Susien vierailut asuintaajamissa loputtava

Uusikaupunki 2.2.2009-2.3.2009


Adressi ja mielipideilmaisu turvallisen asuinympäristön puolesta

Vastaanottaja: Suomen eduskunta
Maa- ja metsätalousministeriö
EU-komissio

Asiamies: Hannu Tohila
Viklakuja 8-12 1J
23500 Uusikaupunki

Lähettäjät: Adressien allekirjoittajat

Asia: Vakava mielipideilmaisu oikeudesta turvalliseen asuinympäristöön.

Susien vierailut pihapiirissä aiheuttavat vakavia pelkotiloja alueemme asukkaissa. On todettava, että nykyinen käytäntö ei anna meille perustuslain mukaista oikeutta turvalliseen elämään kotipiirissämme. Susien luontaisilta asuinalueilta susi on levinnyt lähelle asutustaajamia, joissa ne verottavat koti- ja hyötyeläimiä. Tämä ei voi olla sallittua eikä sen pitäisi kuulua suden luonnonmukaiseen käyttäytymiseen.

Vastuunsa tuntevat kunnat järjestävät koulukuljetuksen minimoidakseen susista aiheutuvan vaaran. Tämä ei kuitenkaan ratkaise olemassa olevaa perusongelmaa, lapsihan elää myös kouluajan ulkopuolella. Lapsella tulisi olla oikeus turvallisuuteen myös omassa pihapiirissään ja asuinympäristössään. Tämä toteutuisi, kun luotaisiin turvallinen ympäristö poistamalla ympäristössä olevat vaaratekijät.

Miten päättäjät aikovat huolehtia siitä, että kansalaiset tuntisivat turvallisuuden asuinympäristössään? Lasten turvallisuus pitäisi olla yhteiskunnassamme perusarvo. Tätä turvallisuuden tunnetta emme valitettavasti voi tuntea tämän päivän toimissamme. Pitääkö tulla ihmisuhri, ennen kuin heräämme vallitsevaan käytäntöön? Kun lailla suojattu peto raatelee kotieläimiämme ja herättää pelkoa lapsissamme, kansalaiset eivät tunne oikeudenmukaisuutta.

Kansalaisten keskuudessa kannetaan syvää huolta lapsistamme ja meille rakkaista lemmikkieläimistä.
Pyydämme, että pihapiirissä, karja-aitauksien ja kouluteiden lähistöllä oleskelevat sudet voitaisiin lopettaa välittömästi turvallisuussyistä. Pyydämme myös harkitsemaan EU:n luontodirektiivin soveltuvuutta Lounais-Suomen oloissa. Voiko olla mahdollista, että direktiivi estää itsenäistä maata huolehtimasta omien kansalaistensa turvallisuudesta?

Oheisen pyynnön esitämme, jotta Suomen perustuslain suoma oikeus tapahtuu ja jotta voimme suojella lapsiamme, kotieläimiämme, omaisuuttamme ja elinkeinoamme.


Kunnioittavasti

Adressin kirjoittavat Lounais-Suomen asukkaatScript executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )