Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Minttu
Vieras

#51 VR = Venaa Rauhassa

19.12.2010 15:27

Jokelan asemaa ei saa lakkauttaa! Missä me sitten odottelemme pakkasissa niitä myöhässä olevia junia? Jokelan asemalta saa maan parasta palvelua asiassa kuin asiassa...se ei kai käynyt VR:lle.
susanna virtanen
Vieras

#52

19.12.2010 17:28

en ala ostamaa muualta lippua, ja missäs sit odotellaan junaa kylmässä kun lopetetaan lippun myynti ja juna myöhäs melko useesti kovilla pakasilla
matkustaja
Vieras

#53 risoo vr:ään päätökset

19.12.2010 17:29

missäs sit odotellaan juna kylmässä ja ostetaan liput, ja lisää työttömyytä vaan
Järkyttynyt uutisesta
Vieras

#54 Vr petti taas lupauksensa!!!

19.12.2010 17:57

Katteettomia lupauksia Vr:ltä ja palvelut huononee!! Asemaa EI saa lakkauttaa!! Lippujen hinnat nousee koko ajan ja palvelut huononee, ei heru kiitosta Vr palvelusta muuta kuin mukavalle ja kohteliaalle" asemapäällikölle". Edellisen talven kaaoksesta voisitte jo oppia jotain...
Kari Järvenpää
Vieras

#55 Asemapalveluiden puolesta

19.12.2010 20:09

Onko vr:n ja tuusulan toimesta tutkittu asemapalveluiden hoitamista yritysten toimesta? En osaa sanoa tarvitaanko sinällään vr henkilökuntaa asemalla, mutta lämmin kahviotila luulisi toimivan? Liput kyllä saa automaatista ja junasta...
Huomioon tosiaan otettava Jokelan tuleva kasvu ja kaavoitus sekä pääradan lisääntyvä kapasiteetti
Heikki Kaaranen
Vieras

#56 Re: Asemapalveluiden puolesta

19.12.2010 20:34

#55: Kari Järvenpää - Asemapalveluiden puolesta 

Tervehdys,

Automaatista saa normaalihintaisia kertalippuja mihin tahansa määritellylle asemalle Suomen rajojen sisällä. Sen sijaan 30 päivän liput, erilaiset sarjaliput, opiskelija-, varusmies- ja eläkeläishinnoitellut liput eivät kuulu automaattien valikoimiin. Kuukausi- ja sarjalippuja ei tietääkseni junissa myydä.

Internet-sivuilta taitaa saada jotakin näistä, mutta palvelu ei ole suinkaan sama. Kaikki eivät myöskään käytä internet-palveluita eikä sitä voida edellyttää.

VR on lehtijutuissa esittänyt "kyllä varmaankin ehkä joku voisi hoitaa" - "tutkimme ja kartoitamme mahdollisuuksia saada sopivaa vuokralaista" -tyylisiä kommentteja aihetta koskien. Tuusulan kunta tai kukaan muu taho ei ole varmaankaan ehtinyt pohtia aseman uusiokäyttöä vielä.

Syy tähän on se, että VR:n päätös tuli julkisuuteen vasta torstaina 16.12.2010 ja Keski-Uusimaa käsitteli aihetta ensimmäisen kerran 17.12.2010. 19.12.2010 lehdessä Martti Turtola käsitteli viimeksi asiaa todeten, että asian saattaminen julkisuuteen tällä tavoin oli VR:ltä harkittu teko. Julkaisu joulun alla - jolloin ihmisillä on paljon muuta ajateltavaa - oli todennäköisesti tehty siksi, ettei asiasta nousisi minkäänlaista kansalaiskeskustelua tai mahdollista mielipiteenilmausta.

Maarit Uusikumpu
Vieras

#57 Kilpailutusko lakkautuspäätöksen takana?

19.12.2010 21:54

Tervehdys,

VR:llä on menossa muutosohjelma ja joka kivi käännetään kustannuksien vähentämiseksi. Suomessa valmistellaan rautateiden henkilöliikenteen kilpailuttamista. Toistaiseksi aiheesta on vasta selvitystyöryhmän lausunto, mutta ei näitä selvityksiä lämpimikseen tehdä. Sen tuloshan oli, että henkilöliikenteen kilpailutus olisi järkevintä aloittaa pääkaupunkiseudulta.

Mietityttää, että onko tämä osa VR:n tapaa laittaa yhtiö kilpailutuskuntoon, niin että se pärjää sitten myöhemmin tarjouskilpailussa. Ainakin VR on tehnyt ja tekee vielä paljon kustannuksiensa alentamiseksi. Esimerkiksi junissa aloittaneet osa-aikaiset junamyyjät ovat osa kilpailuun valmistautumista. Miksei sitten Jokelan aseman lakkauttaminen.

En kannata Jokelan aseman lakkauttamista, vaikka ymmärränkin, että VR on kovan paineen alla. Suomessa kuitenkin tarvitaan lämpimiä odotustiloja ja Jokela sentään on aika iso taajama. Jokelan aseman lakkauttaminen lyö korville visiota yhdyskuntarakentamisesta, jossa rautatiet ja junaliikenne ovat keskeisessä asemassa muun muassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#58 Kilpailutus ongelmanratkaisuna?

20.12.2010 00:17


VR:n muutosohjelma on fakta. Tällä hetkellä rautatieläisillä on vaihtoehtona vain työllistyminen VR:llä, työttömyys tai alan vaihto. Siksi kannattaisi miettiä olisivatko vaihtoehdot kuitenkin hyvästä.

Esimerkiksi olojamme vastaavassa Ruotsissa henkilöjunaliikenteen kulkumuoto-osuus on meitä korkeampi. Erona on se, että Ruotsissa sallitaan muut operaattorit toisin kuin meillä.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Kilpailulausunto2010.pdf

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Jokelan asukas
Vieras

#59 Jokelan asema säilytettävä

20.12.2010 08:15

Jokela ilman Jokelan asemaa on kuin Tuusula ilman Jokelaa.
Tarvitsemme henkilökohtaista asiakaspalvelua. Ei tarvitse
kaikkea ostaa netin kautta. Minusta Jokelassa saisi olla
jo kaksikin lipunmyyjää,kun asukasluku lisääntyy päivä päi-
vältä. Mitä tämän jälkeen? Seuraavana vuorossa olisi Järven-
pää ja Kerava. Mitä käyttöä tämän jälkeen on Jokelan asemalla?
VR saisi olla edelleen valtion palvelulaitos eikä voittoa
tuottava liikelaitos.
Maarit Uusikumpu
Vieras

#60 Re: Jokelan asema säilytettävä

20.12.2010 09:21

#59: Jokelan asukas - Jokelan asema säilytettävä 

 VR on osakeyhtiö ja sitä koskee osakeyhtiölain säädökset, tähän on tultu.

Maarit Uusikumpu
Vieras

#61 Re: Kilpailutus ongelmanratkaisuna?

20.12.2010 09:26

#58: Kalevi Kämäräinen - Kilpailutus ongelmanratkaisuna? 

 Mitä uutta tuovat uudet operaattorit rautatieläisille tai matkustajille. Lisää vuoroja ei voida laittaa, kun raide- ja ratapihakapasiteetti ei riitä Helsingin päässä ja pääradalla. Kun ne on hoidettu, voi myös VR lisätä junavuroja. Tosiasia on, että tulevaisuudessa häämöttävä kilpailutus on Jokelan aseman lakkauttamisen takana.

Mitä pahaa siinä muuten, on jos työntekijät voivat tehdä pitkää työuraa yhden työnantajan leivissä. Kilpailutus tekee työntekijlöistä heittopusseja, sehän on nähty jo ratapuolella, jossa kaksi valtionyhtiötä kilpailee samoista kunnossapitoaluista.  

