Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#9401

13.04.2013 08:21

Ei tule pdettyä mitään muistikirjaa siitä,mihin adressiin on osallistunut.Ettekö voi karsia niitä pois jo etukäteen jotka on jo osallistunt.Ettei tule annettua väärää todistusta.

Vieras

#9402

13.04.2013 08:25

Naurettavaa että homot yrittävät hakea hyväksyntää teoilleen pilkaamalla miehen ja naisen välistä ja heille tarkoitettua avioliittoa.

Jos kyse olisi tasa-arvosta, he vaatisivat muita kutsumaan liittoaan homoliitoksi.
Miksei laissa ole erikseen homoliittolakia? Miksi pitää tulla tökkimään tai herjaamaan avioliittoa!
YKSI PELASTUNUT TULI EILEN LISÄÄ

#9403 Saarnatkaa synti synniksi

13.04.2013 08:29

jotta muutkin ihmiset voisivat tehdä parannuksen ja pelastua!
veryxyl

#9404 Re: Saarnatkaa synti synniksi

13.04.2013 08:32

LUE TÄMÄ TEKSTI LINKIN TAKAA:

#9405 SINÄ JOKA HALUAT VAPAUTUA HOMOUDESTA

13.04.2013 08:32

Tutkija

#9406

13.04.2013 08:33

Huomasin toki.Niin monta tutkimusta,niin monta erillaista tutkimustulosta.Huomasitko muuten,että en kommentoinut tutkimustuloksen sisältöä,vain tutkimuksia.Jos haluat etsiä samasta asiasta erilaisiin lopputuloksiin päätyneitä tutkimuksia,niin varmasti löydät.Hyvää päivän jatkoa sinulle.

Vieras

#9407 Mihin tämä homojen vaatimus johtaisi

13.04.2013 08:35

Hyvää ei kuulu mistään maasta, jossa homot ovat saaneet oikeuden avioliittoon!
Moninaiset ovat seuraukset luonnottomasta avioliitosta.

Vieras

#9408 Re: Re: Re:

13.04.2013 08:39

#9395: - Re: Re:

Niin, ymmärtänet siis eron sukupuolineutraalin ihmisen (sinun oma määritelmäsi) ja sukupuolineutraalin lain välillä. Jos et ymmärrä, niin ajattele vaikkapa rikoslain pahoinpitelypykäliä, jotka eivät olisikaan sukupuolineutraaleja: tällöin olisi mahdollista, että esim. naista ei voisi koskaan tuomita pahoinpitelyrikoksesta, koska laki ei kohtelisi kumpaakin sukupuolta neutraalisti. Vain miehiä rangaistaisiin.


Vieras

#9409 Re: Re:

13.04.2013 08:42

#6811: - Re:

"Eihän homot vaadi geometrisiä termejäkään vaihdettaviksi omien mieltymystensä mukaan?"

Avioliittolain käsitettä on muutettu kymmenet kerran pelkästään sinä aikana, kun parisuhdelainsäädäntöä on ollut voimassa valtakuntamme alueella. Avioliiton termejä on muuten vaihdettu nimenomaan heterojen mieltymysten mukaan ja niiden mukaisiksi. Avioliitto on yhteiskunnallisena terminä aivan samanlainen kuin muutkin ihmisten keksimät sanat: sopimuksenvarainen ja yhteisön halutessa niin myös muutettavissa oleva.

Vanhan testamentin patriarkat saattaisivat katsoa nykyistä monogaamista touhua päätään puistellen ja katsoa, että moniavioisuudesta luopuminen ja sen suoranainen kieltäminen on suunnattu vain yhteiskunnan moraalin tuhoamiseksi ja kirouksen alle joutumiseksi.

Matematiikkavertaustasi hyödyntäen voidaan viitata Wiki-artikkeliin matematiikkaa koskevien sanojen etymologiasta:

"Sana matematiikka (kreik. μαθηματικά, ’mathēmatiká’) tulee kreikan sanasta μάθημα (máthēma), joka tarkoittaa tiedettä, tietoa tai oppimista. Matemaatikkoa tarkoittava kreikankielinen sana μαθηματικός (mathematikós) tarkoittaa ”halukas oppimaan”.

Mitäs tämä tämmöinen nyt on, että aivan selkokielinen numeroniiloa tarkoittava matemaatikko tarkoittaisi muka "oppimaan halukasta"! Minusta näyttää siltä, että tässä on nyt omien mieltymysten (ehkä himojenkin?) mukaan menty vääntelemään sanojen merkityksiä uusiksi.

 


Vieras

#9410 Re: Mihin tämä homojen vaatimus johtaisi

13.04.2013 08:46

#9407: - Mihin tämä homojen vaatimus johtaisi

Mitäs huonoa kuuluu vaikkapa Ranskasta, Espanjasta tai Pohjoismaista?

Paljon lujempaa niillä näyttää menevän kuin esim. Ugandalla ja Nigerialla, joiden lainsäädäntö kieltää samaa sukupuolta olevien liitot kokonaan. Samoin on laita entisen Neuvostoliiton vaikutuksen piiriin jääneiden maiden kohdalla, joissa homoseksuaalisten ihmisten oikeuksia ei tunnusteta.

Päivi

#9411 Re:

13.04.2013 08:47

#9367: -

On ihan totta, että joukossamme on niitä, joilla on miel.terveyden häiriöitä, vakaviakin. Ovathan he tässä mukana, ja sen tunnistaa  kyllä.  Sille ei taida voida nyt mitään.

Toisaalta on aivan totta, että näiden asoiden vyöryssä on jo ainakin Ruotsissa  perustettu yksi varhaiskasvatusyksikkö jossa todella halutaan poistaa kaikki sukupuolta määrittävät käsitteet ja luoda uusi sukupuolesta vapaa kasvatusmetodi, näin itse pätkän uutisluonteisesta tv-ohjelmasta.  Myös määrärajoitetta  ollaan tulevaisuudessa purkamassa. Kts. tämä adressin  ensimm. sivuja, siellä jo oli tällainen ajatus.

 


Vieras

#9412 Re:

13.04.2013 08:49

#9406: Tutkija -

Kieltäydyt hyväksymästä tutkimustuloksia, koska ne ovat oman uskonnollisen mielipiteesi vastaisia. Vrt. nuoren maan kreationisti, jonka on kieltäydyttävä johdonmukaisesti lähes kaikkien luonnontieteellisten alojen vuosisatojen aikana karttuneesta tutkimustiedosta, koska tieteen tulokset ovat ristiriidassa oman uskomusjärjestelmän kanssa.

JOKSA

#9413 Taistelu taivaan avaruudessa ja henkivalloissa

13.04.2013 08:49

Nyt käytävän keskustelun taustalla käydään taistelua pimeyden ja valon henkivaltojen välillä, taistelukenttinä ovat myös ihmissielut ja sydämet.Me elämme lopunaikoja,me tiedämme kuka tämän taistelun on jo voittanut Hän on Jeesus Kristus. Pimeydelle on annettu aikansa ja siksi se yrittää käyttää tätä lopunaikaa eksyttääkseen kenet voi. Siksi on tärkeää että pysymme voittajan puolella,ihminen on heikko,meillä ei ole henkisiä eikä ruummiillisia voimia taistellaksemme pahaa vastaan,vain kääntymällä voittajan puoleen me kestämme ja jaksamme.Sielujemme vihollinen belsebul hajoittaja persoonallinen paha, on valjastanut tämän maailman mahdin "median" aseekseen ja viestin viejäkseen,mutta meillekin kristityille on annettu voima vastustaa tätä vihollista.Raamatussa on kirjoitettu"Vastustakaa saata..naa niin se pakenee",rukous ja Raamatun tutkiminen ja lukeminen ovat lääkkeitä tähän,myös seurakunnan sakramentit Pyhä Ehtoollinen,Öljyllä voiteleminen,syntien anteeksi saaminen ripissä on niitä joilla voimme saada uutta voimaa uskossa vaeltamiseen.Rippi on valitettavasti liian vähän käytetty voimavara kirkossamme,KUN SAA TUNNUSTAA MIELTÄ PAINAVAT SYNNIT JA RIKOKSET MIELI JA SIELU SAA RAUHAN.Raamatussakin tähän kehoitetaan,"kenelle annaatte synnit anteeksi maapäällä ne on päästetty myös taivaassa" näin opetetaan opetuslapsia
Päivi

#9414 Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 08:51


Vieras

#9415 Re: Re:

13.04.2013 08:56

#9411: Päivi - Re:

Sukupuolineutraalilla tai oikeammin sukupuolisensitiivisellä kasvatuksella ei ole mitään tekemistä avioliittolainsäädännön kanssa. Sen sijaan sukupuolistereotypioiden purkaminen on yhteydessä yhteiskunnan yleiseen liberalisoitumiseen ja ihmisten haluun vapautua heille ennalta ulkopuolelta asetetuista rooleista ja odotuksista.

Mainitsemasi ruotsalainen varhaiskasvatusyksikkö on tehnyt muun muassa niinkin radikaalin muutoksen kuin vaihtanut sukupuolispesifit persoonapronominit Ruotsissa vanhastaan tunnettuun uudismuotoiluun "hen". Onko tämä mielestäsi omiaan johtamaan kansakuntia rappioon ja sekoittamaan ihmiset täysin sukupuolettomiksi? Ennen kuin vastaat niin huomauttaisin, että tästä ihan läheltäsi löytyy kieli, jossa kaikkiin ihmisiin heidän sukupuolestaan riippumatta viitataan samalla sanalla "hän".

Linkistä voi kuunnella Ylen radiokanavalla esitetyn ohjelman, jossa keskustellaan sukupuolisensitiivisestä kasvatuksesta - mitä se on, mitä se taas ei ole. Asiantuntijavieraana kuullaan Folkhälsanin Sara Sundellia: http://areena.yle.fi/radio/1819941


Vieras

#9416 Re: Taistelu taivaan avaruudessa ja henkivalloissa

13.04.2013 08:59

#9413: JOKSA - Taistelu taivaan avaruudessa ja henkivalloissa

Nyt käytävän keskustelun taustalla käydään taistelua pimeyden ja valon henkivaltojen välillä, taistelukenttinä ovat myös ihmissielut ja sydämet.Me elämme lopunaikoja,me tiedämme kuka tämän taistelun on jo voittanut Hän on Jeesus Kristus.

Jos vähemmistöjen oikeusaseman kohentaminen on mielestäsi merkki lopun ajoista, niin mikset ilolla tervehdi nais- ja miesparien laillisten oikeuksien saamisesta? Mikä sinä olet seisomaan jo ammoisina aikoina ennustetun ja ennalta määrätyn "lopullisen taistelun" ja nykyajan tiellä? Eikö olisi vain hyväksi teille kristityille, ettette turhaan viivyttäisi jotakin, joka teidän mukaanne tulee vääjäämättä? Nämähän ovat teille ilon aikoja?

veritas

#9417 Re: Re: Re:

13.04.2013 09:00

#9385: - Re: Re:  

Huomautan, että vain Jeesus pelastaa ja parantaa, ei mitkään seurakunnat. Ihmisiin pettyy, mutta Jeesus on sama ikuisesti. Toki hengellinen koti on tärkeä, siksi seurakunnat ovat olemassa. Mutta täydellisiä ihmisiä seurakunnista on turha etsiä, täydellisiä ollaan vasta taivaassa.

Jeesuksen oma

#9418 Re:

13.04.2013 09:01

#9366: - nykyinen avioliittolaki on riittävä ja kristilliseen tasa-arvoon perustuva.

