Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#9426 Re: Re: Höpö

13.04.2013 09:23

#9425: Ootko tosissas? - Re: Höpö

Meinaatko, etteivät heterot harrasta ryhmäseksiä?

Ei hoksaa

#9427 Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

13.04.2013 09:36

#4: Vieraampi - Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Homoseksuaalit tarvitsevat mielestäni myös jonkin liittomuodon,    Miksi?


Vieras

#9428 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 09:46

#9396: - Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Amputaatio käsittääkseni tehdään jos on valittava elämän ja kuoleman välillä.  Juuri tästä on kyse näissä asioissa, eikä pelkästään tästä, vaan myös iankaikkisesta kuolemasta ja nimenomaan siitä.

Asioiden mittasuhde ero on jotakin tätä luokkaa:

.----I

.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------>                                                                                                                                                              and forever

Vieras

#9429 TAIVAS VAI HELVETTI?

13.04.2013 09:49

VERESTÄ MUISTIA!

- AMIGHTYWIND, varokaa suuren ahdistuksen aika on hengenvedon päässä, julkaistu 3.8.2012
- ANGELICA ZAMBRANO, 2 nd experience Heaven and Hell, julkaistu 10.4.2012
- BEST VIDEO OF HEAVEN, HELL AND ANGELS THAT I'VE SEEN, julkaistu 5.5.2011.

VIDEOT YOUTUBESSA!

Vieras

#9430 Re:

13.04.2013 09:55

#9406: Tutkija -  

 

Varmaankin tarkoitat tätä Seurakuntalaisenkin heti uutisoimaa tutkimusta: http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2568/homo-_ja_lesbovanhemmuus_heikentaa_lapsen_elamanlaatua ? Kun itsekin olen tutkija, niin luin tietenkin heti kättelyssä tuon Washington Postin uutisenkin ja kiinnitin heti huomiota siihen, ettei edes kerrota, missä lehdessä tutkimus on julkaistu. Toiseksi jätetään kauniisti kertomatta (mm. kuvasta tämä on jätetty pois), että tuossahan näyttää tulleen ilmi, että homomiesten kasvattamat lapset näyttävät pärjänneen joko hyvin tai paremmin kuin heteroparien lapset? Onneksi tieteessä keskustelu on toimivaa ja yleensä huomataan pian, mitkä tutkimukset ovat luotettavia ja mitkä eivät. Juuri tämä tutkimus näyttää saaneen paljon kritiikkiä: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19359705.2013.772553 Suomessa ei tosiaan ole tehty laajoja tieteellisiä tutkimuksia aiheesta. Se voikin olla vaikeaa, sillä tieteellinen tutkimus tarvitsee riittävän suuren aineiston ja riittävän pitkän tarkkailujakson - sekä rahoituksen. Epäilen, että samaa sukupuolta olevien vanhemmuus on Suomessa ollut toistaiseksi liian harvinaista ja niin uusi asia, ettei kattavia tutkimuksia ole voitu tehdä. Toisaalta esim. sota-aikana ja sen jälkeen kasvoi huomattavan paljon isättömiä lapsia. Ei kuitenkaan ole mitään syytä kuvitella, että suomalainen ihmistyyppi olisi niin poikkeava kehityksellään ja psykologialtaan, ettei siihen voisi soveltaa muissa maissa tehtyjä tutkimuksia. Suurin osa lääketieteellisestäkin tutkimuksesta tehdään muualla kuin Suomessa ja silti niitä on sovellettu täällä aivan tuloksellisesti (mm. syöpäpotilaiden hoito on edennyt harppauksin täälläkin, paljolti ulkomaisen tutkimuksen ansiosta). Suomessa tieteen saama rahoitus on hirveän vähäistä verrattuna moneen muuhun maahan ja ihmisiä on vähemmän, joten resurssit eivät yllä huippumauden tasolle millään. Tällä hetkellä ajantasainen tieto viittaa siihen, että samaa sukupuolta olevien vanhemmuus on aivan yhtä hyvää kuin heteroperheissäkin. Tutkimustyöhän jatkuu tietenkin, näinhän tiede toimii uutta tietoa tuottaessaan. Tarvitaan useita luotettavia tutkimuksia, ennen kuin jotain asiaa voidaan pitää totena. Tätä totea taas yksittäinen tai parikaan tutkimusta ei voi kumota taikka todistaa.

Vieras

#9431 Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 10:05

#9423: - Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu! 

 

Varmastikin samassa paikassa, missä ketjun uskovaiset näkevät raamatun yksiselitteisesti kieltävän homoseksuaalisuuden kokonaisuudessaan, myös kahden aikuisen ihmisen välisenä vapaaehtoisena ja tasa- arvoisena rakkaussuhteena ;) Ajattelin tässä demonstroida, että melkein mistä tahansa kirjoituksesta voidaan kopioida aina johonkin väliin "sopivia" lainauksia tai linkkejä, liioitteluja ja pelotteluja. On aivan yhtä älyllistä heitellä ihmisille vastaukseksi raamatun jakeita kuin vaikka uskontojen uhrit ry: n kirjoituksia, ja aivan yhtä hyvin tilanteeseen sopivaa.

Vieras

#9432 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 10:14

#9431: - Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Raamattu kieltää myös avioeron. Mikseivät nämä tosikristityt aja avioerokieltoa Suomeen?

Vieras

#9433 Raamatunjakeet

13.04.2013 10:15

#9431: - Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Uskovien kesken on arkipäivää viljellä Raamatunjakeita.  Raamattu on meidän elämänohjeemme.

Jos joku muu saa niistä jotain irti itselleen, niin asia on ihan ok!

 

 

 


Vieras

#9434

13.04.2013 10:16

Ok
Vive la France

#9435 Tasa-arvo eteni Ranskassa

13.04.2013 10:17

Ranskan senaatti hyväksyi perjantaina 12.4.13 tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön. Tullakseen voimaan lain täytyy vielä läpäistä kansalliskokouksen alahuoneen viimeinen käsittely. Siellä lain hyväksyminen on varmaa, koska sosialistipuolueella on enemmistö.

Senaatissa esitys hyväksyttiin kättennostoäänestyksellä muutaman pienen tekstimuutoksen jälkeen. Alahuone käsittelee lain toukokuun aikana. Avioliittolain käytäntö muuttunee kesällä.

Senaatissa vasemmistolla on vain niukka kuuden paikan enemmistö ja jotkin vasemmistoedustajat jättivät lakia kannattamatta. Läpäisyn turvasi kuitenkin tuki UMP:n ja UDI:n riveistä.
päivi

#9436 Nais asiaa!

13.04.2013 10:18

Eilen täällä vinkattiin , oliko Veryxul vai  ......? Mailis Janatuisen teksteihin, sieltä löytyikin aivan erinomaista selontekoa, kun pääsi vähän alkua pidemmälle.     Esim.   Alkulankeemuksen vaikutus naisen osaan suhteessa mieheen ja srk.virkoihin. Myös sovinistiseksi haukutun Paavalin koko suhtautumiskirjo naissukupuoleen. Kannattaa tutustua.  http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/opetnainen.htm


Vieras

#9437 Re: Raamatunjakeet

13.04.2013 10:19

#9433: Vieras - Raamatunjakeet

Raamatunlauseet ovat siitä käteviä, että niitä löytyy joka tarkoitukseen. Niillä voi myös kumota toisia raamatunlauseita.

Vieras

#9438 Re: Re: Raamatunjakeet

13.04.2013 10:25

#9437: - Re: Raamatunjakeet

Laki on niinkuin se luetaan!


Vieras

#9439 Re: TAIVAS VAI HELVETTI?

13.04.2013 10:27

#9429: Vieras - TAIVAS VAI HELVETTI?

Toivottavasti et usko noihin rahankerääjiin!


Vieras

#9440 Re: TAIVAS VAI HELVETTI?

13.04.2013 10:31


Vieras

#9441 Re: Re: Re: Raamatunjakeet

13.04.2013 10:32

#9438: Vieras - Re: Re: Raamatunjakeet

Kirjaimellinen raamatuntulkinta on jo ajatuksena täysin mahdoton.


Vieras

#9442 Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

13.04.2013 10:33

#9420: fundis - Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Kiitos vastauksistasi.

Valitettavasi viestisi sisältää todella pitkälle menevää Raamatun tulkintaa - korkealentoisuus on sitä luokkaa, etten ole ennen nähnyt muiden kristittyjen edes sivuavan kommenttiesi ydinkohtia. Erityistä tekstiin sisäänlukua harjoitetaan tulkittaessa Paavalin sanojen viittaavan pelkästään nykyaikaan. Tarkka ajankohta on mielestäsi kerrottu viikunapuuvertauksella, joka kytkisi Paavalin roomalaiskirjeen varoittelut Israelin valtion syntyaikaan sekä aikaan sen jälkeen. Toinen huomattava tekstimuodosta ja vakiintuneesta tulkinnasta irtautuva selitys koskee idolatriaviittausten tulkitsemista luonnontieteellisen tiedon hyväksymiseksi sekä luonnonsuojeluaatteen levittämiseksi.

Näihin perusteeseihin vedoten tulkitset, että siteerattu raamatunpätkä tulee tulkita seuraavasti:

Ne ihmiset, jotka uskovat ihmisen olevan eläin, ovat alttiita lankeamaan homoseksualismiin, koska heidän omatuntonsa ei toimi, niinkuin pitäisi. (=Jumala on hyljännyt heidät saastaisuuteen) He myös ovat ihmisiä, jotka kunnioittavat kaikkea luotua enemmän kuin Luojaa. Vrt Vihreiden ajatusmaailma.

Tulkinta kuulostaa huomattavan korkealentoiselta eikä järin realistiselta. Paitsi että itse tulkintaperusteissa on otettu reippaasti taiteellisia vapauksia myös niistä tehdyt johtopäätökset ontuvat. En ole koskaan kuullut, että kukaan "lankeaisi homoseksualismiin [sic]" modernin luonnontieteellisen taksonomiaan nojautuen. Linkki evoluutiotietämyksen ja homoseksuaalisuuden välillä ei toimi siitäkään yksinkertaisesta syystä, että historiasta ja arkeologiasta tiedämme samaan sukupuoleen kohdistuvan kiinnostuksen olleen olemassa jo tuhansia vuosia ennen Darwinin teoriaa. Mitä vihreään politiikaan tulee, niin vihreät eivät esim. palvele (Paavalin käyttämä sana) luontoa ja eläimiä, vaan haluavat lopettaa ympäristön holtittoman tuhoamisen.

Paavali hyvin selkeästi kuvaa tämän ajan ihmisten ongelmaa, vihjaa jopa siihen ’palkkaan’, joka homoilusta on levinnyt.

Nyt kyse on ns. homojakeiden tulkinnasta. En aivan saa kiinni siitä, miten homoseksuaaliset suhteet olisivat juuri tämän ajan ihmisten "ongelma", sillä nais- ja miespareja on ollut maailman sivu. Mitään modernia homoseksuaalisuutena tunnettavaa seksuaali-identiteetin ilmiötä Paavali ei puolestaan voi kuvata, sillä suuntautumista ei voi tietoisesti valita (kulloisenkin sukupuoliyhteyden kuitenkin voi), so. tietoisesti vaihtaa. Homouteen ei myöskään "langeta" omantunnon toimimattomuuden vuoksi, vaan sen vuoksi, että seksuaali-identiteetti määräytyy perimän ja kohdunaikaisten olosuhteiden yhteisvaikutuksesta. Geneettinen perusta näkyy rakenteina aivoissa, hormonitasoissa, aivokuvauksissa todettavissa reaktioissa ja muissa vastaavissa fysiologisissa seikoissa, joihin ihminen ei voi tietoisesti vaikuttaa.

Näissä jakeissa Paavali edelleen puhuu niistä ihmisistä, jotka ovat hylänneet Jumalan tuntemisen

"He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat 30 ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, 31 ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä."

En parhaalla tahdollakaan tunnista itseäni, läheisiäni tai minulle tuntemattomia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä Paavalin kuvauksesta. Samaan sukupuoleen ihastuvat ja rakastuvat eivät ole sen enempää tai vähempää ahneita, pahoja, kateellisia tai vaikkapa säälimättömiä; nämä adjektiivit tuntuvat pelkkää toisia vahingoittamatonta seksuaali-identiteettiä kuvatessaan täysin ylilyöviltä ja epätosilta.

Arkikokemuksen lisäksi "Jumalan tuntemisen hylkäämisen" seuraukset näyttävät yksilötason lisäksi jäävän tapahtumatta myös yhteiskuntatasolla. Maallistuneet yhteiskunnat ovat korkean uskonnollisuuden maihin (myös verrattaessa yhden maan kehitystä ennen ja jälkeen) verrattuina muun muassa vähemmän väkivaltaisia, minkä lisäksi niitä luonnehtii korkeampi sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi, toimivampi oikeusjärjestelmä, vähäisempi rikollisuus ja kattava sosiaali- ja terveysjärjestelmä. Maallistuneissa valtioissa ei yleensä ole myöskään kuolemanrangaistuksia tai muita epäinhimillisiä ja raakoja rankaisumetodeja.

Käyttäytymistieteissä toteutettujen tutkimusten mukaan uskovainen esimerkiksi syyllistää uskonnotonta huomattavasti useammin huonossa asemassa olevaa ihmistä siitä, että hänen huonot olonsa ovat jollakin tavalla hänen omaa syytään. Uskonnottomat puolestaan ovat uskovaisia taipuvaisempia näkemään huonojen olojen taustalla esim. yhteiskunnallisia epäkohtia ja muita seikkoja, jotka ovat yksilön vaikutusvallan ulkopuolella. Tulosten perusteella näyttääkin siltä, että "Jumalan tuntevat" ovat uskonnottomiin verrattuna muun muassa säälimättömämpiä.

Näihin seikkoihin nojautuen olisin taipuvainen näkemään ylläsiteeratut raamatunkohdat Paavalin kuvauksena niistä ihmisistä, jotka todella heiluivat hurmepäissään uhrikukkuloilla, harrastivat rituaalista seksiä ja uhrasivat sen johdosta syntyneet lapset verialttareillaan. Jos todella maailman kaikki ei-kristityt täyttäisivät Paavalin kuvauksen, yhteiskuntasopimus olisi sanottu irti jo aikoja sitten, ja kansat eläisivät täydessä anarkiassa. Emme kuitenkaan näe mitään tämänkaltaista tapahtuvan vaikkapa Pohjoismaissa, joissa uskonnollisuus on jatkuvasti laskenut.

Kuten sanottua, katson, että yllä esittämäsi tulkinta ottaa huomattavia tekstistä ja yleisestä raamatuntulkinnasta irtoavia vapauksia sekä venyttää uskottavan tulkinnan rajoja vedotessaan evoluutioteoriaan, vihreiden luonnonsuojelutavoitteisiin ja monen mutkan kautta piirrettävään Paavalin sanojen tulkintaan kuvauksena nyky-Israelin synnyn jälkeisestä ajasta. Viestisi sisältää useamman "uskonloikan" ja täysin uuden sisällön usealle vakiintuneelle termille, minkä vuoksi olen pakotettu pitäytymään aiemmin esittämässäni näkemyksessä, jonka mukaan Paavali todennäköisesti kuvaa Baalin kultin rituaalimenoja. Tämä tulkinta ei edellytä sanojen radikaalia uudelleentulkintaa, jakeiden määrittelemistä profeetallisikai aivan sattumanvaraisesti tai muuta vastaavaa "tekstin pahoinpitelyä", vaan on jokseenkin looginen kuvaus tuolle ajalle ominaisesta väärän jumalan palvonnasta historiallisesti tunnettuine tapoineen (idolatria, heterojen käyttäytyminen homoseksuaalisesti, raakuus, julmuus, säälimättömyys).

Koska et kommentoinut perusteitani, joiden mukaan Paavali ei nähdäkseni kuvaa homoseksuaalisuutta sellaisena modernina ilmiönä kuin minä sen nykyään tunnemme, toistan ne vielä tässä:

1) homoseksuaalisuuteen ei liity mitään kuvainpalvontaa ("he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin", kuvakieltoon viittaava "Hänen näkymättömät ominaisuutensa")

2) homoseksuaalista identiteettiä ei voi valita, so. tietoisesti vaihtaa

3) homoseksuaalisuuteen ei liity mitään raamatunjakeessa indikoitua suoraa epäjumalan palvontaa ("he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa").

Jo minun elämäni aikana tämä kehityssuunta ihmisten käyttäytymisessä on selvästi lisääntynyt; vrt. lapsien käyttäytyminen ennen ja nyt, kouluampujat ja muut massamurhaajat,  auktoriteettien puuttuminen, rahan vallan lisääntyminen, poliitikkojen välinpitämättömyys ihmisten mielipiteistä, vanhusten unohtaminen märkiin vaippoihinsa... esimerkkejä löytyy... ja jos katsotaan muihin maihin, siellä monissa maissa asiat ovat vielä huonommin.

Aikojen huonontuminen ja menneiden kausien kultaantuminen ovat ihmispsykologialle ominaisia piirteitä. Lähes millä tahansa mittarilla katsoen nykyaika on useampaa kertaluokkaa parempi kuin ns. vanhat hyvät ajat. Tästä puhuvat jo yksinkertaiset, objektiiviset asteikot, kuten inhimillisen kehityksen indeksi, joka mittaa eliniänodotetta, lapsikuolleisuutta, sukupuolten välistä tasa-arvoa, poliittisten oikeuksien toteutumista, terveydenhuollon ja koulutuksen saatavuutta ja muita vastaavia asioita.

Vanhaan hyvään aikaan lapsia piestiin ja pahoinpideltiin sekä kotona että koulussa. Lapsia kasvatettiin pelolla. Ennen vanhaan lapsia kohdeltiin "pikku aikuisina", jotka laitettiin jo nelivuotiaana pellolle. Nuorien tyttöjen seksuaalimoraalia vahdittiin kieltämättä heiltä koulunkäynti ja pakottamalla heidät neljän seinän sisään. Naisilla ei ollut ennen äänioikeutta tai oikeutta päättää vartalostaan tai elämästään. Väkivaltaan kuoltiin huomattavasti nykypäivää useammin. Elämä oli kärsimistä ja kitkuttelua. Suomessa kuoltiin nälkään ja tauteihin. Vanhustenhuolto oli retuperällä. Vuodepotilaita ei juuri ollut, sillä sairaudet korjasivat vanhemmat ihmiset pois. Sosiaaliturva oli mitätön. Vielä Marshall-avun aikoihin suomalaiset söivät kummastuneena paketteihin sisällytettyä hammastahnaa, kun eivät tienneet, mitä mystinen aine mahtoi olla. Kehitysvammaisten, romanien ja muiden vähemmistöjen oikeudet olivat olemattomat. Köyhyys oli absoluuttista, ei niinkään suhteellista.

En mistään hinnasta haluaisi elää edes 1950-luvun Suomessa. Maamme on vuonna 2013 hurjasti paremmalla tolalla kuin muistojen kultaamina menneinä aikoina.


Vieras

#9443

13.04.2013 10:34

Hyvä juttu että tälläinen nimien keruu on käynnissä.
Miksi yhteiskuntamme pitäisi olla tukemassa epänormaalien ihmisten SAIRAITA viettejä??
Kansamme on matkalla kohti tuhoa!!
Terveisin Jorma Soukka Haminasta

Vieras

#9444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 10:35

#9428: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Et vastannut kysymykseeni:

Jos jonkun pyhä kirja tai jumala vaatii ihmisiä elämään yksiraajaisina, niin autatko ahdistunutta uskovaa hakkaamaan kätensä ja jalkansa tai ohjaatko hänet amputointeihin erikoistuneeseen sairaalaan?


Vieras

#9445

13.04.2013 10:38

Avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto!

Vieras

#9446 Re:

13.04.2013 10:38

#9443: -

Hei, Jorma Soukka Haminasta! Kerropa siitä ikiomasta änkyräpersuperspektiivistäsi, millä tavoin Suomen kansa olisi menossa kohti tuhoa tasa-arvoisen avioliittolain myötä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.04.2013 10:39



Vieras

#9448 Re: Nais asiaa!

13.04.2013 10:40

#9436: päivi - Nais asiaa!

Katsopa seuraava linkki :http://www.ilosanomapiiri.fi/mailis/opet/nainen.htm

Lainaus: "Mitä päänä oleminen sitten merkitsee? Se merkitsee yksinkertaisesti vastuusuhdetta: kuka puolustaa ketä vihollista vastaan, kuka tekee lopulliset ratkaisut ja kuka kantaa lopullisen vastuun."

Jankkaan jälleen: koska nyt opetuksen mukaan aviomiehellä on oikeus ja valta tehdä lopulliset ratkaisut, niin pätevätkö nämä myös suhteessa vaimon osallistumisesta ansiotyöhön sekä yhteiskunnalliseen ja muuhun toimintaan perheen ulkopuolella? Jos eivät päde, niin onko tämä koko "vaimon pää" ja "tahtoon alistuminen" ja "alamaisuus" ymmärrettävä ainoastaan symbolisiksi asioiksi, joilla ei loppupeleissä ole mitään konkreettista virkaa tosielämän tilanteissa?

Kuka nainen on syvällä sydämessään onnellinen, jollei hänen miehensä kanna perheestä perimmäistä vastuuta? Kuka vaimo on tyytyväinen tohvelisankariin?

On naisia, jotka ottavat mieluusti johtoroolin. Eikö ole hieman toisten toiveita ja elämää vähättelevää kieltää "heikot miehet" ja "vahvat naiset"?

 


Vieras

#9449 Gandhin sanoin..

13.04.2013 10:52

"Pidän Kristuksestanne, en pidä kristityistä, te kristityt ette ole yhtään kristuksenne kaltaisia.”
Järkyttävän ahdasmielistä ajattelua täällä. Rakkaus ja avioliitto sallittakoon kaikille.


Vieras

#9450 Re: Re:

13.04.2013 10:55

#9411: Päivi - Re:

On ihan totta, että joukossamme on niitä, joilla on miel.terveyden häiriöitä, vakaviakin. Ovathan he tässä mukana, ja sen tunnistaa  kyllä.  Sille ei taida voida nyt mitään.

Unohdin kommentoida, että vaikka mielipiteemme eroavatkin, niin pidän tästä silloin tällöin pilkahtavasta lakonisen toteavasta tyylistäsi :)