 

Paljon jo kokenut, muttei vielä kaikkea nähnyt
Vieras

#62 Palvelu ja palelu Jokelan asemalla

20.12.2010 09:58

Jokelan aseman lipunmyynnin palvelu on jotain erinomaista, ystävällistä, auttavaista ja tuloksellista. Edullisin ja nopein junayhteys päämäärään löytyy ainoastaan asiansaosaavan ja palvelualttiin henkilön avustuksella avoimelta lippuluukulta lämpimässä odotussalissa, ei epäkuntoisesta lippuautomaatista säilytettävän asemarakennuksen viimaisella nurkalla.
V. 1985 tai -6 talvella pitkänä -30 asteisena ajanjaksona avattiin vielä silloin käytössä ollut matkatavarahuone hyytyville matkustajille junan ollessa jopa 1/2 tuntia muöhässä.
Kuka tulisi avaamaan suljetun aseman paleleville matkustajille jo päätetyn asemapoiston toteuduttua? Junat kun tuntuvat myöhästelevän edelleen säistä riippumatta tai varsinkin niiden takia.
Mistä saisi asiallisen neuvonnan ja tarpeelliset matkaliput oman asemanhoitajan siirryttyä muille markkinoille? Tähän ei ole vielä kukaan viranomaisen edustaja uskaltanut vastata, jos kellään siihen lienee haluakaan. Ensin tulisi voida ostaa lippu jonnekin, mistä voisi ostaa lipun sinne, mihin on menossa. Aseman nurkalle asennettu lippuautomaatti oli susi jo syntyessään enkä usko pomminvarmaa automaattia edes maailmalta löytyvänkään.
Kuviteltakoon mihin kuntoon museoviranomaisten säilytettäväksi tarkoittama arvokas rautatien alkuaikoina oikein maan Hallitsijan luvalla rakennettu asemarakennus rappeutuisi huollon puutteessa ja ymmärtämättömien kansalaisoppilaiden käsittelyssä.
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#63 Re: Re: Kilpailutus ongelmanratkaisuna?

20.12.2010 10:25

#61: Maarit Uusikumpu - Re: Kilpailutus ongelmanratkaisuna? 

VR:n toimitusjohtaja Aro totesi A-talkissa 21.1., että kuormitetuimmillakin rataosilla on tilaa ainakin ruuhka-aikojen ulkopuolella. Myös toisenlaisia lausuntoja on yhtiön edustajilta kuultu, mutta tässä luotan Aroon, joka tuolloin oli vielä varsin tuore kasvo yhtiössä. Yhtiön etu ei ollut ehkä vielä täysin tullut sisäistettyä.  

Ei pitkissä työurissa saman työnantajan leivissä toki liene mitään pahaa, mutta on siinä minusta riskinsä, jos työnantaja on ainoa alallaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

Simo Karhunsuo
Vieras

#64 Jo on itsestä pxekeleestä...

20.12.2010 10:30

No haloo, 135 vuotta joku tolkku, vaikka museona eli käytössä säilytettävä.
Ei kaikkii voi rahassa mitata,korvata.
Kasvava paikka, siis ei järjen hiventäkään.
Suomen kuuluisin palveluistaan...
SIIS MIKSI JUURI NYT, JOULUN ALLA, MIKSEI TAMMIKUUN PUOLESSA VÄLISSÄ.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2010 10:32


liisa Kujanpää
Vieras

#66 Lopettettuja

20.12.2010 11:17

oNHAN se ihan väärin että Jokelasta lopetetaan asema,täältä lopetettiin jo asemapäällikön talon käyttökin ,useat yhdistykset-ja yhteisöt ovat siitä erittäin pahoillaanAmbulanssikin otettiin pois vaan ihan asukkailta kysymättä,ikäihmisiä täällä on paljon.terveisin Liisa Kujanpää.
matti Kujanpää
Vieras

#67 Taas syrjintää

20.12.2010 11:39

Aseman sulkeminen on rasismia.Ikäihmisiä,vammaisia ja köyhiä kohtaan suunnattua rasismia.

Vieras

#68 Joku raja oltava

20.12.2010 11:53

Ensinnäkin on hirveän kummallista kuinka jokainen puhuu asemapäälliköstä jota Jokelassa ei ole ollut moneen vuoteen, lipunmyyjä siinä missä muutkin ovat. Toisekseen omalta osalta palvelu on ollut Jokelan asemalla useimmiten huonoa, silloin kun haluaisi matkustaa asema on kiinni, jotenka joutuu kuiteskin palelemaan pihalla. Monetko opiskelijat saavat nauttia aseman lämmöstä? Itse ei ole päässyt tästä nauttimaan, koska asema on kiinni suunnilleen klo 12:30 eteenpäin.
Tuttu ja turvallinen paikka
Vieras

#69 Ei päätä, eikä häntää...

20.12.2010 17:22

Jo on aikoihin eletty, tarpeellinen, toimiva, asiakaskunta kasvava, Suomen kuuluisin asiakaspalveluistaan, 135 vuotta vanha...
No haloo, ei se näin voi mennä, missä maalaisjärki? Miksi juuri nyt, miksei esim. tammikuun puolessa välissä, hiljainen hetkikö...
Franz Andersin
Vieras

#70 Adressi

20.12.2010 17:57

Eihän tota nyt kannata lopettaa kun jokela kumminki tälläne kasvava kylä ja todella moni tarvii tuota asema lipunmyyntiä. Ei tää oo kato nii helppo juttu.
ei mikään juntti
Vieras

#71 syrjäkyläläisen kynästä

20.12.2010 19:23

Palopuro sijaitsee n.neljän kilometrin päässä Jokelasta ja Hyvinkäälle matkaa n.kuusi kilometriä.Meiltä palopurolaisilta (kuin myös takojalaisilta) vietiin jo junapysäkit ja bussiyhteydetkin harvassa.Viikonloppuisin ei kulje busseja lainkaan ja nyt vielä tämäkin päätös sulkea Jokelasta lipunmyynti ja odotustilat!Ai että pistää vihaksi;minkälaisia putkiaivoja siellä on päättämässä asioista??! Kai se on niin,että niinkauan kuin asia ei koske itseä,on helppo iskeä nuijaa pöytään.

Vieras

#72 Asema

21.12.2010 08:49

asema täytyy säilyttää, junat 5 kertaa(aamuisin) viikossa myöhässä, täytyy olla paikka missä lämmitellä
junasta autoon
Vieras

#73 Ei se pelkkä asema

21.12.2010 10:05

vaan se junien myöhästely joka ainoa päivä.

Aina on vaihdot sekaisin. Kun yksi juna myöhässä niin vr:n koko paletti menee sekaisin.

Kaukojunat positettava kiskoilta kokonaan ja siirrettävä kumipyörille sotkemasta liikennettä.

Lippuja saa kyllä muualtakin ja asemaa ei tarvittaisi, jos junat kulkisivat aikataulun mukaan.

Marja
Vieras

#74

21.12.2010 10:10

Jokelasta kulkee paljon ihmisiä junalla sekä Helsingin, että Lahden suuntaan. Olisi sulaa hulluutta lopettaa tämä asema. VR menettäisi taas paljon matkustajia ja näistä moni joutuisi jatkossa kulkemaan omalla autolla ja se taasen saastuttaisi ilmakehää lisää. Joten kannattaa harkita tarkkaan onko tässä lopettamisessa mitään järkeä.
Rauli
Vieras

#75 Verrattain tuore jokelalainen

21.12.2010 19:50

Olen asunut jokelassa reilun viisi vuotta ja nähnyt sen jo sinä aikana kasvavan aivan huikesti ja mikäli mitään kaavaluonnoksista ja suunnitelmista ymmärrän, niin kasvu tulee olemaan vielä paljon suurempaa ja nopeampaa kuin tähän saakka. Pitäisiköhän VR:lla ottaa järki käteen ja tehdä vaikka Tuusulan kunnan kanssa yhteistyötä aseman ja sen ainoan työntekijän työpaikan säilyttämiseksi. Jokela on Tuusulan kasvukeskus ja loistavien (juna)yhteyksien varrella. Nyt Kaikkonen, Taiveaho ja kumppanit suu auki siellä eduskunnassa ja vaikka tällä kertaa olisikin ns. oma lehmä ojassa niin ainakin hyvän asian puolesta tapellaan.