ELVYTYSTÄ JA HYVINVOINTIA - EI LEIKKAUKSILLE!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ELVYTYSTÄ JA HYVINVOINTIA - EI LEIKKAUKSILLE!.


Vieras

#51 Re: Outi Alanko-Kahiluoto on kirjoittanut tänään näin:

08.04.2015 12:45

#15: Outin kannattaja - Outi Alanko-Kahiluoto on kirjoittanut tänään näin: 

 Outi on allekirjoittanut adressin, hyvä jos ehtisi kommentoida tapahtumasivulla Vihreiden kohdalla.


Vieras

#52

09.04.2015 19:09

Parhaassa tapauksessa demokratia toteutuu paremmin, kun julkinenkin sektori osallistuu talouden elvyttämiseen. Talouskasvua saadaan melkein millä tahansa elvytyksellä. Talouskasvu aiheuttaa helposti kuitenkin enemmän haitallisia kuin hyödyllisiä asioita.

Kaikkien kansalaisten riittävä perustoimeentulo on tärkeää. Pitää kuitenkin varoa kulutuskysynnän lisäämisessä sitä, että luontoa ja kehitysmaita rasittava kulutusjuhliminen lisääntyy, ilman onnellisuuden ja terveyden lisääntymistä.

Elvytys maksaa itsensä takaisin sitä paremmin, mitä enemmän hankinnat koostuvut kotimaisista tuotteista ja investoinnit toteutetaan kotimaisella työvoimalla.

Sitä mukaa, kun rahaa ja muuta omaisuutta sekä työpaikkoja siirretään veroparatiiseihin ja "alhaisemman kustannustason" maihin, ei ratkaisuna ole luoda Suomeen tilalle uutta rahaa, jolla joudutaan elvyttämään - ja sitten on taas kaikki muka hyvin.

Olen aika pitkälle Vasemmistoliiton esittämän elvytyksen kannalla, koska tässä raha- ja talousjärjestelmässä talouskuripolitiikka aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tarvitsemme kuitenkin sellaisen talousjärjestelmän, jossa elvytys ja talouskasvu ei ole itseisarvo. Esimerkiksi talouskasvuun tarvittava energia on tuotettava edistyksellisillä energiamuodoilla eikä fossiili- ja ydinpolttoaineilla. Muutenkin talouskasvu ei saa loputtomasti pahentaa ilmastonmuutosta ja luonnon tilaa. Toivon, että meillä olisi kova pyrkimys lopettaa riippuvuutemme fossiili- ja ydinenergiasta sekä hillitä luonnon tuhoutumista ja ilmastonmuutosta, mistä kyllä seuraisi tilapäisesti talouskasvua. Ihanne olisi kuitenkin, että sen jälkeen, kun olisimme onnistuneet pääsemään eroon ydin- ja fossiilienergiariippuvuudesta sekä onnistuisimme torjumaan ilmastonmuutoksen ja pysäyttämään luonnon tuhoutumisen, meillä olisi vapaus lopettaa talouskasvu – ilman puutetta ja kurjuutta.

Talouskasvuriippuvuudesta vapautumiseksi ollaan esitetty monia hyviltä kuulostavia ideoita. Minä toteuttaisin sen siten, että itse raha muutettaisiin velattomaksi. Riippumatta siitä olisiko jatkossakin yksityisiä pankkeja tai ei, niin itse rahanluonti siirrettäisiin yksityisiltä pankeilta demokraattisen kontrollin alaisuuteen, vaikka (muista pankeista ja eduskunnasta riippumattomalle) keskuspankille , jonka johdosta osa valittaisiin suoralla kansanäänestyksellä esim eduskuntavaalien yhteydessä.

Joonas Dachinger, eduskuntavaaliehdokas, 2015, Vasemmistoliitto, Uusimaa.

Vieras

#53 Re:

10.04.2015 05:48

#52: -  

Kaikista helpoin tapa tehdä rahaa on painaa sitä lisää.


Vieras

#54 Re:

10.04.2015 05:54

#48: -  

 Velka on nyt 96 463 377 378. Lisää lainaa?


Vieras

#55

10.04.2015 05:57

Työssäkäyvien osuus valtionvelasta on n. 40 000 eu/ kansalainen. Kuntien velat päälle.


Vieras

#56

10.04.2015 17:53

Otetaan lisääääääää lainaaaaaaaaa. T. Kommari


Vieras

#57

11.04.2015 05:19

Paras tapa postaa kyöhyyttä on antaa ihmisille töitä. Työtä ei saada, jos julkiselta sektorilta leikataan miljardeja. Nimenomaan julkisen sektorin kautta on luotava työpaikkoja ja siten saatava ykstyinen puoli pyörimään. 90-luvun leikkauksien hintaa maksamme edelleen, samaa virhettä emme saa tehdä nyt. On järkevää ottaa lisää lainaa ja maksaa ihmisille palkaa työstä, jotta muutaman vuoden päästä lainaa ei enää tarvitse ottaa. On aivan älytöntä jatkaa tällä leikkauslinjalla, joka on jo todettu toimimattomaksi.

