan.

Uusien alueiden kehittäminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on huolehtia jo olemassa olevista alueista sekä niiden asukkaista ja muista toimijoista. Länsi-Pasilassa asuvien yhteyksien selkeä heikentäminen ei tue ajatusta, jonka mukaan koko Pasilaa kehitetään tasa-arvoisesti, kaikki asukkaat huomioiden.

Länsi-Pasilassa on myös yrityksiä, joiden toiminnalle yhteyden katkaiseminen olisi vahingollista.  Isona työpaikka-alueena monen työmatka hankaloituisi merkittävästi.  Alueella sijaitsee myös poliisiasema, jolla moni helsinkiläinen on tottunut asioimaan, ratikalla.

Pasila Seura sekä adressin allekirjoittaneet toivovat, että HSL:n linjastosuunnitelmaa muutettaisiin niin, että suora raitiovaunuyhteys Länsi-Pasilasta keskustaan säilytettäisiin.