Suoraman kirjasto säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suoraman kirjasto säilytettävä.


Vieras

#1

25.08.2014 13:46

Suoraman kirjaston läheisyydessä on iso ala-aste ja päiväkodit ja kunnassa on yksi kirjastoauto ja toista ei tule. Kuljettajien työaikaan ei riitä mahdottomuuksiin. Lasten lukutaito- ja into on huonotunut, siksi kirjasto tulisi säilyttää että sivistys ei taannu.

Vieras

#2

28.08.2014 08:39

Ei tarvitse säilyttää. Huonompaa asiakaspalvelua saa hakea.

vieras

#3

29.08.2014 03:50

Kyllä asia on ihan päinvastoin: ystävällisempää, avuliaampaa ja lapsirakkaampaa asiakaspalvelua saa hakea kuin Suoramalla on, on se myös ammattitaitoista. Vastaukset haetaan ainakin minule vaikka kiven alta, jos jotain ei ole, se hommataan muualta. Lukuvinkkejäkin osataan antaa.

Edellisen kommentin perustelu on muutenkin  kestämätön, henkilökunta saattaa vaihtua ja olla sijaisia, ei sen mukaan voi lopettamista perustella. Jos voisi, olisipa täällä vähänlaisesti kauppoja, virastoja, hoitolaitoksia, busseja....


Vieras

#4 Re:

29.08.2014 12:34

#2: -  

 Aina löytyy joku joka ei ole tyytyväinen. Lapsille kirjasto on todella tärkeä asia kuten myös monelle aikuiselle Suoraman alueella - joten kirjasto on ehdottomasti säilytettävä.

on se niin väärin!

#5 Suoraman kirjasto.

30.08.2014 10:03

Kirjastot kuuluvat meidän kultuuriin! On paikka missä kirjat ja ihmiset kohtaavat lapset , vanhukset

kaiken ikäiset. Koulu on lähellä päiväkoti-perhepäivä hoitajat  Suramalaiset asukkaat.

Käyttäjiä on! Kirjaston palveluita  on viellä mahdollisuus laajentaa..luentoja lukupiirejä näyttelyitä

kirjaesittelyä yms tiedottamista..

Heta Hallavuori

#6 Hajoita ja hallitse!

30.08.2014 10:26

Miksiköhä kirjasto on aikoinaan perustettu Suramalle?

Käyttäjiä tulee jatkuvasti lisää, kun muuttajat lisääntyy.

Kannataa katsoa vähän pidemmälle kuin omaa napaan!

 


Vieras

#7 Re:

30.08.2014 12:42

#2: -  olisi myös hienoa kuulla palautteen antajan näkemys huonosta palvelusta .....

 


Vieras

#8

01.09.2014 05:18

Hyvän asian puolesta
kirjaston käyttäjä

#9 kulttuuriteko

11.09.2014 04:33

Kangasala pitää itseään kulttuurikuntana. Todellinen kulttuuriteko on säilyttää Suoraman kirjasto.


Vieras

#10

19.09.2014 10:22

Suoramalla on koulu ja päiväkoteja,sekä koko ajan kasvava väestöpohja.Mielestäni kirjasto on tärkein kulttuurin tarjoaja Jokamiehelle.Suoraman kirjasto on erittäin hyvin palveleva ja asiakkaat huomioonottava palvelupiste.

Vieras

#11

23.09.2014 17:31

Kiitos aloitteentekijöille! Olette perustelleet asian hyvin.

Vieras

#12 Lukutaito on sivistyksen merkki

24.09.2014 09:26

Suoraman kirjasto on tärkeä lähipalvelu, johon koululaiset, päiväkotilaiset ja eläkeläiset pääsevät helposti. Tehdään suuri vääryys lukutaidolle, jos kirjastot keskitetään suuriin yksiköihin. Ei kaiken tarvitse olla niin hienoa ja laajaa. Pienestäkin kirjastosta löytyy kaikenlaista ja sinne voi tilata muista kirjastoista kirjoja jos ei omasta hyllystä löydy. Samoin löytyy lehtiä ja sarjakuvia luettavaksi. Lasten on hyvä oppia löytämään luettavansa. Tällöin into lukea on aivan toinen kuin se että annetaan kirja käteen ja sanotaan että lue tuo (siitä saa sitten kyllä tuntumaa yläasteella ja lukiossa).

Sähköisistä informaatiokanavista tulvii tänä päivänä sellainen määrä helppoa ja nopeaa tarjontaa, että lukemaansa ei ehdi (eikä tarvitse) kunnolla miettiä. Kirjojen kanssa syvennytään kunnolla lukemiseen ja sen ymmärtämiseen. Kirjojen lukemisen voisi aloittaa vaikka Ray Brandburyn Fahrenheit 451 kirjasta. Siihenkö tässä ollaan menossa - kirjojen polttamiseen ja roskaviihteen tulvaan.

 


Vieras

#13 Liian tiheässä?

29.09.2014 05:00

Kirjaston lakkauttamista perustellaan mm. sillä, että kunnassa on liian tiheä kirjastoverkko moniin muihin kuntiin verrattuna. Miksi pitää ottaa kurjuudesta mallia? Tiheä kirjastoverkko voisi olla hienoa mainiosta kunnan kulttuuri- ja lapsiystävällisyydestä. Sitäpaitsi kun ei ole selkeätä kuntakeskusta, vaan asutus on yhtä tiheää soiroa kirkonkylästä Tampereen rajalle, sille välille tarvitaan kyllä parikin lähikirjastoa. Kuntaan ympätyt Sahalahti  (etäisyys keskustasta n. 20 km)ja Kuhmalahti (etäisyys n. 40 km) tarvitsevat myös omansa. Aivan eri asia on yhden ison keskuksen omaava kunta, jonka ympärillä on vain haja-asutusta; kyllä siellä saatetaan pärjätä pääkirjastolla ja kirjastoautolla. Turha vertailla asioita, jotka eivät ole vertailukelpoisia, ei se ketään hämää!

