Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyväskylän lyseo tulee säilyttää.

Lyseon väki

#151 Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

03.02.2012 04:35

Kaupungin kanta muotoillaan kysymykseen lukioiden tulevaisuudesta tiistaina sivistyslautakunnan kokouksessa (ellei kaupunginhallitus käytä ns. otto-oikeuttaan). Ennen kokousta OKL:n opiskelijat ovat järjestäneet lukiolaisten kanssa performanssin vastustaakseen massakampuksia ja jättilukioita, siinä olisi luonteva tilaisuus luovuttaa myös tämä adressi, jotta päättäjät näkisivät, miten laajaa kansanjoukkoa Lyseon lakkauttaminen (nimen säilyttäminen on näennäistä) loukkaa.

Tidoksi tätä palstaa lukeville, että esittelevä virkamies apulaiskaupunginjohtaja Lepistö on jostain syystä jättänyt esityslistan liitteistä pois kansalaiskannanoton, jonka on allekirjoittanut ainakin lähes 2000 kuntalaista, sekä Lyseon opettajien ja oppilaiden sekä aikuislukion yhteisen kannanoton, jossa perustelaan monipuolisesti, miten molempien kolujen etu olisi saada jatkaa nykyisellä paikalla niin, että vanha Lyseotalo olisi kunnostettu ja sen rinnalle rakennettu uudisrakennus, kuten sekä kunta että KKY:n eläköitynyt johtaja Salminen aikanaan ovat luvanneet. Tikkakosken ja Voionmaan kannanotot ovat liitteissä - lieneekö syynä se, että Tikkakoski ei ota kantaa jättilukioihin vaan vaatii vain Tikkakosken säilyttämistä ja Voionmaa tuo toiseksi parhaana vaihtoehtona esiin jättilukion rakentamisen Voionmaan koulun yhteyteen ja Lyseon siirtämisen siihen. Ihmetyttää, miten esittelijä paneet mukaan toisest kannanotot mutta ei toisia, vaan ehkä sen seltiää 2.2. KSML:ssa ollut Lepistön haastattelu, jossa hän toteaa, miten häntä "helkkaristi harmittaa", että Lyseo on noussut keskipisteeksi.

Toivottavasti vielä moni ehtii allekirjoittaa tämän adressin ja sen perustajat käyvät toimeen adressin luovuttamiseksi.


Vieras

#152 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

03.02.2012 14:07

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina  

Adressi on tänään 3.2.2012 toimitettu Sivistyslautakunnan puheenjohtajalle Katja Isomöttöselle.

Adressi olkoon auki siihen saakka, että tähän asiaan joskus saadaan lopullinen ratkaisu.

Ennenkuulumatonta peliä

#153 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

03.02.2012 17:19

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

Miten tälle kannanoton poisjättämiselle saataisiin julkisuutta? Tämähän on ennenkuulumatonta. Lähettäkää edes Keskisuomalaiseen mielipiteenne vaikka Lyhyet-otsikon alle. Keskisuomalaisessa on ohje: Tekstiviestit numeroon 13520. Hinta on 0,70 e. Kirjoita alkuun LYHYET ja välilyönnin jälkeen viesti, jonka pituus on enintään 140 merkkiä.

Kaikki mukaan

#154 Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

03.02.2012 17:24

#151: Lyseon väki - Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

Milloin ja missä OKL:n ja lukiolaisten performanssi on. Tarkka ajankohta.

Tieto kulkee aina mukana
Vieras

#155

03.02.2012 20:38


Suomessa on leikattu 20 vuotta, mihin tämä tulee johtamaan,,,?
Köyhyys ,,kurjuus,,sodat,,,Kreikkaan kyllä rahaa riittää ,,tätä Katainen saarnaa vaahtosuussa,,,omasta
KansaSTA EI OLE VÄLIÄ,,,!,,Tämän laisten huijarien paikka on linnassa ,,,telkereiden takAna;;;!

Kansan tuomio tulee aina ;;;hitaasti mutta varmasti,,,,!

Esa Sironen

#156 Auran tuho

04.02.2012 00:36

Tuli mieleen, kun vihdoin löysin tämän adressin, kuinka syksyllä 1991 toin entiseen opinahjooni tutustumiskäynnille Jyväskylässä vierailleen saksalaisen kulttuurintutkijan Thomas Ziehen.

Häneltä oli juuri julkaistu suomeksi nuorten kulttuurista tilannetta ja koulua käsittelevä kirja, jonka eräs pääväitteistä kuului: koulun aura on tuhoutunut.

Aura tarkoittaa koulua ympäröivää sädekehää, metafysiikkaa tai salaisuutta, joka yhteiskunnan modernisaatiossa on Ziehen mukaan menetetty. ”Koulu on vain koulu, ei muuta.”

Seurasin Ziehen ja rehtori Jorma Lempisen hyvällä saksalla käymää keskustelua lyseon kirjastossa. Leijailiko siellä jonkinlainen aura, arvokkuus, koulun oma ainutkertainen henki? Puhuivatko seinät? Vaikka itse, enkä suinkaan yksin, kapinoin tätä henkeä, opettajia, koulua vastaan keväällä 1968, sieltä ulos kirjoittaessani, täytyy tunnustaa, että eivät ne seinät ihan mykkiä meillekään olleet.

