Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

SAMA LAKI KAIKILLA

#9376 Re: Otsikko

13.04.2013 07:52

#9370: Valitse nimimerkki - Otsikko 

 

"Tasa-arvoisen avioliittolain vastustamisen kymmenen käskyä" TÄMÄN ADRESSIN TARKOITUS EI OLE VASTUSTAA TASA-ARVOISTA AVIOLIITTOLAKIAMME, vaan kannattaa sitä. Nykyinen avioliittolaki takaa tasa-arvon molemmille aviopuolisoille. lue pykälä 1.

Vieras

#9377 Re: Re: Otsikko

13.04.2013 07:54

#9376: SAMA LAKI KAIKILLA - Re: Otsikko 

 

korjaus edelliseen pykälä 2 2 § (16.4.1987/411) Puolisot ovat keskenään yhdenvertaiset. Heidän tulee avioliitossa osoittaa keskinäistä luottamusta sekä yhteisesti toimia perheen hyväksi.

Vieras

#9378 Re:

13.04.2013 07:55

#9338: - Lastenkasvatus asiantuntijoita on syytä kuunnella, tässä länsimaiden yhteiskuunn merkittävimmässä perus arvossa.

Kyllä, tässä olet aivan harvinaisen oikeassa. Ihmettelenkin, miksi tässä ketjussa jatkuvasti jätetään huomiotta se, mitä lastenkasvatusasiantuntijat ovat todenneet (lainauksia Sosiaali- ja terveysministeriön raportista vuodelta 2003:http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/julkaisut/paosisallys221.htm) :

Tutkimukset osoittavat, että homoseksuaalinen vanhempi on aivan yhtä kiinnostunut lapsestaan ja herkkä lapsen tarpeille, viettää yhtä paljon aikaa lapsen kanssa, valvoo ja ohjaa lastaan ja muodostaa yhtä lailla kiintymyssuhteen lapseen kuin heterovanhempikin (Mucklow ja Phelan, 1979; Kirkpatrick et al., 1981; Kirkpatrick, 1987; Flaks et al., 1995; Tasker ja Golombok, 1997; Brewaeys et al., 1997; Chan et al., 1998; Golombok ja MacCallum, 2003). Perheitten arkirutiinitkaan eivät näytä olevan erilaisia lesbo- ja heteroparin perheissä. Jonkin verran on kuitenkin viitettä siitä, että vanhemmuus ja lastenhoito jaetaan tasaisemmin lesboparin kuin heteroparin kesken (Brewaeys et al., 1997). Yhdessä tutkimuksessa (Golombok et al., 1997) lesboäidit olivat enemmän vuorovaikutuksessa lasten kanssa kuin heteroäidit.

Yhtenä tutkimuksen kohteena olivat lasten suhteet vanhempiinsa. Vanhempien haastattelun perusteella todettiin, että kaikki äidit, niin biologiset kuin sosiaalisetkin äidit, niin heterot kuin lesbotkin, olivat enemmän vuorovaikutuksessa lasten kanssa kuin isät ja vuorovaikutuksen laatu oli myönteisempää. Samaan päätyi myös Falks (Falks et al., 1995). Kun sitten tutkittiin "kakkosvanhemman" vuorovaikutusta lapsen kanssa, selviytyivät lapsen synnyttäneiden lesboäitien kumppanit paremmin kuin heteroperheitten isät. Tämä johtunee siitä, että nainen on omassa kehityksessään sosiaalistunut äidiksi ja rakentaa ehkä läheisemmän suhteen lapseen kuin mies. Voi myös olla niin, että miehen sosiaalinen rooli vetää häntä pois perheen ulottuvilta enemmän kuin naista.

Brewaeyn tutkimuksessa kartoitettiin myös lasten tunteita ja kokemuksia suhteestaan vanhempiinsa, koska on epäilty, että lapsilla saattaa olla vaikeuksia suhteissaan lesboäitiin tai tämän naiskumppaniin. Lasten kokemuksissa ei ollut eroja lapset synnyttäneiden lesbo- ja heteroäitien välillä: kaikkien kolmen ryhmän lapset toivat esille enemmän positiivisia tunteita äitejään kuin kakkosvanhempiaan kohtaan. Kun taas verrattiin lasten kokemuksia ja tunteita kakkosvanhempiaan kohtaan, todettiin, että lasten tunteet isiä ja sosiaalista äitiä kohtaan olivat hyvin samanlaiset. Lesboperheitten lapset eivät siten kokeneet mitään erityisiä vaikeuksia suhteessaan perheensä äiteihin. Synnyttäneet äidit olivat lasten mielissä etusijalla sekä hetero- että lesboperheissä.

Tutkimuksien perusteella voidaan todeta, että huoli homoseksuaalisen ihmisen vanhemmuuden puutteellisuudesta on turha. Myöskään isän puuttuminen perheestä ei näytä johtavan vanhemmuuden ongelmiin, esimerkiksi kurinpidon ja valvonnan puutteisiin. Monissa tutkimuksissa lesboäidit selviytyivät paremmin kuin heteroäidit. Ero ei todennäköisesti johdu vanhemman seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan siitä, että homoseksuaali vanhempi on joutunut miettimään vanhemmuuttaan ja tekemään siihen liittyviä päätöksiä eri tavalla kuin heterovanhempi. Harkinnan ja tietoisen päätöksen myönteistä merkitystä vanhemmuudelle tukee myös se, että keinohedelmöityksen avulla syntyneiden lasten vanhemmat tuntuvat selviytyvän vanhemmuudesta paremmin kuin luonnonmenetelmällä alkuun saatettujen lasten vanhemmat (Brewaeys et al., 1997).


Vieras

#9379

13.04.2013 07:56

KAKILLE ON TASAPUOLISESTI ASETETTU NÄMÄ EHDOT:

1 § (16.4.1987/411)

Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet.

Avioliitto solmitaan vihkimisellä.

Ennen vihkimistä on selvitettävä, ettei avioliitolle ole esteitä.
Joksa Sotkamosta

#9380 Miksi ihmisiä on kahta sukupuolta,tekikö Luoja virheen

13.04.2013 07:57

Kun ajattelee täällä käytävää keskustelua tuntuu siltä että moni syyttää Jumalaa,kun tällainen härdelli on aikaan saatu.Olisiko ihminen pitänyt rakentaa niin että se voisi yksinään lisääntyä,ettei tarvitsisi ketään muuta,olisiko oikea sana yksineuvoinen.En lähde syyttelemmään ketään,itse olen kaksineuvoinen,Jumalan kiitos,en ymmärä mitä homo-lesbo ihmisen sielunelämässä ajatellaan ja tunnetaan,myötätuntoni heille,mutta en anna hyväksyntääni asialle josta Jumala Raamatussa on varoittanut ankarasti.Tämä asia on pullahtanut kaikille frameille,tuntuu että kyseessä olisi maailman tärkein asia,kristinopissani opetettiin muistaakseni,näin"Ihmisen tärkein , kallein asia on oppia tuntemaan Jeesus Kristus ja päästä hänen opetuslapsekseen"näin ulkomuistista rippikoulussa omaksuttu vuodelta 1964.Moni asia on muuttunut sen jälkeen tässä maailmassa ja tulee muuttumaan.Toinen asia jonka olen ymmärtänyt "Jumala on Rakkaus,Hän on muutumaton,Hän on Luonut tämän mailman, kaiken näkyvän ja näkymättömän Jeesuksen Kristuksen kautta.Myöskin kaikella on Jumalallinen järjestys,luonnon lait kuin elämän lait,kaikella on tarkoituksensa joita ihmisen ei ole hyvä lähteä muuttamaan tai edes yrittää sellaista,siitä ei hyvä seuraa loppupeleissä.Jumalan armoa ja siunausta sinulle tämän lukija.


Vieras

#9381 Re:

13.04.2013 07:57

#9379: -  

 

Tarkoittaako tuo että avioliiton voi solmia ainostaan toista sukupuolta olevan ihmisen kanssa?

Vieras

#9382 Re: Re: Re: Otsikko

13.04.2013 07:57

#9377: - Re: Re: Otsikko

Ja ajattele, tässäkään ei sanota, että nainen ja mies ovat keskenään tasa-arvoisia. Miten mukavaa, että lain kohta jo tuntee sukupuolesta riippumattoman käsitteen "puoliso", eikä tätä siis tarvitse kirjoittaa uusiksi :)


Vieras

#9383 Re:

13.04.2013 07:58

#9379: -

Niin, onneksi naimisiin voi mennä kihlautumattakin. Heteroille voi jättää oikeuden mennä kihloihin.

veryxyl

#9384 Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 07:58

#9332: - Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Kiitos kokemustesi jakamisesta! Tällaista todistusta täällä tarvitaan. Hyvin monella meillä on tapahtumajärjestys ollut

samankaltainen uskoontulossamme. Jeesus auttaa kaikkia, jotka Hänen nimeänsä avuksi huutavat.

Siunausta elämääsi!

Maranata!


Vieras

#9385 Re: Re:

13.04.2013 08:00

#9374: veryxyl - Re: Nyt rakkaat lähimmäiset niitä linkkejä, joista ihminen saa hädässänsä ensiavun ja "jatkohoito-ohjeet". Rukoilen puolestanne, kaikkien ihmisten, että löytäisimme avun oikeaan aikaan!!!

Totta, linkkejä tarvitaan, olenpas ollut hömö. Tässä: http://www.uskontojenuhrientuki.fi/


Vieras

#9386 Re: Lapsia ei homoille

13.04.2013 08:01

#9360: - Lapsia ei homoille

MIKSI VALEHTELET???

Fysiikan perusteet

#9387

13.04.2013 08:05

Kyllä!
Eläinten kanssa avioitunminen on estetty tällä pykällä, samoin muut perversiot, kuten samaa sukupuolta olevien avioituminen.
Samaa sukupuolta olevat eivät nät pysty muodostamaan avioliittoa, koska toinen sukupuoli puuttuu.
Samaa sukupuolta olevien avioliitto on mahdoton, vaikkakin he voivat solmia keskenään aivan minkä tahansa muun liiton.
Ihmisten keskinäisiä sopimuksia ei nät ole kielletty, ja liittoutuminen on sellainen asia.
Avioliitto käsitteenä tarkoittaa ainostaan kahden eri sukupuolta olevan ihmisen liittymistä yhdeksi.
Ihan niin kuin virtapiiri, jossa on plus- ja miinusvaraus. Muutoin virta ei voi kulkea.
Virtapiiriäkään ei näet ole ilman kahta erilaista varausta. Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan luonnonlakeihin perustuvasta määritelmästa.
Emme voi tasa- arvon nimissä ryhtyä nimittämään kahta plusjohdinta virtapiiriksi, koska siitä puuttuu silloin toinen potentiaali.

Vieras

#9388 Re: Re:

13.04.2013 08:07

#9378: - Re: Kyllähän tällaisia homojen tarkoitusperiin sopivia tekeleitä piisaa..vrt homo-biblia.

Mitähän suomalaiset hetero- lastenpsykiatrit ovat mieltä kahden samaa sukupuolta olevan isyydestä/äitiydestä lapsen kasvatuksessa?

 


Vieras

#9389 Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 08:07

#9384: veryxyl - Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

 

"Tulokkaan uskoa vahvistetaan yhteisissä tilaisuuksissa, jossa jäsenet kertovat menneestä huonosta elämästään ja ylistävät nykyistä onnellisuuttaan ja menestymistään. Näissä ryhmäpaineen vaikutus on voimakkaimmillaan: koko ryhmä kannustaa jos tulokas esittää ryhmän ideologiaan sopivia ajatuksia, mutta vääristä mielipiteistä tai käytöksestä rangaistaan jäätävällä hiljaisuudella."

"Ryhmä on nyt hänen uusi perheensä, ja sen kulttijargon hänen uusi kielensä."

"Kulteissa vallitseva yhdenmukaisuuden (samanmielisyyden) paine näkyy usein sen jäsenissä. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kulttilainen todella voi käyttäytyä kuin hänessä eläisi kaksi eri persoonaa: ensin kaveri juttelee rennosti elämän eri puolista, mutta yhtäkkiä nauha pyörähtää päälle suoltamaan kultin vakiofraaseja.

Mutta onko hänellä todella kaksi eri minuutta? Vai onko "kulttiminä" on vain tavallista innokkaammin omaksuttu rooli, jonka silmiinpistävyys korostuu varsinkin vastikään uuteen vakaumukseen kääntyneillä ja tilanteissa, joissa jäsen joutuu puolustamaan uskoaan? Joka tapauksessa fanaattisenkin uskonryhmän jäsen on edelleenkin ajatteleva ja tunteva ihminen, jonka käsitykset itsestään ja yhteisöstään voivat muuttua. Silloin voi vain toivoa, ettei hän kultissa ollessaan tehnyt asioita, joita joutuu myöhemmin katumaan loppuelämänsä."

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto/aivopesu


Vieras

#9390 Re:

13.04.2013 08:09

#9326: -  

 

Ei pidä paikkaansa. Rukoiltu on ja saatu vastauskin.
Tutkija

#9391

13.04.2013 08:09

Tutkimuksia tehdään paljon.On paljon erilaisia tutkimustuloksia samoista asioista,kuotenkin erillaisia lopputuloksia.Tutkimustuloksien lopputulos rippuu paljolti siitä,kuka tutkimuksen on teettänyt/rahoittanut.

Vieras

#9392 Re:

13.04.2013 08:10

#9387: Fysiikan perusteet -

Virtapiiriäkään ei näet ole ilman kahta erilaista varausta. Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan luonnonlakeihin perustuvasta määritelmästa.

Onneksi avioliittolaissa ei ole kyse luonnonlaeista, vaan juridisesta mallisopimuksesta.


Vieras

#9393 Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 08:11

#9389: - Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu! 

 

On kummallista, miksi homot ei salli toisten parantuvan homoudestaan? Onko itsetunto todellakin niin huono?

Vieras

#9394 Re: Re: Re:

13.04.2013 08:13

#9388: - Re: Re: Mitähän suomalaiset hetero- lastenpsykiatrit ovat mieltä kahden samaa sukupuolta olevan isyydestä/äitiydestä lapsen kasvatuksessa?

Satuitko huomaamaan, että kyse oli suomalaisesta, suomalaisten asiantuntijoiden tekemästä, Sosiaali- ja terveysministeriön tilaamasta selvistyksestä? Satuitko huomaamaan, että selvitys oli tehty jo vuonna 2003? Kymmenen vuotta sitten ei vielä puhuttu homopropagandasta, vai mitä?

Julkaisun tiedot tarkemmin sinullekin:

Julkaisun nimi (myös ruotsinkielinen)
Lapset ja rekisteröity parisuhde. Rekisteröityihin parisuhteisiin liittyviä erityiskysymyksiä selvittäneen toimikunnan mietintö.

Tekijät (toimielimestä: toimielimen nimi, puheenjohtaja, sihteeri)
Rekisteröityihin parisuhteisiin liittyviä erityiskysymyksiä selvittävä toimikunta 
Puheenjohtaja: Martti Lähteinen
Sihteeri: Irma Pahlman

Tiivistelmä
Sosiaali- ja terveysministeriö asetti 17.04.2002 toimikaudeksi 18.4.2002-30.06.2003 työryhmän selvittämään rekisteröityihin parisuhteisiin liittyviä erityiskysymyksiä. Työryhmän tavoitteena oli selvittää sosiaalisia ja oikeudellisia ongelmakysymyksiä, jotka liittyvät rekisteröidyssä parisuhteessa elävien parikumppaneiden perheessä elävien lasten asemaan sekä saada aikaan ehdotukset mahdollisesti tarvittaviksi lainsäädäntömuutoksiksi. Erityisenä kysymyksenä toimikunnan tuli selvittää, tulisiko säätää mahdollisuudesta perheen sisäiseen lapseksiottamiseen rekisteröidyssä parisuhteessa.
Työnsä pohjaksi toimikunta selvitti, millainen on rekisteröidyssä parisuhteessa elävien parikumppaneiden lasten asema nykylainsäädännössä, kokosi tutkimustietoa lasten asemasta näissä perheissä, selvitti, mitä kosketuskohtia ihmis- ja perusoikeuksilla on näiden lasten asemaan sekä kartoitti oikeuskehitystä eräissä muissa Euroopan maissa. Luvussa "Nykytilanteen arviointi" on ensin pohdittu vanhemmuuden muuttuvaa luonnetta sekä elävän elämän että oikeudellisesta näkökulmasta. Sen jälkeen luvussa on "Käytännön kysymyksiä" -otsikon alla arvioitu nykytilannetta erityisesti niiden kysymysten kohdalla, joista toimikunta on tehnyt ehdotuksensa, ja esitetty myös perusteluja muutosehdotuksille.

 


Vieras

#9395 Re: Re:

13.04.2013 08:14

#9381: - Re:  

 

Kyllä. Avioliitto ei voi olla sukupuolineutraali, koska ei ole sukupuolineutraaleja ihmisiäkään. En ole tavannut sukupuoletonta tai sukupuolineutraalia ihmistä.

Vieras

#9396 Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 08:15

#9393: - Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Jos jonkun pyhä kirja tai jumala vaatii ihmisiä elämään yksiraajaisina, niin autatko ahdistunutta uskovaa hakkaamaan kätensä ja jalkansa tai ohjaatko hänet amputointeihin erikoistuneeseen sairaalaan?


