Tampereen jouluvalot säilytettävä

Tampereen valoviikot täyttää 50 vuotta ja sen kunniaksi Tampere aikoo hävittää vuodesta 1966 lähtien kaupunkilaisia ilahduttaneet jouluvalot. Tutut hahmot - Aku Ankka, nallet, muumit, hevoset ym. - ovat syttyneet marraskuun pimeydessä antamaan valoa ja hyvää mieltä niin lapsille kuin aikuisille. Kaupunginjohtaja Erkki Lindfors ihastui 1960-luvulla Saksan Essenissä jouluvaloihin ja Essenin kaupunki lahjoitti Tampereelle ensimmäiset valaisevat hahmot. 

 

Tampereella on tehty päätös, jonka mukaan tutut jouluvalot palavat nyt viimeistä kertaa. Ensi vuodesta lähtien muutamat seiniin heijastettavat valokuviot korvaavat perinteiset valohahmot. Tampereella ollaan siis hävittämässä kappale merkityksellistä historiaa. Reilun kuukauden palavat valot kuluttavat tietysti sähköä, mutta todennäköisesti lasku ei ole ylitsepääsemättömän suuri. Ja, voiko kaikkea mitata rahalla?

 

Vastustamme Tampereen kaupungin päätöstä hävittää sukupolvesta toiseen ilahduttaneet jouluvalot. Niiden rinnalle voi suunnitella heijastettavia valokuvioita, mutta ne eivät voi eivätkä saa olla jouluvalot korvaava ratkaisu! Antakaa lasten ja lastenmielisten edelleen iloita valoviikoista tuttuine hahmoineen. Valoa pitää antaa ihmisille eikä pelkästään seinille.

 

 

Mikäli haluat allekirjoittaa adressin omakätisesti, niin voit tehdä sen Kauppahallissa Liisan Leipomon kahvilassa ja Kauppahallin Pehtoorissa.