MATILDA ON PELASTETTAVA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista MATILDA ON PELASTETTAVA.


Vieras

#1

06.07.2011 22:18

"– Kiinnitän erityisen paljon huomiota koko tämän alueen siisteyteen ja viihtyvyyteen. Jos jossain on jotain korjattavaa, soitan heti pari miestä paikalle. Tämä on tällaista tilannejohtamista.

Viihtyvyyttä omien rakennuskohteidensa ympäristössä Olli Lehti on lisännyt istutuksin. Varsinkin puiden istuttaminen on hänelle erityisen lähellä sydäntä. – Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi tehdä sellaista työtä, joka säilyttää tämän hienon ruukkialueen vähintään samanlaisena – ja mielellään vielä parempanakin. " Varsinais-Suomen Yrittäjät 05/2008

Vieras

#2

06.07.2011 22:53

Olen pirkanmaalaisena ollut muutamana kesänä tilaisuudessa tutustu Matildedahlin ruukin alueeseen, kun olen käynyt katsomassa mitä mainiointa kesäteatteria Ruukin avainta. Vahinko, jos Salon kaupungilla ei ole tahtoa hoitaa tätä aluetta kuntoon. Hyvästä tahdostahan tässä on kysymys, ei mistään muusta.

Vieras

#3 Hyvä asia että saataisiin alueen kaavavalitukset loppumaan.

18.07.2011 10:49

#1: -  

 Hei

Olen seurannut Makasiinien kaavavalitusta jo vuosia, olisi hyvä että valitus saataisiin pois. Silloin satamaa voitaisiin kehittää ja siitä tulisi sellaine matkailusatama jota kyläläiset odottavat.

 


Vieras

#4 Re: Hyvä asia että saataisiin alueen kaavavalitukset loppumaan.

18.07.2011 10:53

#3: - Hyvä asia että saataisiin alueen kaavavalitukset loppumaan.  

 Niinpä, on se hyvin erikoista että sitä kaavaa ei saada, koko kylä kärsii siitä valituksesta, tietääkseni jatkunut jo vuosia.

Eikö se nyt auttaisi Makasiininkin omistajia, kun satama tulisi fiksuksi.


Vieras

#5 Re: Re: Hyvä asia että saataisiin alueen kaavavalitukset loppumaan.

18.07.2011 10:55


Vieras

#6 Hyvä että laitetaan adressi

19.07.2011 22:19

#4: - Re: Hyvä asia että saataisiin alueen kaavavalitukset loppumaan.  

Kyllä mielestäni paras vaihtoehto on että Salo ostaa sataman, sille on tietääkseni jo hinta valmiina, ja sitten vain uudet laiturit, ravintolat, kaupat ja kahvilat. Edullisella vuokralla yrittäjille ja satamamaksut siten että kaupunki saa investoinneille katetta. Toiseksi paras vaihtoehto on se että saadaan kaava nopeasti, silloin kyllä löytyy rakentajia, nykyinenkin tai sitten joku muu.

 


Vieras

#7 No silloin kyllä kaupunkikin herää toimimaan.

19.07.2011 22:21

Heti vaan kaavat kuntoon ja uudet ravintolat ja laiturit, kyllä Matilda tarvitsisi hieman kilpailua ravintoloille. Ja kaava varmaan toisi myös bensa aseman takaisin.
ei yhden kesän yrittäjä investoi

#8 Pelkkä kaava ei pelasta

20.07.2011 16:06

Oleellista Matildan sataman kannalta lienee,että vuokralle tuleva yrittäjä uskaltaa luottaa tulevaisuuteen. Juuri pitkäaikainen ja kohtuullinen vuokrasopimus antaa uskoa myös investoida ja rakentaa toivottuja palveluja. Aiempien vuosien ravintolalaivan,hotellilaivan sekä muut yrittäjät olivat kovin lyhyillä visiiteillä rannassa.