Vieras

#9397 Re: Re: Re: Re:

13.04.2013 08:17

#9394: - Re: Re: Re:

Ja lainaamieni kohtien kirjoittajasta ym.:

Tämän luvun on toimikunnan käyttöön kirjoittanut lastenpsykiatri, LKT Tytti Solantaus, joka toimii kehittämispäällikkönä Stakesissa. Kyseessä on tutkimuskatsaus, jonka tarkoituksena on tuoda esille tämänhetkistä tutkimustietoa lasten kehityksestä perheissä, joissa vanhempi tai vanhemmat ovat homoseksuaaleja. Luvussa käytetään kyseisessä tutkimuskirjallisuudessa käytettyjä käsitteitä. Samaa sukupuolta olevien vanhempien perheisiin liittyvät käsitteet ovat ongelmallisia ylipäätään, koska perheet ovat joutuneet olemaan näkymättömissä, eikä perheille ja perhesuhteille ole syntynyt luontevia nimityksiä. Katsauksessa käytetään joissakin kohdissa sanoja 'homoperhe', 'heteroperhe', 'lesbo-' tai 'heteroäiti', 'homo-' tai 'heteroisä', jotka ovat kaikki käsitteinä huonoja ja jopa leimaavia. Äitinä tai isänä oleminen ei määrity seksuaalisuuden kautta sen enempää homoseksuaalien kuin heteroseksuaalienkaan keskuudessa. Näitä käsitteitä on kuitenkin jouduttu käyttämään, koska perheille ei ole vielä ehtinyt syntyä luontevia nimityksiä.

Lasten kehitys homoseksuaalisten vanhempien perheessä on ollut aktiivisen tutkimuksen kohteena viimeisen 10-15 vuoden aikana. Tutkimus lähti alun perin liikkeelle USA:ssa oikeuslaitoksen tarpeista 1970-luvulla. Avioeron tapahduttua oikeuden tuli päättää, annetaanko lasten huoltajuus homoseksuaaliseen suhteeseen siirtyneelle vanhemmalle. Ilman tutkimustietoa oli asian ratkaisu täysin tuomarin omien käsitysten varassa. Tutkimusten lähtökohtana oli selvittää, pitivätkö yleiset uskomukset paikkansa koskien vanhemmuuden ja lapsen kehityksen ongelmia homoseksuaalisten vanhempien perheissä.

Nämä uskomukset koskivat ja koskevat osittain edelleen homoseksuaalisten ihmisten kykyjä vanhemmuuteen ja heidän lastensa kehitystä ja hyvinvointia. Lapsen emotionaalisen kehityksen on pelätty häiriintyvän puutteellisen vanhemmuuden vuoksi, sosiaalisen kehityksen vanhempiin liittyvän sosiaalisen leiman vuoksi ja seksuaalisen kehityksen vanhempien seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Näistä johtuen on ajateltu, että homoseksuaalien lapsilla saattaa olla enemmän psykiatrisia häiriöitä kuin heteroiden lapsilla.

 

ALLEKIRJOITTAJAT MUISTAKAA..

#9398

13.04.2013 08:18

HAASTAA myös PUOLISONNE ALLEKIRJOITTAMAAN ADRESSIA. ERIKSEEN kuin oma nimenne ja VAHVISTAA allekirjoituksenne vielä lopuksi sähköpostin kautta. VIESTIÄ vielä MAHDOLLISIMMAN MONELLE TÄSTÄ ADRESSISTAMME!

Vieras

#9399 Re: Re:

13.04.2013 08:19

#9392: - Re:  

 

Avioliitto käsittenä perustuu luonnonlakeihin. Samoin yhteiskunnassamme on muitakin käsitteitä, jotka olemme keskenämme sopineet. Avioliitto käsitteenä on tuhansia vuosia vanha, eikä ihan uusimmasta päästä näitä sopimuksia. Uudempia on esimerkiksi geometriasta tunnettu suora ja kaari. Suora määritellään siten, että se on kahden pisteen kautta kulkeva suora viiva, kun taas kaari kulkee useamman pisteen kautta. Haluasitteko tasa- arvoisuuden vuoksi muuttaa myös näitä geometrisiä määritelmiä? Eikös kaari voitasi homojen tasa-arvoon vedoten laskea myös suoriin kuuluvaksi määritelmäksi"

Vieras

#9400 Re:

13.04.2013 08:20

#9398: ALLEKIRJOITTAJAT MUISTAKAA.. -  

 

LUKEKAA TIEDOTE! NIMIÄ KERÄTÄÄN MYÖS PAPERILLA NIILTÄ, JOILLA EI OLE OMAA TIETOKONETTA!