 

Kansu

#14

25.10.2014 18:28

Päättäjät rakastavat pienten koulujen, kirjastojen, neuvoloiden ym sulkemista ja perustelevat sitä säästösyillä. Tällä hetkellä talous on kurjassa jamassa, mutta Suoraman kirjaston lopettaminen on todella lyhytnäköistä. Osoittaa päättäjien kyvyttömyyttä nähdä asiat kokonaisuutena. Kirjasto ja koulu muodostavat yhtenisen kokonaisuden.

On hyvä, että tällainen adressi sivusto on olemassa ja ihmiset voivat näyttää mielipiteensä ja allekirjoittaa adressin. Itse asuin aikanani perheeni kanssa Suoramalla, nyt asumme Vaasan naapurikunnassa Mustasaaressa, mutta Suoraman asiat koskettavat vieläkin. Täällä Vaasanseudulla kerätään nimiä keskussairaalamme sydänkirurgian ja erikoissairaanhoidon säilyttämisen puolesta. Täälläkin vedotaan säästöihin ja tulevaan sotu-ratkaisuun.

Aika näyttää kuinka Suoraman kirjaston ja Vaasan sydänkirurgian käy. Suoraman kirjaston säilyttäminen on todella hyvin perusteltu.

Mervi Luukkanen

#15 Re:aika on nyt

26.10.2014 09:54

#14: Kansu -  

Hienoa, Kansu, että olet vielä kiinnostunut Kangasalan asioista! Olen täysin samaa mieltä kanssasi, eritoten tästä kirjaston ja koulun yhtenäisestä kokonaisuudesta. Suoraman kirjaston kohtalo ratkaistaan 17.11. valtuuston kokouksessa, vielä ehtii houkutella kirjaston ystäviä allekirjoittamaan adressin sekä ottamaan yhteyttä valtuutettuihin! Paperiadresseihin on kertynyt tähän mennessä  arviolta 2000-2500 allekirjoitusta - ja lisää tulee koko ajan. Allekirjoittajat Suoramalla, muualla Kangasalla ja kauempana pitävät kirjaston olemassaoloa valtavan tärkeänä.

Kiitos adressivinkistä Vaasan sydänkirurgian puolesta, kävinpä katsomassa ja allekirjoittamassa:) Sydämen asiat täytyy pitää lähellä!

 


Anonyymi

#16

26.10.2014 16:12

Koulua ei saa missään tapauksessa lopettaa.

Vieras

#17

30.10.2014 11:38

Pienet lähikirjastot on säilytettävä! Ne ovat ehdottoman tärkeitä lasten lukutaidon oppimisessa sekä lukemiseen kannustamisessa. Lähikirjastossa on helpompi asioida joten kirjaston palveluja käytetään silloin myös enemmän.

Vieras

#18 Re:

12.11.2014 07:10

#2  Ei tarvitse säilyttää. Huonompaa asiakaspalvelua saa hakea.

 Minkälaista palvelua ja kuinka itse olet käyttäytynyt? Palveluhenkisempiä saa hakea kaukaa. "Kirjastontädit" tuntevat suuren osan lapsista, jotka mielellään koulun jälkeen käyvät kertomassa päivän tapahtumista koulussa. On kuulemma useita pieniä koululaisia, kenellä ei ole kotona ketään kotona odottamassa ja kuitenkin on tarve saada jutella ihan arkisista asioista heti koulun jälkeen. Illalla näitä asioita ei enää muisteta. Lapset osaavat elää hetkessä. Kunnan suurimman alakoulun lähikirjaston sulkeminen olisi edesvastuutonta lasten lukutaidon kehittämisen kannalta.


Vieras

#19

12.11.2014 07:44

Kai havaitsitte myös, että kirjastoauton reittejä vähennetään alkaen 1.12.2014? Suoraman kirjaston välittömältä vaikutusalueelta lopetetaan kokonaan Metsäkulman pysäkki ja Kortekankaalla käydään jatkossa vain joka toinen perjantai ilalla, jolloin saavutettavus ei välttämättä ole sama kuin viikolla. Puhumattakaan Metsäkulman entisestä ajasta (20.05-20.30), joka ei pienille lapsille sovetunut alkuunkaan.   

Tuskin on toivoa paremmasta, jos kirjasto nyt suljetaan.

Mervi Luukkanen

#20 Adressi suljetaan

15.11.2014 12:57

Adressi suljetaan maanantaina 17.11. puolenpäivän aikaan ja luovutetetaan Kangasalan kunnanvaltuustolle torilla klo 14.30 ennen 15.00 alkavaa valtuuston kokousta. Suoramalaiset ja muut joita asia koskettaa, sinne mukaan kyltein tai muuten osoittamaan mieltä.

Karri Suonperä

#21 Sivistyksestä säästäminen typerää.

16.11.2014 10:20

Ensimmäiset kaksikymmentä elinvuottani Kangasalla ja  Suoramalla viettäneenä en voi kuin ihmetellä tätä lakkauttamisintoa. Tällä hetkellä Hattulassa asuvana olen enemmän kuin mielissäni lähellä sijaitsevasta kirjastosta jonka palveluja käytänkin lasteni kanssa ahkerasti. Myös aikanaan ala-asteikäisenä kirjato palveli koululaisen tarpeita loistavasti. Kaiken kaikkiaan kirjastorakennus muine palveluineen on kompakti kokonaisuus josta voisi ottaa mallia muuallakin!