 

Muutoin kyllä nykylaki on kristillinen, mutta siihen tulee kirjata pykälä miehen asemasta perheen päänä ja poistaa oikeus avioeroon.


Vieras

#9419 Re: Mihin tämä homojen vaatimus johtaisi

13.04.2013 09:02

#9407: - Mihin tämä homojen vaatimus johtaisi

Kerrohan nyt sitten esim. Ruotsista. Mitä on asian seurauksena tapahtunut? Mielenkiinnolla odotan vastausta!

fundis

#9420 Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

13.04.2013 09:03

#9153: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Lupasin palata asiaan:)

1-5 Paavali esittelee itsensä ja valtuutuksensa apostolina.

6-7 Kohde seurakunta, jolle kirje kirjoitetaan.

1:7 kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille.

8- Paavali kehuu Rooman ’pyhiä’ ja haluaa ’niittää satoa’ myös Roomassa, ja kokee olevansa velkaa virkansa puolesta kaikille pakanoille ’julistamaan evankeliumia.

16- Määrittelee evankeliumin Jumalan voimaksi;

1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."

 

Sitten Paavali alkaa puhua tulevasta ajasta:

1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,...

 

Silloin kun Raamatussa puhutaan Jumalan vihasta, puhutaan Paavalista katsoen tulevaisuudesta, ajasta jolloin Jumalan vihan maljat ’kaadetaan’ ihmisten päälle, jos he sattuvat elämään sen ’’sukupolven aikana, jona viikunapuu puhkeaa lehteen’ Matt 24:32-34.

Matt 24:3- lähtien Jeesus kuvaa viimeisiä aikoja.

Ilm 15 kertoo taas Jumalan vihan täyttymisestä.

 

Paavali puhuu siis nimenomaan tästä ajasta, ’ahdistuksen ja vihan ajasta’, meidän ajastamme, sillä me olemme nähneet ’viikunapuun puhjenneen lehteen’ =Israelin valtio on syntynyt nyt elävän sukupolven aikana.

 

1:19 sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.

Meille kaikille  tämän ajan ihmisille Raamattu on tuttu pääosiltaan, maailmassa on enää hyvin vähän kansoja, jotka eivät tietäisi mikä kristinuskon sanoma on.

 

1:21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

1:22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet

1:23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi

Nämä jakeet kuvaavat hyvin tätä aikaa.Tässä viitataan evoluutioon uskovien ajatuksiin; ihminen on eläin, apinasta kehittynyt ja nykyihmisen mukaan saa elääkin kuin eläin. Jumalan Sanalla ei enää ole minkäänlaista arvovaltaa.

 

1:24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,

1:25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen

Ne ihmiset, jotka uskovat ihmisen olevan eläin, ovat alttiita lankeamaan homoseksualismiin, koska heidän omatuntonsa ei toimi, niinkuin pitäisi. (=Jumala on hyljännyt heidät saastaisuuteen) He myös ovat ihmisiä, jotka kunnioittavat kaikkea luotua enemmän kuin Luojaa. Vrt Vihreiden ajatusmaailma.

 

1:26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;

1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

Paavali hyvin selkeästi kuvaa tämän ajan ihmisten ongelmaa, vihjaa jopa siihen ’palkkaan’, joka homoilusta on levinnyt.

 

1:28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

1:29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;

1:30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia,

1:31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;

1:32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

Näissä jakeissa Paavali edelleen puhuu niistä ihmisistä, jotka ovat hylänneet Jumalan tuntemisen (28.)

Jo minun elämäni aikana tämä kehityssuunta ihmisten käyttäytymisessä on selvästi lisääntynyt; vrt. lapsien käyttäytyminen ennen ja nyt, kouluampujat ja muut massamurhaajat,  auktoriteettien puuttuminen, rahan vallan lisääntyminen, poliitikkojen välinpitämättömyys ihmisten mielipiteistä, vanhusten unohtaminen märkiin vaippoihinsa... esimerkkejä löytyy... ja jos katsotaan muihin maihin, siellä monissa maissa asiat ovat vielä huonommin.

 

 

2.luku

Paavali ensin muistuttaa siitä, että tästä kaikesta kehityksestä huolimatta, meidän ihmisten asia ei ole tuomitseminen, vaan se on Jumalan asia. Tuomita ei saa, mutta ei myöskään hyväksyä ja kannattaa Jumalan luomistyön vastaisia lakeja.

 

2:2 Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille, jotka senkaltaisia tekevät.

Tuomio on selvä niille, jotka unohtavat elämässään Jumalan lait.

 

2:3 Vai luuletko, ihminen, sinä, joka tuomitset niitä, jotka senkaltaisia tekevät, ja itse samoja teet, että sinä vältät Jumalan tuomion?

2:4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?

2:5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,

2:6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":

2:7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,

2:8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.

Mutta ei uskovaisenkaan taivasosuus itsestäänselvä ole; ’’samat teot’’ (3.) tässä viittaa kaikkien ihmisten syntisyyteen; Room 3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.

Tässä meille uskovaisille muutama asia, joka usein näyttää unohtuvan näilläkin sivuilla.

 


Vieras

#9421 Re:

13.04.2013 09:04

#9372: - Mies ja nainen voivat ainoastaan solmia avioliiton.

 

Aijaa, eivätkö he mitään muuta voi tehdä?

Vieras

#9422 Paholaisen metkut

13.04.2013 09:10

#9389: - Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Tällaista ei kuitenkaan kannata yleistää!  Joissakin lahkoissa voi olla painostustakin!  Itse olen uskova ihminen, en kuulu kirkkoon, en mihinkään seurakuntaan enkä lahkoon.  Jos joku haluaa näistä asioista kysyä, neuvon kyllä, mutta varon painostamasta, koska jokainen tekee kuitenkin oman valintansa siitä, mitä tietä aikoo kulkea.  Jumala on antanut meille vapaan valinnan.  Paholainen on taas kaikkien Valheiden Äiti ja tekee kyllä kaikkensa, ettei ihminen kiinnostuisi hetkeksikään hengellisistä asioista.  Sehän on kaikki häneltä pois! Paholainen mm. haluaa pitää ihmiset kiireisinä, ettei heillä olisi aikaa pysähtyä ja tutkia asioita ja koukuttaa erilaisilla asioilla kuten esim. alkoholi ja huumeet, koska se tietää, etteivät  juomarit peri taivasten valtakuntaa, elleivät tee parannusta. Se on muutenkin niin ovela, että saa koko ajan olla varuillaan. Se voi myös käyttää hyväkseen muita ihmisiä ja vaikuttaa heidän kauttaan.

Itselläni on Pyhä Henki oppaana ja se on hyvä turvamuuri. Pyhän Hengen sinetti on ihmiseen "liimattu" kiinni ja sitä ei pysty irroittamaan edes henkivallat!

Johanneksen ilmestys 3:11

11: MINÄ TULEN PIAN. PIDÄ KIINNI SIITÄ MITÄ SINULLA ON, ETTEI KUKAAN VIE VOITONSEPPELETTÄSI!

 

 


Vieras

#9423 Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 09:10

#9389: - Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

Kysyisin, missä kohtaa tarinassani näit ahdistavan uskonyhteisön ?

Vieras

#9424 Re: Re: Re: Re: Re: Haistakaa nyt jo v*ttu!

13.04.2013 09:18

Ootko tosissas?

#9425 Re: Höpö

13.04.2013 09:19

#1: Mie - Höpö

Hahha; Meinaatko että vaikka 4 miehen kimppa, onnea matkaan! Kyllä se vain niin on että Nainen ja Mies on luotu toisilleen; Eikä mitään homojen peräpukamasuhteita.