Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyväskylän lyseo tulee säilyttää.

Jonathan Failla

#26 Re: Hallinnon hölmöilyä

27.12.2011 10:27

#1: Hannu Salmi - Hallinnon hölmöilyä

Please do not close Jyväskylän Lyseo. It is a great institution of learning, which has helped me, an American artist, to understand the Finnish people and culture. I have worked there three times as an English teacher, and I am very proud to say that I, in some humble way, can also claim to be a Lyseolainen and that Jyväskylän Lyseo has made me a better person. I have been in touch with some of my pupils over the years, and I am fascinated at what an interesting group of people they have become, working in many professional fields. They are individuals and yet they are decidedly Finnish, and everyone of them, I'm sure, would say that Jyväskylän Lyseo has been and always will be a positive influence on their lives and how they live in and perceive their society. Save this great institution. Let Jyväskylän Lyseo continue it's important work.

Jonathan Failla, Magdeburg, Germany, 2011


Vieras

#27

28.12.2011 18:56

Kahdeksasta veljestäni kuusi on käynyt lyseota, itse olin siellä 34 vuotta opettaja. Ei varmasti mikään sivistynyt taho voi lopettaa tällaista historiallisesti arvokasta laitosta. Siihen pystyy vain nihilisti, joka ei anna arvoa millekään muulle kuin rahalle, ehkä urheilulle, Jyväskylässä kun ollaan. Täältä alkoi opettajien valmistus seminaarussa, samoin korkeampi koulutus pääkaupungin ulkopuolella ja suomen kielellä. Eivätkö tällaiset seikat paina mitään? Häpeän olla jyväskyläläinen, jos Lyseo hävitetään. Millään ei ole mitään väliä näemmä kun sivistys unohdetaan. Toivon että adressi auttaa.

Enni Stylman
Vieras

#28

28.12.2011 22:42

Taisi olla kevät 2005, kun Jyväskylän lukiolaiset marssivat ulos Cygnaues-lukion puolesta. Nyt sietäisi nousta kaduille uudestaan, tällä kertaa puolustamaan Lyseon lisäksi kaikkia muitakin lukioita.

Lyseolla on historiaa, perinteitä ja tunnearvoa. Niin on itseasiassa kaikilla muillakin lukioilla - opiskelijoidensa muistoissa ja sydämissä. Lyseolaisena kannatan ehdottomasti Lyseon säilyttämistä, mutta lyseolaisena pitää muistaa, että kaupungissa on muitakin säilyttämisen arvoisia lukioita. Pyrkimällä säilyttämään kaikki tai ainakin mahdollisimman moni, ja puolustamalla lukioiden arvoja yhdessä kaikkien kaupungin lukiolaisten kanssa, on paremmat mahdollisuudet saada myös Lyseo säilytettyä.

Enni Stylman (Kauppinen), yo 2007


Vieras

#29

02.01.2012 20:19

Kirjoita kommentti...
Riku Mäkelä

#30 Re:

07.01.2012 16:32

#29: -

Muualla esim. Helsingissä vanhat rakennukset enemmän arvossa, Jyväskylässä puretaan. Helsingissä Suomen vanhin suomenkielinen oppikoulu olisi nähtävyys, kaupungin ylpeys ja suojelukohde.


Vieras

#31

10.01.2012 09:49

Hyvin toimivaa koulua ei pidä lakkauttaa. Lyseossa on edelleen voimakas, hyvä yhteishenki ja sen perinteet innoittavat yhä uusia sukupolvia ponnistelemaan opintiellä kohti omaa elämäntehtäväänsä.
Koulusta kirjoitetaan todella hyvin ylioppilaaksi, vaikka keskiarvoraja kouluun pääsemiseksi on ollut viime vuodet matalalla. Viime keväänä yo-kirjoitukset menivät parhaiten Jyväskylän lukioista, monena vuonna toiseksi parhaiten. Jotakin erityistä tuossa koulussa on! Tästä kuuluu erityiskiitos myös opettajille.

Vieras

#32

10.01.2012 11:45

Lyseon lukio on oleellinen osa Suomen historiaa.

Vieras

#33

10.01.2012 12:30

Meidän suvussa on jo 4. polvi menossa, jotka ovat käyneet/tai aloittavat lukion opiskelun Lyseossa. Miksi ihmeessä kaikki hyvä pitää lopettaa!
Näin on

#34 Ei mitään väliä

10.01.2012 13:12

Minullla ei ole minkäänlaisia tunteita Lyseota kohtaan. Kouluja tulee ja menee. Ei Lyseon henki voi olla kiinni yhdestä rakennuksesta. Jos on, niin se heikossa hapessa. Milloin Lyseon lukio on perustettu?, milloin sen nimi oli pelkkä Jyväskylän Lyseo?, mikä nimi sillä oli sitä ennen? Ei Lyseon lukio ole toiminut 150 vuotta, eikä samassa rakennuksessa. Lyseon nimi säilyy jatkossa, vaikka paikka siirtyy. Lyseoon pääsee jatkossa muutkin kuin herrojen kersat polvesta toiseen. Se on tätä päivää.

Vieras

#35 Re: Vettä polvessa

10.01.2012 13:13

Yksityinen Lyseo

#36 Yksityistetään Lyseo

10.01.2012 13:19

Jos lyseo halutaan pitää omana eliittikouluna, johon pääsee vain yli ysin keskiarvolla ja jonne pääsee vain neljännen polven lyseolaiset niin se kannattaa yksityistää. Jos jokainen tämän adressin allekirjoittaneista sitoutuu laittamaan vaikkapa tonnin vuodessa, niin silloin olisi jo hyvä pesämuna käyettettävissä. Rahalla saa, vaikkapa hyvää lukio-opetusta omassa koulussa. Rahalla voisi mitata myös sitoutumista. Nettiadressi on helppo allekirjoittaa se vai vaadi edes omaa ajattelua saati panostusta.

Vieras

#37

10.01.2012 14:35

Perheemme ei ole eliittiä (itse työtön 20 v), eikä lapsiemme keskiarvot lähelläkään 9.
Silti Lyseoon pääsee. Oppilaat ja opettajat innostuneita työstään ja koulussa viihdytään,
toisin kun suurlukioissa, jossa kaikki on massaa. Lukiot eivät tarvitse monta miljoonaa
maksavia tieto- ym. tekniikoita vaan viihtyisän ja osaavan työympäristön, mahtavan
henkilökunnnan ja opiskelijat, jotka Lyseossa ovat vuodesta toiseen. Nyt säästetään väärästä
päästä ja pistetään rahat turhuuteen. Vt. "Lutakko" Mahtavat KIITOKSET koko LYSEON väelle!
Nuorten puolesta

#38 Re: Yksityistetään Lyseo

10.01.2012 16:10

#36: Yksityinen Lyseo - Yksityistetään Lyseo 

No voi hyvät ihmiset sentään, kun otetaan kantaa mitään tietämättä. Lyseoon pääsi viime syksynäkin loppujen lopuksi kaikki ne, jotka muualle eivät päässeet. Nuoret ovat meneet suurin joukoin mm. Cygnaeus-lukioon, joka toimii uusissa tiloissa ja jonka lopettamisen uhka ei ole ollut samalla tavalla puheissa kuin Lyseon. Kuitenkin, vaikka esim. juuri Cygnaeus-lukioon ja Voionmaan urheilulukioon on jo vuosia ollut vaikeampi päästä, Lyseosta on kirjoitettu ylioppilaiksi paremmin arvosanoin! Mistä tämä johtuu? Siitä, että kyseessä on korkeatasoinen ja toimiva oppilaitos, jossa oppilaat viihtyvät ja innostuvat oppimaan. Nyt tämä aiotaan panna vasaran alle siksi, että rakennus on kallis korjata. Mihin kaikkeen muuhun tässäkin kaupungissa on rahaa pantu? Väriasfaltteihin, järven täyttöön, katujen kaivamiseen tunneliin ja kohta on parkkitalo Kirkkopuiston alla. Listaa voisi jatkaa rivikaupalla. Mutta arvokasta koulurakennusta ei voida korjata alkuperäinen käyttötarkoitus säilyttäen. Niin typeriä ovat teknokraatit, joita sivistys ei ole edes hipaissut.


Vieras

#39

10.01.2012 17:03

Johonkin se raja on säästöissäkin vedettävä. Jos tällainen koulu kerran lakkautetaan ei sitä enää takaisin saa - turha on 30v. päästä itkeä että "voi kun sen ajan päättäjät olivat niin lyhytnäköisiä".

Vieras

#40

10.01.2012 17:07

Lyseon lakkauttaminen ja purkaminen on lisäjatke kaupungin suunnittelijoiden ja päättäjien päättömyydestä arvostaa hyvin rakennettua ja pitkäikäistä rakennusta. Huolenpitoon ja rakennuksen huoltoon tulee kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota ja rahaa, kuin mitä nykypäättäjät tekevät. Tosin onhan se kiva toisten rahoilla rellestää!!!

Vieras

#41

10.01.2012 17:29

Olen jo 60 vuotta nähnyt lyseon ,se jäi mieleen Tyynelässä käydessä.Ehdottomasti pitää säilyttää.Jyväskylässä on tuhottu paljon säilyttämisen arvoisia rakennuksia.


Vieras

#42 Re:

10.01.2012 17:29

Jyväskylän asukas

#43 Re:

10.01.2012 17:31


Vieras

#44

10.01.2012 17:42

Jokainen joka on ollut mukana nuorten koulutuksessa ja kasvatuksessa ymmärtää, etteivät suuret koulut (yli 500 opiskelijaa) ole suotuisia kasvu- ja oppimisympäristöjä nuorille.

Vieras

#45 Re: Lopetetaan Ressu

10.01.2012 18:36

#25: - Lopetetaan Ressu

Ei ole taidettu katsoa viime vuosina lukioiden sisäänpääsyjen keskiarvoja Lyseoon alhaisin keskiarvo muutamana viime vuonna, mutta kirjoituksissa loistavia tuloksia. Yhteenveto Lyseon ilmapiiri ja loistavat opettajat takaavat hyvän ympäristön oppia mikä näkyy kirjoituksissa ja ei meistä mitään kapea-alaisia tyyppejä tule, jotka luulemme itsestämme liikoja. Meistä tulee sosiaalisia ja hyvin yhteiskunnassa vaikuttavia moniosaajia eikö sen ole jo historia todennut

Entinen Lyseolainen

Ari Peiponen

#46 Hämmästyttää, kummastuttaa

10.01.2012 19:11

Rahaa on, mikäli poliittista tahtoa löytyy. Hämmästyttää Jyväskylän johdon yksisilmäisyys. Ilmeisesti he eivät uskalla, eivätkä osaa nähdä excel-taulukkoa pidemmälle. Kummastuttaa Siltakadun upottaminen maan alle ja Kankaan tehdasalueen osto. Mutta jos nuoriin pitäisi panostaa, niin se ei ole kannattavaa. Lyseo on säilytettävä. Kiitokset adressin alulle laitteneille.

Vieras

#47 Re: Ei mitään väliä

10.01.2012 21:48

#34: Näin on - Ei mitään väliä

"Ei Lyseon henki voi olla kiinni yhdestä rakennuksesta." Ei niin, vaan yhteisöstä tuon rakennuksen sisällä. Nyt Haahtelan uusimmassa raportissa jäljellä olevista neljästä lukiokombinaatiosta Lyseon yhteisö on ainoa, joka takuuvarmasti hajotetaan. Ja mitä "herrojen kersoihin" tulee, älä naurata: jokainen, jonka keskiarvo ylittää hivenen kuutosen, on jo pari vuotta päässyt sisään - ja siitä huolimatta koulusta on kirjoitettu hyvin. Jos ns. herrojen kersojen sisäänpääsy on ollut kiinni liian korkeasta keskiarvosta (??! mistä HERRAN TÄHDEN se muka enää pitkiin, pitkiin aikoihin muuten on ollut kiinni??!), eipä ole enää.


Vieras

#48 Re: Viestiin 31

10.01.2012 21:53

#31: -

"Koulusta kirjoitetaan todella hyvin ylioppilaaksi, vaikka keskiarvoraja kouluun pääsemiseksi on ollut viime vuodet matalalla. Viime keväänä yo-kirjoitukset menivät parhaiten Jyväskylän lukioista, monena vuonna toiseksi parhaiten." Huomionarvoista on ehkä tulevan lukioverkkoratkaisun kannalta juuri tämä: nyt KKY:n alaisista lukioista Lyseo on ollut ehdottomasti (ja useidemn kymmenien sijojen kaulalla) paras. Ei vaikkapa nykyisin hyvin vetävä Cygnaeus-lukio, jonne on jo useita vuosia vaadittu yli kahdeksan keskiarvio, näköjään yllä lähellekään. Vaan mitäpä väliä tällä olisi päättäjien kannalta...

Suivaantunut

#49

10.01.2012 22:43

Niinpä juuri! Miksi hyvä oppilaitos ei voi jatkaa, vaan se pitää pilkkoa, fuusioida, sulattaa, sotkea, sekoittaa.! AIvan kohtuutonta. Ei mitään kiitosta opettajille eikä oppilaille, vaan heidän tahtonsa vastainen ratkaisu halutaan tehdä. Tämä on todella syvältä. Tästä kaupungista pitää muuttaa muualle eikä tänne kannata kenenkään tulla.

Vieras

#50

11.01.2012 10:06

Jyväskylän kokoisella pienellä kaupungilla ei ole yhtään enää varaa hävittää kulttuuriperintöään.Valitettavan hyvin siinä on jo onnistuttu.Säilyttämisyritykset leimataan haihatteluksi,säästöjä peräänkuulutetaan.Mihin sitten säästöt käytetään?Tunneleihin,parkkihalleihin,konsulttien miljoonapalkkioihin?En ole kuullut yhdenkään ulkomaalaisen ystävämme mainitsevan haltioituneensa upeasta parkkihallista tai tunnelista keskellä kaupunkia.Sen sijaan ylistetään pienen maaseutuyliopistokaupungin luontoa,puhtautta persoonallisuutta ja korkeatasoista kulttuuritarjontaa.Samoin valtaosa kaupunkilaisista vastustaa silmitöntä vanhan alasajoa,kuten nyt lyseon tapauksessa.Ketä varten kaupunki on?