Taisin kysyä Zieheltä, olisiko tämä koulu onnistunut säilyttämään auransa. Ziehe ei viisaasti vastannut, hymyili vain.

Luulen kuitenkin, että lyseon nykyisetkin oppilaat ja opettajat saavat ponnistuksilleen tukea ja työhönsä iloa siitä, että tuo vanha, tyylikkäästi entisöity rakennus ei esineenäkään ole steriili ja merkityksetön, vaan haastaa parhaassa tapauksessa läpi elämän jatkuvaan dialogiin.
KYLLÄ MENEE

#157 Silmäkulma

04.02.2012 19:31

Keskittävien voimien ollessa Suomessa vallassa menee tämäkin oppilaitos isompien yksiköiden aikaansaamiseksi. Isoissa yksiköissä tuottavuus paranee.
Kunnallisvaalit on 28.10.2012. Tahdotko olla ehdokkaana ja vaikuttaa?
Uhkana uljas uusi maailma

#158 Re: Silmäkulma

05.02.2012 12:39

#157: KYLLÄ MENEE - Silmäkulma

Mikä ihmeen koulujen tuottavuus? Tulee mieleen teos nimeltä Uljas uusi maailma. Sellaiseenko täällä Jyväskylässä halutaan. Ja on se kumma, että jotkut päättäjät uskovat olevansa kouluasiantuntijoita, koska ovat käyneet koulua. Suurempi asiantuntemus ja laajempi näkökulma on opettajilla ja opiskelijoilla. Heidän asiantuntemustaan ei saa sivuuttaa.

 


Vieras

#159 Re: Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

05.02.2012 15:09

#154: Kaikki mukaan - Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

"Milloin ja missä OKL:n ja lukiolaisten performanssi on. Tarkka ajankohta."

Tietotalon aulassa (Hannikaisenkadun ja Kilpisenkadun (?) kulmassa) ensi tiistaina 7.2. klo 16.45, eli käsittääkseni juuri ennen sivistyslautakunnan kokousta. Värvätkää mukaan lisää lukiolaisia ja lisää porukkaa OKL:sta!

Kaikki osoittamaan, mitä mieltä lukioverkkosuunnitelmista ja Lyseon lakkautusaikeista ollaan!

 

 


Joukkovoimaa

#160 Re: Re: Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

05.02.2012 16:28

#159: - Re: Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

Miten OKL:n ja lukiolaisten performanssista Tietotalolla ti 7.2.12 klo 16.45 on tiedotettu ja tullaan tiedottamaan? Monet eivät tiedä edes tästä adressista. Keskisuomalaisessa en ole vielä nähnyt asiasta tiedotettavan. Onko lehdistö kutsuttu paikalle?

Joukolla mukaan

#161

05.02.2012 17:08

Miten kauan tämä adressi on vielä auki?

Vieras

#162 Re: Adressi on auki niin kauan kuin tarvitaan.

05.02.2012 22:12

helppo elämä

#163 Re:

06.02.2012 14:34

#161: Joukolla mukaan - Eipä potkinut kansalaisjournalismin sähköiset verkkosivut pressanvaaleissakaan. Tuskinpa toimii myöskään Lyseon säilyttämisessä. Laittakaa verkossa rahankeräys liikkeelle Lyseon puolesta. Menkää lakkoon koko porukka. Vai onko helpompi peukuttaa sohvalta?

 


Vieras

#164 Re: Re: Re: Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

06.02.2012 23:43

#160: Joukkovoimaa - Re: Re: Re: Tämä adressi pitäisi luovuttaa tiistaina

"Miten OKL:n ja lukiolaisten performanssista Tietotalolla ti 7.2.12 klo 16.45 on tiedotettu ja tullaan tiedottamaan? Monet eivät tiedä edes tästä adressista. Keskisuomalaisessa en ole vielä nähnyt asiasta tiedotettavan. Onko lehdistö kutsuttu paikalle?"

OKL oli kuulemma luvannut lähettää asiasta lehdistötiedotteen mediaan, luultavasti ovatkin sen toimittaneet, mutta enempää tietoa minulla ei asiasta ole... Lehdistöä pitäisi siis kuitenkin olla tulossa. Adressista olen (muistaakseni) yhden ainoan kerran nähnyt Keskisuomalaisessa jonkin maininnan "Ei suurlukiolle" -blogin nettiosoitteen antamisen yhteydessä (www.suurlukio.blogspot.com). Sen lisäksi ihmiset ovat vain kuumeisesti yrittäneet mainostaa tätä adressia verkostoilleen sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse... On vaikeaa saada näkyvyyttä mediassa. Lukioverkosta on kyllä keskusteltu paljon, mutta esim. läheskään kaikkia mielipidekirjoituksia ei ole julkaistu...

Tämä performanssi on (näin minulle on kerrottu, kun en itse ole ollut sitä työstämässä) jotenkin suunniteltu pienemmällä porukalla tapahtumaan sisätiloissa, mutta kaikki lukiolaiset ja OKL-läiset ovat enemmän kuin tervetulleita Tietotalon isojen lasi-ikkunoiden ympärille talon ulkopuolelle osoittamaan massavoiman kautta, että päättäjät ovat suurennuslasin alla.

Toivottavasti paljon ihmisiä tulee paikalle!


Vieras

#165 Re:

06.02.2012 23:46

#161: Joukolla mukaan -

Miten kauan tämä adressi on vielä auki?

Ilmeisesti (?) ainakin lopullisen lukioverkkopäätöksen tekemiseen asti. Kunpa 3000 allekirjoittaneen raja menisi nopeasti rikki! Ihmiset, levittäkää tietoa tästä adressista käyttämiänne kanavia pitkin! Tarvitsee muistaa vain "www.adressit.com"!

 

Tiedonlevittäjä

#166 Suojella vai hävittää?

07.02.2012 12:38

Toimittaja, radioääni emeritus Hannu Taanila puhuu suojelusta ja hävittämisestä yleisellä, inhimillisellä tasolla Kuokkalan kartanossa lauantaina 11.2. klo 15.00.

Kulttuuriin kuuluu, että sen aarteita ja muistomerkkejä säilytetään, mutta jos kaikki ihmisen tekemä säilytetään, emme kohta itse mahtuisi sekaan, Taanila päättelee. Jo sen vuoksi jotain on pakko myös hävittämällä hävittää.

Silloin tulee mukaan myös yhteiskuntasuhteita ja hegemoniaa, ja joudumme puhumaan politiikkaa, kulttuuripolitiikkaa. Siitä, että tämä sana jonkun suuhun vielä sopii, ei kuitenkaan automaattisesti seuraa, että meillä on olemassa tietoista ja sivistynyttä kulttuuripolitiikkaa. Mikään ei kuitenkaan estä meitä tekemästä sitä, Taanila rohkaisee ja lupaa historiallisin ja päiväkohtaisin esimerkein terävöittää yleistä, julkista kielenkäyttöämme. Meille kaikille opiksi ja huviksi.

Valitettavasti liput tilaisuuksiin maksavat 10 euroa, sisältäen kuitenkin kahvitarjoilun. Ilmoittautumiset ennakkoon kartanoon puh 010 3215 800 tai sähköpostilla kartano@kuokkalankartano.fi
Kulttuurin puolesta

#167 Hannu Taanila Kuokkalan kartano 11.2. klo 15

07.02.2012 21:40

Hannu Taanilan pitää 11.2. klo 15 Kuokkalan kartanossa esitelmän Häviäminen ja säilyminen vai hävittäminen ja säilyttäminen? Uskon hänen olevan sitä mieltä, että Jyväskylän lyseon kuuluu toimia omassa kulttuurihistoriallisessa rakennuksessaan.

Vieras

#168

10.02.2012 09:22

Lyseon käyttöä voisi laajentaa siten,että siellä järjestettäisiin opetustunteja myös muille Jyväskylän kouluille ja kansalaisopistolle. Lyseon museon toimintaa toivoisin myös aktivoitavan näkyvämmän markkinoinnin kautta. Koulu on sentään Alvar Aallon ohella yksi merkittävimmistä brändeistä mitä Jyväskylä voi esitellä vierailleen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.02.2012 00:10



Vieras

#170

21.02.2012 03:45

Entinen oppilas

Vieras

#171

21.03.2012 09:39

Hyvin hyvin tärkeä adressi. Kesti ennenkuin sen löysin. Kiitos alkuunpanijoille! Toivon että toimet ja mielipiteenilmaisut Lyseon puolesta voimistavat yleistä kiinnostusta huolenpitoon muistakin kaupunkimme harvalukuisista vanhoista rakennuksista.
Juhani Starczewski

#172 Onnea, Siunausta ja Menestystä Lyseolle jatkossakin!

22.03.2012 15:47

Raili Kivelä Jyväskylän Lyseo / Jyväskylä
Raili Kivelä on istuttanut puun Jyväskylän Lyseon nimissä
Jyväskylän kaupungin 175-vuotisjuhlapäivän kunniaksi:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Onnittele_Jyvaskyla_175!.htm
Mervi Kovero-Ahia

#173 Re: Onnea, Siunausta ja Menestystä Lyseolle jatkossakin!

25.03.2012 15:13

#172: Juhani Starczewski - Onnea, Siunausta ja Menestystä Lyseolle jatkossakin!

Suuret kiitokset Raili Kivelälle Jyväskylän lyseon ja suomalaisen kulttuurin puolustamisesta.


Vieras

#174

03.04.2012 21:44

Jyväskylä on mesta paikka, Jyväskylän lyseo suojeltava!
Näin kävi

#175 Amislyseo

14.09.2012 12:28

Enpä olisi ikinä uskonut, että Lyseo yhdistetään Palokan, Vaajakosken ja Tikkakosken lukioihin(= rupusakki). Syntyy maailmanluokan innovaatio eli aito AMISLYSEO. Keski-Suomen paras ei normaalilukio eli Cynkkari saa jatkaa omalla paikalla ja omilla opettajilla. Hienoa!