Vieras

#9 Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan

23.07.2011 15:31

#8: ei yhden kesän yrittäjä investoi - Pelkkä kaava ei pelasta 

 Olen kuullut että Tony Hellström on valmis rakentamaan heti ravintolan kun kaava tulee. Ja hänellä jos kenellä on pitkäaikaista näyttöä, 10 aktiivista ja toimivaa sekä haluttua ravintolaa, viimeinen Strömman aurinkoranta Lilla Örnen.

Kyllä kaava on olennainen ja on hyvä että tehdään kaupungille adressi, jossa kaavan hyväksymistä kiirehditään.

Kyläläisinä saisimme sataman työt liikkeelle ja laadukkaiden palveluiden venesataman.


Vieras

#10 Re: Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan

23.07.2011 15:34

#9: - Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan 

 No nyt puhutaan asiaa, pitäisi vielä tehdä meidän kyläyhdistyksen jäsenten oma anomus, jossa kaava saataisiin.

Onhan se aivan hirveää kun meidän huviloiden hinta uhkaa laskea, kun aluetta ei kaavavalituksen takia päästä kehittämään. Ja miten käy koulun ja muiden palveluiden kun työpaikat eivät kehity ?

Voisiko joku puhua tämän Harri Gustaffsonin kanssa, että vetäisi valituksensa pois.

 


Vieras

#11 Re: Re: Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan

23.07.2011 15:44

#10: - Re: Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan 

 Nyt näyttää hyvältä, jo 82 kannattaa kaavan käsittelyn nopeuttamista, kyllä se Matilda vielä sieltä kehittyy.

Sillä tavalla se on hyvää että saadaan uutta palvelua ja tervettä kilpailua. Ravintolatarjonnan lisäksi varmasti kiinteistöhuolto ja kaupan palvelut tulisi saada monipuolisemmiksi.

Toivotaan että kaava onnistuisi ja saisimme jatkossakin pitää käytössä kehittyvän sataman, ilman kaavaa ei sitä avaa eikä kehitä edes Salon kaupunki.


Vieras

#12 Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa

28.07.2011 18:52

#11: - Re: Re: Alueen keskeisin ravintolayrittäjä olisi valmis jatkamaan 

 Satama on meille erittäin tärkeä, sen palvelut mm polttoainejakelu ja vierasvenepaikat sekä telakointikin.

Toivotaan että myös ravintolat, kahvilat ja myymälät joku päivä koristavat satamaamme.

Yksityiskohtia en tunne, mutta tuntuisi järkevältä mahdollistaa rakentaminen satamassa, eihän sellainen satama jossa ei ole palveluita, kannata kellekään. Varmaan kaupungin johto voisi edesauttaa asiassa, onhan meillä valtuuston puheenjohtaja Jukka Roos Teijolta. Samoin Mathildedalissa on valtuutettu joka omalta osaltaan voisi viedä viestiä eteenpäin satamamme rakentamisen hyväksi. Ehkä näillä saisi luvat ja kaavat kuntoon..

 


Vieras

#13 Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa

28.07.2011 18:56

#12: - Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa 

 Olen puhunut sen sataman hoitajan kanssa, hänelläkin on käsitys että satamaan on halukkuutta.

Venepaikkoja kysytään, vierasvenepaikkoja halutaan ja huoltoasemaa odotetaan takaisin. Hän olettaa että kun kaavat tulevat, palvelut kyllä palaavat ja lisääntyvät. Nestekin on halukas kun luvat ovat taas voimassa.

Voisiko joku tehdä jotakin että saadaan satama taas toimivaksi.


Vieras

#14 Re: Pelkkä kaava ei pelasta

28.07.2011 19:04

#8: ei yhden kesän yrittäjä investoi - Pelkkä kaava ei pelasta 

 Eikös se Tony Hellström ollut 4 vuotta ja koko ajan odotti kaavaa. Kyllä pitkäaikainen vuokrasopimus ja rakentaminen auttaisi siihen että marina taas voisi palvella. Tulevaisuuteen ei varmasti voi luotaa, jos kaavasta ja venesatamaluvista valitetaan vuosikausia. Valitukset pois ja uudet palvelut liikkeelle.

 


Vieras

#15 Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa

29.07.2011 08:44

#12: - Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa 

 Tämä Jukka Roos sai aikaan retkeilyalueenkin, jos hän nyt saisi makasiinin vetämään pois kaavavalituksensa, se olisikin tosi iso juttu. Sataman rakentaminen toisi kylään suoraan tai välillisesti jopa 60 - 80 työpaikkaa, koska silloin kaikki uskaltaisivat taas rakentaa. Ja meidän huviloidan ja omakotitalojen laskeva hintakierre pysähtyisi, joku puhuu jo 30 % laskusta ja ostajatkin ovat hävinneet. Eihän kukaan halua tulla alueelle jossa matkailukeskuksen palvelut menevät vain huonompaan suuntaan. Mekin tulimme Master Planin innoittamina, jossa alueen kehitys oli hyvin esillä. Eikö yksi kaavavalittaja ole vastuussa ?


Vieras

#16 Re: Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa

29.07.2011 08:50

#15: - Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa 

 Nettikeskustelu on tukemassa adressia, siinä näköjään kaikki haluavat kaavaa ja valitukset ois. On se hyvä, joukkovoimalla tämä varmaan onnistuu ja saadaan taas toimiva uusien palveluiden venesatama. Mitä sitten jos kaavaa ei tulekkaa, minne me sitten viemme veneemme ? Satamahan menee silloin lopullisesti kiinni ?


Vieras

#17 Re: Re: Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa

29.07.2011 09:06

#16: - Re: Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa 

 Kyllä siellä varmaan telakointi säilyisi ?


Vieras

#18 Veneily kuuluu Meri-Teijoon.

31.07.2011 16:56

#17: - Re: Re: Re: Kyllä satamaa tarvitaan Meri-Teijossa 

 Varmasti lähes kaikki haluavat venesataman säilyvän ja kehittyvän, onhan se tärkein yksittäinen mahdollisuus alueen asukkaille. Pitäisi saada pysäköintipaikat kuntoon, lisää laadukkaita laitureita ja palveluita kuten esim Kasnäsissä.

Siellä on kylpylää, ravintoloita, huoltoasema, kauppoja ja vaikka mitä. Samalla tavalla Matildaankin tulisi ihmisiä, osa veneillä, osa autoilla. Sitten palvelut olisivat kyläläisille ja tulisi paljon lisää yrityksiä sekä työpaikkoja.

Toivottavasti kaupunki saa vauhtia asioihin, eikai muuta puutu kuin kaava, voisikohan sitä käsittelyä nopeuttaa.


Vieras

#19 Matilda on pelastettava

09.08.2011 08:52

#18: - Veneily kuuluu Meri-Teijoon. 

 Saimme 93 allekirjoitusta, no lehdessähän kirjoitettiin että 850 ? On se kuitenkin hyvä että saatiin sentään liki sata.

Kyllä tässä on muutenkin ollut paljon väärää tietoa, miksi lehti ei kirjoittanut siitä että haluamme uuden kaavan myötä saada rakennustyöt liikkeelle ja sataman auki. Meille kyläläisille ei vaikuta se kuka sataman omistaa, vaan se että sinne saadaan alueen vaatimat palvelut. Se on totta että sinne tarvitaan uusia yrityksiä ja sijoittajia. Ymmärän kyllä että sataman omistaja ei voi rakentaa kun Makasiinit valittavat jo kuudetta vuotta kaavasta. En oikein usko että satama adresseilla korjaantuu, mutta kaavalla sinne on paljonkin halukkaita.


Vieras

#20 Ehkä satama lähteekin liikkeelle.

09.08.2011 09:03

#19: - Matilda on pelastettava 

 Koko aluetta on käyty katsastamassa aina ulkomaita myöten, toivottavasti ostaja on kehittäjä. Se on kyllä sitten tärkeää että tehdään yhteistoimintaa uuden omistajan kanssa. Ja mitä rakennuslupia hakeekin, niin kai me lopultakin olemme oppineet että ei enää valiteta. Nykyinen omistaja on tehnyt Matilden eteen enemmän kuin kukaan muu, meitä on tullut tänne yli 500 loma asuntoa ja Lehden aikana niistä varmaan 350. Kyllä minä ymmärään nykyistäkin omistajaa, tietääkseni jokaisesta hänen hankkeestaan on valitettu ja aina vain kolme pariskuntaa ( yhdessä ja erikseen ) , ei muita ? Eihän liiketoimitaa voi tehdä jos koko ajan, jo 15 vuotta, aina on joku valitus päällä !!! 


Vieras

#21 No nyt päästään asiaan, valitukset pois.

09.08.2011 09:10

#20: - Ehkä satama lähteekin liikkeelle. 

 Aikanaan Master Plan kertoi Meri-Teijon tulevaisuuden suunnitelmista. Lehden aikana mekin tänne tulimme ja kaikki näytti tosi hyvältä. Kun olemme olleet täällä yli 10 vuotta, aina on nämä pari kolme valittajaa kylää kiertämässä jonkun valituslistan kanssa.

Sillä saatiin kauppa estettyä, no nyt lopultakin tuli kai kaava. Urheilualueesta valitettiin, hotellista valitettiin, onneksi niillekin on jo kaava. Varmaan keskeinen tulppa on venesataman kaava, sen hyväksyminen varmaan käynnistää aikamoisen investointibuumin. Sitä olemme odottaneet. Sen verran olen Lehteä oppinut tuntemaan, että varmasti rakentaa kun saa luvat kuntoon. En oikein usko että kaupunki siihen kykenee.


Vieras

#22 Lauantain kyläjuhlat 13.8, vuoden kylä.

09.08.2011 09:14

#21: - No nyt päästään asiaan, valitukset pois. 

 Tämä on hyvä paikka pääpuhujan Jukka Roosin tuoda esille että valitukset kannattaa jättää pois, jos / kun haluamme kylää kehitettävän. Tietääkseni Jukka on ollut yhtenä vahvana vaikuttajana siihen että valtio nimenomaan halusi myydä sataman Lehdelle.  Jukkahan oli myös päättämässä siitä että Perniön kunta ei käyttänyt sataman ostossa etuostooikeuttaan.  


Vieras

#23 Re: Lauantain kyläjuhlat 13.8, vuoden kylä.

09.08.2011 09:16

#22: - Lauantain kyläjuhlat 13.8, vuoden kylä. 

 Olisi se hienoa että kyläjuhlassa voitaisiin kertoa että Makasiinien venesataman kehitystä vastustava valitus on hylätty Korkeimmassa hallinto oiekudessa. Ja sataman kaava olisi hyväksytty.


Vieras

#24 Miksi kyläjuhla on Meri-Teijo Makasiineilla ?

09.08.2011 09:24

#23: - Re: Lauantain kyläjuhlat 13.8, vuoden kylä. 

 Maksiinien omistajathan ovat vuosia vastustaneet sataman rakentamista, ensi vuosi aina KHO:n asti venesataman luvista ja nyt KHO:n asti sataman uudesta kaavasta. Yhteistoiminna kannalta olisi parempi että yhteistä toimintaa ihan aidosti tehtäisiin kylien puolesta. Ja kyllä Teijo on aina elänyt yritysten työpaikoilla ja niin varmaan jatkossakin. Meillä oli aina suuri ilo kun Teijon teollisuus sai töitä ja työpaikkamme oli turvattu. Miksi nyt yritysten työpaikat eivät kaikille ole tärkeitä ?

Me tarvitsemme koulut, päiväkodit, kaupat ja myös matkailupalvelut. On kaksi vaihtoehto, joko kylät hiljaa kuihtuvat tai ne kehittyvät. Tukekaamme kaikkia yrityshankkeita, koska vain siten varmistamme kylien elinehdot..


Vieras

#25 Miksi yritykseme ei tullut Mathildedaliin.

09.08.2011 09:25

#24: - Miksi kyläjuhla on Meri-Teijo Makasiineilla ? 

 Koska sataman valitukset ovat jatkuneet jo kuudetta vuotta, emme jaksaneet odottaa.