Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Kommentoitu viesti

Risto

#75 Kivinokka innostaa ja kiinnostaa

02.11.2013 17:39

Kivinokkaa tulee hakea Unescon aineettomalle kulttuuriperintölistalle. Kivinokan yhteinen ja avoin virkistysalue kaupungissamme on aivan ainutlaatuista tämän päivän Euroopassa. Se on sekä perinteistä että vahvasti elävää kaupunkikulttuuriamme.

Kivinokalla on jo lähes satavuotinen historia suosittuna virkistysalueena keskellä kaupunkia! Kyseessä on kesämajailukulttuurin ja perinteisen stadilaisen kaupunkikulttuurin suojelu kaikille avoimessa virkistyskäytössä. Se pienituloisten kaupunkilaisten vapaa-ajanviettoa omassa kotikaupungissaan, lähellä palveluita ja luonnonsuojelu-alueen sydäntä. Täysin uniikkia ja ihmeellistä. Että tällainen kaupunkikulttuurin helmi on saanut Helsingissä säilyä, kehittyä ja elää.

Ei anneta kenekään nykyisen päättäjän, grynderin tai virkamiehen tuhota Kivinokkaa! Pidetään Kivinokasta yhdessä huolta. Se on suojelemisen arvoinen paikka.

Vastaukset

Mehiläinen

#89 Re: Kivinokka innostaa ja kiinnostaa

2013-12-29 15:05:29

#75: Risto - Kivinokka innostaa ja kiinnostaa

Kivinokan mehiläispesät ovat välttämättömiä Herttoniemen siirtolapuutarhalle ja ympäröiville metsäalueille. Jos Kivinokan mehiläispesät hävitetään, hedelmäpuiden, marjapensaiden, kukkien, perunapenkkien ym. hedelmöittyminen tulee mahdottomaksi. Mehiläisten tuhoaminen on aiheuttanut maailmalla todella isoja ympäristöongelmia. Jos mehiläispesät tuhotaan Kivinokasta, se vaikuttaa ympäröivien kasvillisuusalueiden tuhoutumiseen kymmenien kilometrien säteellä. terv. Biologian opiskelija vm. 2014.