Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Soile
Vieras

#76 Vr:n toiminta ja palvelut

21.12.2010 20:09

Olen kulkenut junalla töihin jo vuoden päivät ja junat ovat aina olleet enemmän vähemmän myöhässä. Kun Pasilan asemalta pitää vielä jatkaa matkaa sinne töihin on taatusti aina myöhässä, eikä auta vaikka lähtisi edellisellä, kun sekin on tietysti myöhässä. Tässä VR:llä olisi parantamisen varaa palvella meitä junan käyttäjiä. Sitten se palvelu pasilan VR:n toimistossa. Yritin ostaa kk-lippua Jokela-Helsinki välille, palvelu oli tosi nuivaa ja huomasi kyllä palvelun eron lähiseudun lipun ostolle ja Rovaniemen lipun ostolle. Ei kiitos, jos en voi ostaa lippua täältä omalta Jokelan asemalta, en siirry sitten muuallekaan ostoksille. Palvelu täällä Jokelassa pelaa ja on HYVÄÄ ASIAKASPALVELUA, vastauksen saa kun kysyy. Ihmettelen minäkin sitä asiaa, että tänne Jokelaan on muuttamassa uusia asukkaita asumaan, mutta mitä meillä on tarjota heille, jos palveluita vain karsitaan. Täältähän on jo vähennetty juna-asemia, ambulanssi jne. ja sitten vielä joululahjaksi VR:ltä tämä uutinen juna-asemamme sulkemisesta. Sitten niistä junavuoroista: eikös junien aikatauluja esim. hieman muuttamalla saisi tänne junavuoroja lisää, jos tulee kalliiksi rakentaa rataa? Mielestäni ajattelemisen arvoinen asia. Lähijunat ilman tunnusta, eivät pysähdy kuin Hki, Pasila, Kyrölä, Järvenpää, Saunakallio, Hyvinkää ja Riihimäki, mukaan mahtuisi varmaan yksi Jokelan pysähdys. Tilaakin on ollut nyt jokakerta kun olen sillä mennyt Pasila - Järvenpää välin. Ajatus tämäkin!
jokelalainen
Vieras

#77 Numero 68:lle

21.12.2010 23:18

Onko se lipunmyyjältä huonoa palvelua, että asema on kiinni? Ei taida aukioloajat yksin hänestä riippua, vaan lähinnä niistä tunnetuista VR:n säästämistoimista. Jokelan asema on avoinna 6-13, aamuisin kun on vilkkain (ja yleensä myös esim. talvisin kylmin) aika vuorokaudesta. Valitettavaa, josset ole Jokelan kuuluisaa Hokkasta ikinä tavannut ja saanut nauttia hänen loistavasta asiakaspalvelustaan. Itse olen myös opiskelija, mutta useimmat koulupäivät alkavat kuitenkin ennen kello yhtä. Ihmettelen myös, eikö asema voi mielestäsi olla hyödyllinen ja vaalimisen arvoinen, vaikka se ei hyödyttäisikään juuri sinua nro 68?

Omistautumisesta kertoo osaltaan myös se, että ainakin viime talvena junien myöhästellessä Hokkanen tarjoili aamulla asemalla glögiä ja piparkakkuja, melko varmasti ihan omasta palkkapussistaan...
Itse puollan ehdottomasti perinteikkään asemamme säilyttämistä. Meiltä jokelalaisilta on jo viety liiaksikin palveluita!

Terv. koko ikänsä 20v Jokelassa asunut
Susanna Eloranta
Vieras

#78 Re: Numero 68:lle

21.12.2010 23:40

#77: jokelalainen - Numero 68:lle 

 Komppaan ihan täysillä ja koko sydämestäni edellistä Jokelassa koko ikänsä asunutta kirjoittajaa.

Lisäksi, jos asema nyt suljetaan, ei sen avaamisesta tule enää tulevaisuudessa tuskin olemaan toivoakaan. Sitä rataa voi vaakalaudalla olla myös lisäraiteiden mukamaan tuoman ns. kolmannen junan tunnissa Jokelassa pysähtyminen. Kyse ei ole pelkästään lipunmyynnin jatkumisesta, vaan erityisesti palvelun tarjoamisesta asiakkaille.

Mikä taho valvoo Valtion Rautatieyhtiön toimia? Saako säästötoimien nimissä tehdä mitä vain? Jos oikeasti elinkeinoelämässä oleva yksityinen osakeyhtiö toimisi samoin, asiakkaat kaikkoaisivat, äänestäisivät jaloillaan, puskaradio kiertäisi ja säästöjä olisi turha tehdä kun ei olisi asiakkaitakaan. Onko niin, että kun yritys on valtion osakeyhtiö, sitä ei koske mitkään normaalit osakeyhtiön toimintaa normaalissa yrityselämässä koskevat lähtökohdat, kuten asaiakastyytyväisyys, joista se oikea tulos syntyy? Myynti ei onnistu kun myyntipaikat ovat harvassa ja tuotantovälineet ovat epäluotettavia. Ei ihme jos tarvitaan säästöjä. Monopoliasemassa on helppo tehdä mielivaltaisia asioita. Enemmän selkärankaa vaaditaan, että uskaltaa myöntää erehdyksensä ja korjata tilanne.

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#79 Re: Re: Numero 68:lle

22.12.2010 00:03

#78: Susanna Eloranta - Re: Numero 68:lle 

Vaikka meillä niin usein yhäkin pelotellaan Britannian rautatiekokemuksilla, kyllä sieltä on myös otettavissa oppia.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Pj034.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

utale
Vieras

#80 VR:n strategia

22.12.2010 09:44

Jos palvelu toimii ja on vieläpä hyvää, se täytyy lakkauttaa. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun itsekin olen seissyt täpötäydessä asemarakennuksessa odottamassa sitä myöhässä olevaa junaa - onneksi on päässyt sisätiloihin pakoon tuulta ja tuiskua. Asemapäällikkö osaa tiedottaa radan tapahtumista huomattavasti sujuvammin ja luotettavammin sekä rauhoittaa kuumenneita tunteita kuin kalsakkaat automaattikuulutukset. Lipunmyynti sujuu asemapäälliköltä huomattavasti paremmin kuin automaatilta, joka on usein epäkunnossa. Minusta tässä on jo monta hyvää syytä lakkauttaa asema ja hätistää sankka joukko jokelalaisia yksityisautoilun autuuteen.
Vmp
Vieras

#81 Lipunmyynti putoaa

22.12.2010 10:14

Käsittämätön päätös. Vilkas asema ja suuri hyöty matkustajille kun voi odotella myöhässä olevia junia lähes joka ikinen talviaamu.

Kesällä on lomien takia vähemmän matkustajia kuin talvisin ja Jokelan asema on kiinni asemapäällikön loman ajan. Silloin huomaa että konnari ei ehdi myydä lippuja kaikille junaan tulijoille jos matkustaa esim jokelasta järvenpäähän tai keravalle. Vt. menettää lipputuloina ne roposet mitkä säästää aseman sulkemisella. Ja vaikka ei menettäisikään niin paljon, on laskettava hintaa myös ihmisten negatiivisille ajatuksille Vr.aa kohtaan asian vuoksi. Vr.n maine on muutenkin pohjamudissa. Vielä jos pitää odotella junia taivasalla pakkasessa. Ei, ei näin.
Ärsyyntynyt
Vieras

#82 Protesti

22.12.2010 11:27

Mikäli asema lakkautetaan, olisi vähintäänkin reilua että kukaan allekirjoittaneesta ei osta vähintään kuukauteen yhtään lippua vr.lta. Ei yhtään. Pidempikin protestiaika toki käy.
Töihin autolla. Omalla tai jonkun kyydillä.

Jos niinkin vähän kuin 300 matkustajaa ei osta kk. lippua välille Jokela- Helsinki, ottaa Vr turpaan noin 42000 euroa/kk.

Ja kaikki lopettaa heti kun vain mahdollista suorakausi ja muiden vr.n kannalta edullisten palveluiden käytön. Juuri siksi lipunmyynti asemalla on vähentynyt kun niitä suorakausia ym. ostetaan. Ei niistä saa edes mitään hyötyä enää.
burbot
Vieras

#83 Eriarvoisuuttako?

22.12.2010 13:10

Käsitin, että sarja- tai kk-lippua ei saa automaatista. Onko maksettava kertalippu, jotta pääsee esim. Hesaan lipun ostoon. Eikös tässä ole asiakkaat eriarvoisia. VR tietty saa lisätuloa! Itse kyllä olen autolla ajellut, kun liityntäliikennettä ei saada järkättyä.
Jori Porspakka
Vieras

#84 Allekirjoitusten määrä (1646 nyt) kertoo Jokelan aseman säilyttämisen tärkeydestä !

22.12.2010 13:12

VR yhtymän päätös Jokelan aseman lopettamisen lisäksi myös Iisalmi, Pietarsaari ja Kemijärvi ovat ensi vuoden (2011) maaliskuussa samassa tilanteessa.
Junaliikenne on tärkeä siis koko Suomessa ja siksi on vietävä "VR Takaisin Raiteille" myös valtakunnallisesti.
Ei ole hyväksyttävää, että kansalaisille erittäin tärkeä, henkilöliikennettä hoitava ex-valtionyhtiömme on annettu "markkinamiesten" toteuttaman kvarttaalitalouden lyhytnäköisen bisnes-talouden varaan.
Tulokset tämän kaltaisista markkinakeskeisyydestä on joka puolella Suomea, lopetettuina/myytyinä työpaikkoina.
Vastuu tapahtuneesta kuuluu valtionyhtiöiden yksityistäjille eli eduskunnan puolueille.

Vaalit ovat tuotapikaa, onko sinun edustajasi/ehdokkaasi "VR Takaisin Raiteille" puolesta.
harri kämäräinen
Vieras

#85 junalakko?

22.12.2010 16:40

Onnistuisikohan junalakko seuraavasti:
Kimppakyytirinki?
Sopiva porukka kerää kimppabussin?
Jos 2000 matkustajaa päivässä kulkee kuukausilipulla vaikka 100 eur/kk/henki joka tekee +200.000 eur/kk eli +2.400.000 rahaa/vuosi. Tuo on siis liian pieni summa VR:lle eli autetaan VR:ää katkaisemaan tuo tappioputki.
Kimppa-autonkin voi ostaa 5 henkeä yhdessä. 7700 eur/vuosi pitäisi kertyä säästyneistä junalipuista ja sillä autoilee jo kummasti.
Ja Jokelan yhdistyksiltä vaatimus kunnalle Jokelan väkiluvun pysäyttämisestä kunnes saadaan lisäraiteet ja tieyhteydet ajantasalle? Tuusulan kunta on luvannut valtiovallalle ottaa tietty määrä lisäväkeä/vuosi mutta miten se toimii kun on tiet tukossa eikä kannata ottaa lisää väkeä junaankaan koska raiteet ei riitä.

Jori Porspakka
Vieras

#86 VR yhtymän lopettamat asemat, Iisalmi Kemijärvi Pietarsaari Jokela YHTEISTYÖHÖN

22.12.2010 19:05

On syytä aloittaa valtakunnallisesti kansalaisten yhteinen liike, VR-yhtymän johtoryhmän päätöstä vastaan ja painostaa johtoryhmää perumaan lopettamis päätös.

On selvitettävä kansalaisille, kuntien valtuustoille ja muille kuntien päättäjille, yrityksille ja kansanedustajille lopettamispäätöksen vahingollisuus.

Jori Porspakka
porspakka@pp.inet.fi
040 5605008
Akseli Pitkänen
Vieras

#87

22.12.2010 20:54

Osallistu yhteisen hyvän puolesta.
Ari Lepistö
Vieras

#88 VR löysi ratkaisun ongelmiinsa !

23.12.2010 07:42

Se on Jokelan asema!! En tiedä, kuinka paljon Juha Hokkanen saa kuukaudessa palkkaa hoitaessaan yksin Jokelan aseman lipunmyyntiä, mutta palkka täytyy olla aika lähellä VR:n päälliköiden vuosibonuksia, jos Jokelan aseman lakkautuksella aiotaan saada jotain aikaan. En myöskään tiedä, minkälainen kovapalkkainen älypääkomitea on lakkauttamista ehdottanut, mutta heille ehdottaisin reissua aamukuudelta Jokelasta Helsinkiin, odottamaan ulkona viimassa jäätyneitä junia.

Juha Hokkanen ja Jokelan asema tekevät parasta peeärrää yhtiölle, vaikka Jokelan aseman kustannuksilla tuskin kovin montaa kiviukkoa saadaa "vitsailemaan" mainoksissa. Erittäin huono ja lyhytnäköinen päätös kaikenkaikiaan ja se pitää perua samantien.
Jokelalainen 14 vuotta
Vieras

#89 Lukekaa Keskarin yleisönosaston kirjoitus!

23.12.2010 10:09

Kiitos Heikki Kaaraselle asiallisesta, napakasta ja osuvasta yleisönosaston kirjoituksesta tänään 23.12. Keski-Uusimaassa.
Uskotaan, että joukkovoimalla saamme aikaan sen, mitä Kemijärveläiset saivat itsellensä; elämäntäyteisen juna-aseman!
Kaija Viljakainen
Vieras

#90 Jokelan Asema

23.12.2010 10:52

Haluaisin olla junan käyttäjä vastaisuudessakin.
Junalla joka päivä
Vieras

#91 VR:n kiitetyin työntekijä Jokelassa

23.12.2010 13:09

Olen myös ehdottomasti Jokelan aseman säilyttämisen kannalla.
En voi käsittää, että VR aikoo siirtää muualle ainoan työntekijänsä jota on kiitelty julkisuudessa asti ja joka saa päivittäin positiivista palautetta. VR:n toiminnassa kun ei muuten juuri ole ollut kehumista...

Jokelan asema ja sen lipunmyyjä eli "asemapäällikkö" on säilytettävä ja sitä myöten myös PALVELU!!!
Riikka
Vieras

#92 Jokainen voi vaikuttaa

23.12.2010 13:39

Lueskelin tuossa eri ehdotuksia siihen kuinka saadaan viestimme menemään perille VR:n ylemmille tahoille koskien Jokelan aseman lakkauttamisuhkaa. Ymmärrän että kiukuspäissään tekisi mieli jättää liput ostamatta, vääntää raiteet solmuun ja ostaa kimppabussi, mutta tehokkaimmin voimme vaikuttaa sillä että jokainen ostaa lippunsa lipunmyynnistä, ei junasta tai automaatista. Näin saadaan aseman lippukassaan tuloja ja aseman toiminta kannattavaksi. Valitettava tosiasia on että jos asemaa käytetään vain lämmittelypaikkana, ei kukaan liiketoiminnasta vähääkään ymmärtävä katselisi pitkään kannattamatonta toimintaa.

Siispä tästä eteenpäin osta lippusi (myös ne kertaliput parin aseman päähän) Hokkaselta aina kun asema on auki :)
Mikaela Vuorio
Vieras

#93 Jokelan asemarakennus monipuoliseen hyötykäyttöön

23.12.2010 22:13

Jokelan asemalle pitäisi saada vähän kokonaisvaltaisempi meininki. Ei pelkkä lipunmyynti ja sen pienet volyymit pidä sitä hengissä, jokainen järki-ihminen sen ymmärtää, vaikka kuinka olisi palveluhenkinen ihminen hommissa.

Kummaa että VR on antanut tuommoisen neliömäärän (siis kokonaisen asemarakennuksen) pysyä ylläpidettynä kymmeniä vuosia tarjoamalla pelkän osapäiväisen lipunmyyntiluukun ja klo 13 sulkeutuvan odotustilan, joka ei pohjoiseen matkaavia hyödytä lainkaan ja on kaikki viikonloput kiinni kuten lipunmyyntikin! Aikamoista tilojen ja työntekijäresurssien haaskausta on ollut.

Esim. Jokelasta puuttuu suutari ja kirppari tätä nykyä. Ihme, jos ei esim. sellaisia yrittäjiä saada asemarakennukseen kytkettyä. Taikka edes jotain kahvilatoimintaa. Voisi vähän elävöittää tätä asemarakennusmeininkiä ihan oikeasti ja pistää neliöt hyötykäyttöön. Ei taida VR:ää kiinnostaa markkinointi tai vuokraus palveluyrittäjille? Ehkäpä tämä uusi uutinen on kuitenkin merkki siitä, että muutos on tulossa? Se voi olla myös hyvään suuntaan.

Ja jos lipunmyyjällä ei ole tarpeeksi hommia, niin eikö hänelle voisi keksiä jotain muuta työtä siihen oheen, kuten nykyään tehdään, jos alityöllistettyä henkilöä ei ole järkeä pitää isossa asemarakennuksessa pelkän lipunmyymisen tai odotustilan osa-päiväisen vahtimisen takia? Näin saataisiin aukiolot pidemmäksi, esim. ilta 18:aan ja viikonloput kattaviksi?

Jokelassa nykyään Valintatalon myyjät hoitaa postikonttoripalvelut myyntityönsä ohessa, sen jälkeen kun postikonttori täältä lähti vuosi takaperin ja yllättävän hyvin on toiminut, vaikka aluksi se tuntui oudolle. Postipalveluja saa nyt klo 22:een asti joka päivä, jopa sunnuntaisin, mikä on tosi käytännöllistä. Toivotaan, että hyviä vaihtoehtoja alkaa asemarakennuksen käyttöasteen nostamiseenkin tippua!
Erkki Nieminen
Vieras

#94 On se vaan tyhmää tehdä niin!

23.12.2010 22:49

Suomikin on ollut mukana päästöjen vähennys ja
ympäristönsuojeluohjelmissa.Eikö Liikenne ja
Ympäristöministereillä olisi nyt TILAISUUS
tehdä jotain TODELLA merkittävä TEKO asian
hyväksi.
jokkelby
Vieras

#95 näin meidän vr osallistuu

24.12.2010 07:03

ilmasto kammanjaan mun mielestä se on ainakin osittain valtion.korjatkaa jos olen vääräs.kaikkonen sä tiedät kysy tarjalta mitä mieltä?
KEMIJÄRVELÄINEN
Vieras

#96 KOHTA 3000 NIMEÄ JA 200 KANNANOTTOA

24.12.2010 13:02

Hienoa, upeaa, loistavaa. Jokelan listalla on pian 2000 nimeä ja 100 kannanottoa. Keskusteluissa on selkeä sävy. Hyvä palvelu on parasta markkinointia ja aktivoi asiakkaita käyttämään junaa.
Kaukana rautateiden pääteasemalla, tuntureiden keskellä Taivaan Tulten kaupungissa Kemijärvellä ollaan myös oltu aktiivisia. Pian menee 1000 rikki ja keskustelukin käy vilkkaana.
HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE TASAPUOLISESTI
Mikaela Vuorio
Vieras

#97 Palveluyrittäjiä elävöittämään asemarakennusta

24.12.2010 17:48

Lipunmyynnin puutteellinen volyymi selittyy myös sillä, että matkustajamäärät lienevät edelleen melko vaatimattomat - pahoin pelkään, ainakin mitä itse olen aktiivikäyttäjänä tarkkaillut määriä yli 10 vuotta eri vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä. Se jos mikä on tosi surullista, koska lähijunat pysähtyy 2 x tunnissa ja asemaseisake on keskeisellä paikalla.

Mutta heikko junankäyttöaste ei liene mikään ihme, sillä näyttää siltä, että jokelalaiset ovat enemmän autokansaa edelleen, valitettavasti. Useimmissa Jokelan perheissä on auto tai kaksi ja niillä ahkerasti ajetaan lyhyet ja pitkät reissut. Oma perheemme myi auton pois tänne muuttaessaan 15 v sitten, mutta taidetaan olla iso poikkeus vieläkin.

Jokelan kaunis asema on pitkään ollut kuin kummitusasema, suurimman osan vuorokaudesta se on kylmästi kiinni, yksinäinen ja hylätty. Olen vuosia surrut sen kohtaloa. Ruuhka-ajan jälkeen aamupäivän tunteina asemarakennuksessa tai junalaiturilla näkyy vain pari yksinäistä sielua ja klo 13 lippuluukku suljetaan.

Ymmärrän hyvin, että perinteikkään asemarakennuksen ylläpito osapäiväistä lipunmyyntiä/odotusaulaa varten on tällä hetkellä haaskausta, enemmänkin kainalosauvoilla ylläpidettyä tekohengitystä. Tilat pitää saada laajempaan hyötykäyttöön, vähän elämää ympärille lipunmyynnin ja odotusaulan oheen.

Onkin kummaa miten pitkään VR on antanut rakennuksen olla lähes hylätynkaltaisessa tilassa noin keskeisellä paikalla. Jospa sinne löytyisi kevättä kohden joitain hyviä palvelualan yrittäjiä niin homma voisi ratketa melkein sillä! Luulisi, että esim. pieneen kioskiin/kahvilaan voisi yhdistää lipunmyynnin ja odotusaulan silmälläpidon sekä vaikka suutarin siihen sivuun! Luulisi että VR osaisi markkinoida tällaisia mahdollisuuksia kaikkien yhteiseksi eduksi! Toivon Jokelan asemarakennukselle uutta tulemista!
Marjatta Arola
Vieras

#98 Pieni on kaunista ja tarpeellista

25.12.2010 07:09

Kaikkea vanhaa ja toimivaa ei pidä lopettaa, säästöt on etsittävä muualta! Ihmiset tarvitsevat Jokelan asemaa, olkoonkin pieni.
S....nan tunarit
Vieras

#99 Mielenosoitus pystyyn

25.12.2010 19:20

Mielenosoitus VR:n pääkonttorin eteen ja sitä kautta eduskuntatalon eteen viemään viestiä jälleen kerran kansalaisten kyykyttämisestä kiinni jäänyttä VR:ää. Aivan tolkutonta menoahan tämä taas on. Ja mitään säästöä ei tule, vain imagotappiota koko ajan. Me ollaan niin täynnä kertakaikkiaan VR:n ylimielisyyttä ja mielivaltaa, että kohta poksahtaa.
Aarno Salonen
Vieras

#100 Jokelan asematoimintojen säilyttäminen

26.12.2010 16:30

Ensinnäkin Jokelan aseman käyttäjämäärä on aamun työmatkoilla riittävän suuri.
On tärkeää saada aamupäivällä ostaa lippu asemalta, kun asemanhoitajakin on niin hyvä pr-mies VR:lle ja saa porukan hyvälle tuulelle vaikka junat olisivatkin myöhässä, kuten ne usein nykyään ovatkin ja silloin on myös tärkeää päästä lipputoimistoon lämmittelemään pakkasilla.
Aseman aukioloaika on hyvä juuri kuten se nyt on.