Minna-Maria Solanterä, Vasemmistoliitto, eduskuntavaaliehdokas, Pirkanmaa


Vieras

#58

11.04.2015 05:29

90-luvun laman tragediaa ei ole mitään syytä toistaa. Elvyttävä politiikka on paitsi järkevää ja halvempaa myös inhimillistä ja ennalta ehkäisevää.

Vieras

#59

12.04.2015 15:43

Leikkauksilla kurjistetaan kansaa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmiset eivät pysty ostamaan ja kaupat menevät konkurssiin. Hyvinvointivaltion säilyttäminen on yhteiskuntarauhan perusta
Riitta Tynjä, ek.vaaliehdokas, skp

#60 Hyvin toimivat julkiset ovat köyhän paras ystävä

14.04.2015 18:26

Mielestäni seuraavan eduskunnan tärkeimmät tehtävät ovat perusturvan parantaminen ja julkisten palvelujen vahvistaminen. Nyt suuri joukko suomalaisia elää köyhyydessä. SKP esittää 1200 euron perusturvaa verottomana kaikille, jotka eivät muutoin saa toimeentuloaan. Se merkitsee käytännössä minimisosiaaliturvaetuuksien reipasta nostamista. Näin ihmiset pääsevät ylös köyhyydestä ja uuvuttava juokseminen eri luukuilla loppuu. Köyhän ostovoiman kasvu menee suoraan kotimaiseen kulutukseen ja saa aikaan mukavan piristysruiskeen toisin kuin jatkuva leikkaaminen ja näivettäminen.

Julkisten palvelujen karsiminen ja yksityistäminen on johtanut eriarvoisuuden kasvuun. Kunnat jakavat palveluseteleitä, joilla rikkaat menevät yksityisiin palveluihin - siis yhteisillä verovaroilla tuettuna. Sen sijaan köyhät jäävät kunnan pitkään jonoon. Tai jäävät kokonaan ilman palvelua, jos kunnalla ei ole enää lainkaan omaa palvelua.

Köyhien asioiden parantaminen ei  vaikuta olevan trendikästä. Puheissa köyhät muistetaan, mutta teoissa unohtuu, että kaikkein heikompiosaisten aseman parantaminen olisi kaikkien etu.

Arto Viitaniemi

#61 Eläkkeisiin 10 euron korotus heti

16.04.2015 10:11

Ylisuuriksi paisuneiden työeläkerahastojen arvo on vuonna 2015 kohonnut 177 miljardiin euroon. Nuo varat kuuluvat nykyisille ja tuleville eläkeläisille, ne eivät ole hallituksen ja eduskunnan omaisuutta vaikka ne tekevätkin päätöksiä monista eläkkeisiin liittyvistä asioista. Eduskunnan päätöksillä eläkkeiden indeksejä on rukattu niin, että niiden ostovoima on heikentynyt. Myös eläkekertymien sääntöihin on tehty monia eläkkeitä heikentäviä muutoksia.

 

Viimeisin törkytemppu oli hallituksen vuoden 2014 kehysriihessä tekemä yksipuolinen päätös työeläkkeiden noston jäädyttämisestä 0.4 prosenttiin vuonna 2015. Taitettu indeksikin olisi tuottanut yli yhden prosentin. Toimenpiteellä siirrettiin eläkeläisille kuuluvaa osuutta yhteensä yli 100 miljoonalla eurolla eläkerahastojen ja sitä kautta eläkejohtajien palkkojen ja bonuksien lihottamiseen. Valtion ja kuntien taloutta tällä tempulla heikennettiin koska ne jäävät paitsi tuon korotuksen verotuottoja.

 

Eläkerahastojen varoja on käytettävä eläkkeiden korotuksiin. 100 eron korotus eläkkeisiin ei edes pienentäisi eläkerahastojen pääomaa, mutta se parantaisi eläkeläisten toimeentuloa huomattavasti. Se toisi noin 1,5 miljardia euroa lisää ostovoimaa kansantalouteen, jonka seurauksena myös työllisyys kohenisi ja talouden pyörät saisivat lisää vauhtia.

 

Nyt työntekijöiden ja yrittäjien kokoamia eläkevaroja käytetään riskisijoittamiseen (hedge-ym.rahastoissa) suurempien voittojen tavoittelemiseksi ja eläkejohtajien palkkojen ja bonusten kohottamiseksi. Menettely on moraalitonta ja vaarantaa koko järjestelmän toimivuuden. Tämä olisi alku terveelle elvytyspolitiikalle, josta hyötyisivät kaikki.

 

 

Nyt tarvitaan suunnan muutos talouspolitiikkaan. Myös työeläkejärjestelmä kaipaa itse asiassa täysremontin. Ratkaisevaa on työntekijöiden ja eläkeläisten päätösvallan lisääminen järjestelmän hallinnon kaikilla tasoilla.

Juha Keltti

#62 Re: Eläkkeisiin 10 euron korotus heti

18.04.2015 16:03

#61: Arto Viitaniemi - Eläkkeisiin 10 euron korotus heti 

 Otsikosta oli jäänyt nolla pois, joten otin vapauden korjata sen tekstin mukaiseksi. Oikein?

 


Vieras

#63 Re: Re: Eläkkeisiin 10 euron korotus heti

19.04.2015 07:40

#62: Juha Keltti - Re: Eläkkeisiin 10 euron korotus heti 

 Hyvä, kiireessä sattuu kaikenlaista, ja tämä alusta myös tekee joskus tepposia.

 


Vieras

#64

23.04.2015 15:08

joku järki leikkauksille pitää saada

Vieras

#65

26.04.2015 12:03

On tärkeää ettei maapallolla oleminen olisi yhtä helvetti!

Vieras

#66

29.04.2015 07:16

eduskunta aikoo lisätä köyhyyttä ja eriarvoisuutta; jatkaa Kataisen/Stubbin linjaa...
Elämää

#67 Ei leikata

10.05.2015 08:09

Ei leikata vammaispalveluista. vammaiset joutuvat virumaan kotonaan sängyssä ilman apua, kun ei kukaan auta ylös ja mihinkään ei pääse, pahimmassa tapauksessa.

koulutettu

#68 Re:

15.05.2015 12:04

#7: -  

 Olet aivan oikeassa, terveisin maisteri Länsi-Suomesta.

Koulutettu

#69

15.05.2015 12:08

Tähän mennessä vain muutenkin köyhät ja pienituloiset ovat joutuneet osallistumaan laman talkoisiin, joihin piti kaikkien osallistua! Kansanedustajat vain nostavat palkkojaan, mutta kiristävät oikeasti köyhiltä elämisen ehtoja.

 

Älä ole itsekäs rintamakarkuri

Juha Keltti

#70 PATOMÄEN ELVYTYSOHJELMA

16.05.2015 05:24

Kerään nyt 3.6. keskustelun pohjaksi adressin teemoista puheenvuoroja. Tässä laaja ennen vaaleja esitetty elvytysvaihtoehto, joka vastaa adressin toimenpidevalikoimaa: elvytystä julkisilla investoinneilla ja köyhien toimeentulon parantamisella, joka taas lisää kysyntää. Lue tästä tarkemmin:http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188514-patomaen-elvytyslista - ja lisää on tulossa.

 

Juhani Honkonen
Vieras

#71 Perustelu allekirjoittaa elvytystä ja hyvinvointia -adressi

28.05.2015 15:14

Elvytystä ja hyvinvointia -adressi esittää oikeita toimia Suomelle. Rahoitus esityksen toteuttamiselle löytyy, jos on tahtoa. Suomen ei pidä hirttäytyä euroon ja EU:hun, irtautumalla kummastakin Suomella olisi varaa hyvinvointivaltion ylläpitämiseen aivan kuten ennen vanhaa ennen ensimmäiseen integraatiolamaan valmistavia päätöksiä 1980-luvun puolivälissä. Toimiva hyvinvointivaltio on paljon arvokkaampi kuin Suomen mukanaolo eurossa ja EU:ssa.


Vieras

#72 Re: PATOMÄEN ELVYTYSOHJELMA

30.05.2015 14:45

#70: Juha Keltti - PATOMÄEN ELVYTYSOHJELMA 

 Tapahtumasivulla on nyt muitakin puheenvuoroja.

 


Vieras

#73 Kuka kuuntelee köyhää?

30.05.2015 15:41

Köyhän puolella ei ole enää kukaan, ei edes Vasemmistoliitto, eikä Perussuomalaisetkaan! PS petti kansan ja ryhtyi myös porvareiden kaveriksi. 

Suomalaiset ovat orjakansaa, jotka sallii kaiken. Netissä tietysti jaksetaan valittaa, mutta asioiden eteen ei tehdä mitään! Itse olisin valmis tekemään mitä vain, suostuin jopa vallankumouksen tekoon! Pitäisikö sitten alkaa vallankumouksia suunnittelemaan? En tosin usko sellaisen touteutuvan, ellei sitten tarjota jotain ilmaista tavaraa, niiden perään kun suomalaiset jaksaa juosta. 


Vieras

#74

30.05.2015 15:52

Kansalaisten tasa-arvon säilyttämiseksi .

Juha Keltti

#75 Kuka kuuntelee köyhää?

30.05.2015 18:27

Tuolla otsikolla kysyttiin toimintaa. Katso siis adressin tapahtumasivu,  tilaisuus 3. kesäkuuta klo 14 Siltasaarenkatu 4 Hki, adressin vaatimusten puolesta, ja ryhmä "Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan !"